Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Brewstock v Depu


Brewstock v Depu

Brewstock v Depu

Plzeňský festival piva Brewstock jsem zaznamenal poprvé loni, kdy se konal na náplavce řeky Mže. Jeho návštěva mně bohužel nevyšla, o to více jsem se těšil na ročník další. Ten se konal v pátek a sobotu 8. a 9. června 2018 v areálu Depa 2015, kde se v tomto termínu měl původně konat další ročník Pivního festu, ale byl zrušený. Co jsem zaslechl od účastníků minulých ročníků, nebude to velká škoda. V pátek po práci, zažijeme legraci. Festival začíná ve 14 hodin (v sobotu pak již od 11 hodin). V půl třetí vstupujeme do areálu, kde je již přichystána více jak desítka pivovarských stánků.

V Depu
V Depu

Po stranách nádvoří Depa jsou rozmístěny stánky, uprostřed pak kryté sezení, dole vana na mytí sklenic a nahoře pak stánky s jídlem. WC je řešeno v prostorách Depa. Pije se zde výhradně ze skla, které zakoupíte u každého stánku s pivem za 100 Kč s tím, že ho kdekoliv můžete vrátit. Celá akce je pro plzeňany zajímavá tím, že tu ochutnáte piva z míst, která se běžně nevyskytují ani v KMP. Není to ale akce na nějaké velké chlastání, protože cenová hladina je průměrně nastavena na 35 Kč za 0,3l a 15-20 Kč za decku. Jediný, kdo nasadil "normální" ceny je Chříč (Pazdrát 11 za 20, resp. 8 Kč).

Sklínka
Sklínka

Byl jsem připraven na převahu ejlů, ale dnes to nebude tak ortodoxní. Proto mohu ochutnat pět ležáků od pivovarů, jejichž pivo jsem ještě nepil. Jako první nemůže být nikdo jiný, než nováček na pivním nebi - Plzeňský Bandita , což je domácí pivovárek Tomáše Nožičky, jehož znáte především z působení v pivovaru Letiny. Dávám 12% ležák Beer Opener **** a musím uznat, že je opravdu dobrý, nemám, co bych mu vytkl, skvělý začátek. Bandita má na čepu ještě 11% pšenici Mill Heist a 13% IPA Most Wanted.

Bandita
Bandita

Natěšený prvním pivem s chutí objednávám ležák z Chotovin *, jejichž pivo je na Plzeňsku prakticky nedostupné. Bohužel nasazená laťka rychle padá a já ani nedopíjím třetinku. Ne že by pivo bylo vyloženě špatné, ale něco mi v něm vadí a nemá cenu zbytečně ubírat místo jiným pivům. Neodvážím se tak ochutnat další chotovinská piva, která jsou zde na čepu - svrchně kvašená 11% Summer In Idaho, Cadillac APA 12% a polotmavý vídeňský ležák 13% Vienna Spezial "1913". Chuť mi má spravit Trilobit 12% ***, který je jen malinko trpčí. Petr Buriánek měl na čepu ještě Nachmelený Woříšek (summer ale 10%), Czech Ale 12% a Callista APA 12%.

Trilobit, Falkon a Prachatice
Trilobit, Falkon a Prachatice

Jedenáctka z Prachatic ** je mírně slabší (na čepu ještě polotmavá třináctka). Posledním dnešním ležákem má být Písecký ležák 12% ***. Naposledy když jsem jej ochutnával, tak nebyl ještě vařen v Písku. Jaký a jestli byl mezi nimi nějaký rozdíl, nedokážu posoudit. Dnes patřil k tomu lepšímu. Písečtí měli zajímavě řešený výčep v dodávce. Tolik ležáky, pojďme se vrhnout na ostatní styly (ty již budu vesměs ochutnávat v množství 0,1l).

Písecký výčep
Písecký výčep

Podle vizáže mne velmi lákalo Sourberry Blackberry Gose od Falkona, ale čekal jsem, nevím proč výraznější chuť. Tenhle kousek vařil Jakub Veselý v litoměřickém pivovárku Labuť. Nikdy neodolám něčemu pikantnímu, tak jsem musel ochutnat i Don Habanero Chilli IPA 16% od Permonu. Ananasová IPA od Černý potoka byla zase na srovnání chuti po chilli. Zkusil jsem i něco ze zahraničí - Coffe Porter 13% od Pirátů z Berlína. Na cestu na vlak pak volím opět od Permona letní ejl Zbyly maliny. Všechna tato piva byla bez větších výhrad, u těch ovocných bych preferoval výraznější ovocný nádech.

Zbyly maliny
Zbyly maliny

Na produkci těchto stánků se z různých důvodů nedostalo: Raven, Beer Factory (na plzeňské mohu zajít kdykoliv), Krušnohor, Chříč (jsou v Plzni také běžně na čepu), Zhůřák (raději rovnou do Zhůře ), Matuška, BadFlash a Pivní Mozaika (prostě už na ně nedošlo a dnes mne jejich nabídka vyloženě nepraštila do očí).

Myslím, že akce je to povedená. V brzkých hodinách jsem zde mohl prakticky bez front koštovat dle libosti. Určitě se za rok rád vrátím.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 2653x] [18. červen 2018]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [comments: 3] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Dwarf

pondělí, 18. červen 2018
19:24

Dwarf

chotovinské ejly měls ochutnat - ležák nemusí sednout, ale ejly má Petr vymazlené ;) / co je "vana na mytí sklenic"?


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

Chody

pondělí, 18. červen 2018
20:09

Chody

Dwarf: Vana, nebo velké polní umyvadlo / Tady - lepší fotku nemam


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
06:24


posted by: Inzerce

Dwarf

úterý, 19. červen 2018
20:21

Dwarf

Chody: už chápu :-) má prvotní představa byla.... horší ;)


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI