Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Skašovské pivní slavnosti


Skašovské pivní slavnosti

Skašovské pivní slavnosti

Nepomucké pivní slavnosti letos nebudou/nebyly. Hozenou rukavici tak sebrala obec Skašov, která uspořádala na místním koupališti první ročník Skašovských pivních slavností. Dle propozic akce se mělo zúčastnit jen asi 5 - 6 pivovarů, což ale v dnešních dnech postačuje. Ono stejně na velkých slavnostech neochutnáte všechno. Na skašovské koupaliště dorážíme před 16. hodinou (akce je od 11 hodiny dopoledne).

Koupaliště
Koupaliště

Je čerstvě po dešti, respektive ještě prší, ale už ustává, asfaltová plocha parketu je mokrá, ale sluníčko už se dere z tmavých mračen a začíná mít převahu. To znamená, že nás ovládá neovladatelná žízeň. Pro prvotní rozkoukání volím degustaci ležáků (syn ejlů). Začínám Letinskou jedenáctkou, která není moc dobrá, takové mdlejší pivo (**). Merklínský krokodýl není po vůni nic moc, ale chuťově výrazně lepší (3,5). Tady jako jediní nečepují pivovarští, ale pořadatel - Obec Skašov. Snad mohu prozradit, že Krokodýl byl pro mne nejlepším ležákem dnešního dne.

Pořadatelé
Pořadatelé

Sládek a majitel Petr Petružálek se na akci také objevil a s ležákem od BeerFactory (*) problém neměl. Já ano, jediné pivo dneska vylité :( Ve stánku Pivní fabriky byli přítomni oba bratři Krýslové. Purkmistr 12 je docela dobré plné pivo (**1/2), kde je ale znát "tmavá složka", která by ve světlém ležáku být nemusela. Ležák od Ravena (**1/2) byl také docela dobrý. Tedy mezi ležáky jeden vynikal a jeden u mě propadl.

Pivovary
Pivovary

Jediný pivovar, který ležáky nevaří je Zhůřák, tak tedy ochutnám Světlušku (***), kterou Chris (byl osobně přítomen na stánku) označuje jako Czech Blond Ale, což je svěží ejl ve stylu českých piv.

Kyseláč byl na čepu bohužel jen jeden :( Raven Mandarin Sour Ale není špatnou volbou, dle mého se jedná o svěží letní pivo, na můj vkus méně kyselé a perlivé, ale jinak příjemně pitelné pivo. Škoda, že nějaký kyseláč nepřivezl Chris ze Zhůře nebo chlapi z BeerFactory.

Raven
Raven

Na ejly je u nás specialista syn: Ze začátku jsem hned nasadil laťku dost vysoko a začínám Zhůřákem, Papír 11 bez chyby a navnadil mě k dalšímu ochutnávání. Následovalo Sabro od Ravena - možná až velký bum pro nový chmel, naprosto průměrný single hop. Lípa z Letin v pořádku, ale nic ohromujícího, každopádně pro "svrchňákové" začátečníky dobrý úvod do stylu. Docela jsem se těšil na ochutnávku GG od BeerFactory, ale bohužel těžké zklamání, radši jsem si šel spravit chuť Zhůřákem - Man Boobs Enhuanecr DIPA 18 mě naprosto uspokojila.

Zhůřák
Zhůřák

Na osvěžení jsem si dal Mandarin sour od Ravena, který úkol splnil na jedničku. Čekání na odvoz jsem si zpříjemnil dalšími ejly od Zhůřáka a to paradise a house, Chris nikdy nezklame...

Co říci závěrem? Myslím, že se jednalo o povedenou akci na zajímavé místě a jsem si skoro jist, že se příští rok dočkáme pokračování. Nebo se pletu, skašovští?



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2590x] [31. červenec 2020]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI