Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo a rock


Pivo a rock

Pivo a rock

Pivo a rock, to je kombinace, která nenechá chladným leckterého pivaře. Velké festivaly jsou povětšinou pod nadvládou gigantů, takže tam jde spíše o ten rock a k tomu je jedno co se pije. Ne tak tomu ale mělo být právě uplynulý víkend v plzeňském Depu, kde Klub malých pivovarů pořádal první ročník akce Pivo & Rock. V pátek i v sobotu se areál otevřel odbitím pravého poledne. První den se na pódiu vystřídalo pět kapel (Anakonda Benda, Katr, ZNC, Törr a Alkehol), v sobotu pak šest účinkujících (Aušus, Jiří Schmitzer, Sifon, Odyssea, Zvlášňý škola a Visací zámek).

V Depu 2015
V Depu 2015

Obzvláště sobotní program mne lákal. Bohužel v sobotu mám jiné povinnosti, tak jsem do Depa zaskočil alespoň na chvilku v pátek po práci. Na akci jste si mohli vybrat z trojího vstupného (jednodenní, na oba dny a denní jen na pivo). Pivovarské stánky byly rozmístěny po nádvoří, kulturní program pak probíhal v hale. Venku u piva byla hudba slyšet tak akorát, abyste se mohli v pohodě bavit. Vzhledem k rockovému pozadí bylo zvoleno čepování piva do plastových kelímků, ale samozřejmě jste si mohli donést sklo vlastní nebo zakoupit u nějakého pivovaru. Já využívám nabídky zatím šťáhlavského Radouše a zapůjčuju za stokorunovou zálohu třetinku.

Sklo od Radouše
Sklo od Radouše

Možná si na předchozí fotce všimnete, že v logu Radouše je napsáno už Druztová. Znamená to, že brzy (srpen?) již bude pivovar přestěhován ze Šťáhlav (kde bude nadále fungovat moštárna) do Druztové. Prvním mým dnešním okoštovaným pivem je Stodolní desítka, která je na pátečním sluníčku ideální k zahnání prvotní žízně. Dále se podíváme za Prahu, kde únětičtí dovezli tři druhy ležáků. Ochutnal jsem desítku a dvanáctku (obě nefiltrované) a vynechal 10,7% (filtr.). Desítka byla hodně kalná, taková drsnější, dvanáctka pak hutnější - obě ale výborná piva.

Únětická 10
Únětická 10

Další ochutnaná piva si už přesně nevybavuju, ale mohu směle prohlásit, že žádné nebylo špatné, všechna se dala krásně vypít. Byla to 11% z Chyše, Krahulík 12% ze Zichovce, Holá řiť Souležák 12% z Malenovic a Loužek Májový ležák. Tady snad mohu zmínit, že restaurace Kalikovského mlýnu má otevřeno jen přes poledne (10:30 - 13:30) a tak možnost ochutnat bratrského Kalika se stává v Plzni obtížnější. Na cestu si beru do kelímku kyseláč malina - mango od Zichovce, která je tečkou za příjemně prožitými dvěmi hodinami s pivem.

Stánky
Stánky

Celkem jsem zaznamenal na 20 pivovarských stánků, mimo výše zmiňované to byli domácí Roudná, Bandita, Lenoch, Purkmistr, Beer Factory a Raven ; z jihu Dobřany, Zhůřák, Nepomuk, Písek a Zvíkov ; ze západu Permon ; ze severu Matuška ; z průmyslu Ferdinand, Bakalář a Žatec ; z nebe pak Bad Flash a Crazy Clown. Docela slušná nabídka, co říkáte? Nevím, jak se depo naplnilo déle v pátek a v sobotu, zda se vyčepovalo potřebné množství piva, aby byli spokojeni jak pivovarští tak pořadatelé.

Pivní ulička
Pivní ulička

Koncept akce se mi zamlouvá. Jisté oddělení muziky od piva je také fain. Snad mi to příště vyjde tak, abych mohl okusit obojí. A co Vy, zašli jste se podívat? A pokud jste přespolní, zašli byste na takovou akci?


Další fotky z akce Pivo & Rock



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2723x] [27. květen 2019]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI