Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

4P, aneb Venca Fiala se vrací


4P, aneb Venca Fiala se vrací

4P, aneb Venca Fiala se vrací

První Podbrdská Pivní Přehlídka měla na jižní Plzeňsko přinést docela zajímavou nabídku pivovárků - podbrdských minipivovarů Středočeského kraje. Kdyby se mi nedávno nepoštěstilo je všechny (Podlesí , Všeradice, Hostomice a Jince ) navštívit na místě varu, určitě bych se do Spáleného Poříčí chtěl první říjnovou neděli podívat. Vždyť i prostředí bývalých pivovarských sklepů může být pro popíjení dobrého moku celkem inspirující. Kamarád Luboš se mnou po středočeských pivovarech nejezdil, tak se vydal okusit tato piva právě sem.

V pivovarském sklepení
V pivovarském sklepení

"Z kulturního programu při našem příchodu hrál harmonikář, pak po celou dobu nic. Venku pod stanem čepoval pivo Fanda Strnad - Belveder avizován nebyl, ale železnorudské pivo svou přítomností jistě potěšilo, i když do Brd zrovna moc nepatří. Dále tady točili chlapci (pravděpodobně brigádníci) pivo z pivovarů Jince a Hostomice. Ve sklepě pak byla na čepu piva ze Všeradic a Podlesí." začíná Luboš. Plakát hlásá heslo "první bezkelímkový festiválek", o čemž by se dalo asi úspěšně pochybovat.

Belveder
Belveder

Kelímky jsou tedy zapovězeny a pivo se čepuje jen do skla. U vstupu je možno zakoupit na zálohu třetinkovou sklenici za 50,-Kč. Tu jste si buď mohli nechat, nebo ji odevzdat a získat padesátikorunu zpět. Asi se nenašlo mnoho zájemců, co by si chtěli toto sklo nechat na památku. Jednalo se totiž o obyčejnou třetinku polepenou jakousi dost neumě vytvořenou samolepkou :( Vypláchnutí sklenic bylo možné pouze na záchodě, i když někde není ani to.

Přehlídkové sklo
Přehlídkové sklo

"Akci výrazně poznamenala nepřízeň počasí. Byli jsme tam cca od 15 do 16 hodin a v tu dobu návštěvnost opravdu nic moc. Ve sklepích byla i rádoby výstavka o historii pivovaru ve Spáleném Poříčí a rekonstrukci jeho sklepení. K pivu jste mohli něco málo zakousnout. Konala se i tombola. Za 10 Kč jste mohli zakoupit lístky a pak čekat, zda nevyhrajete vzorky od zúčastněných pivovarů (lahve či petky). Dost návštěvníků ale postrádalo možnost zakoupit si pivo domů v PET či jiných lahvích. Něco sebou měl snad jen Belveder." dodává Luboš

Výstavka
Výstavka

Vůbec prezentace zúčatněných pivovarů vesměs žádná. Vypadá to tak, že organizátoři nakoupili jen pivo, které Vám natočili brigádníci. Docela málo. Dobrý nápad, špatné zpracování. Např. ani před vstupem do areálu nebyl žádný poutač, nic. Možná bylo nakonec dobře, že nevyšlo počasí. "Nedovedu si představit, jak by se stíhalo obsluhovat. Na vrácení skleničky jsem čekal (nejen já) asi 10minut, než nám hlavní pořadatel vrátil zálohu." končí své vyprávění kamarád.

Nabídka
Nabídka

Z nadpisu je více méně jasné, kdo že to byl onen hlavní pořadatel. Venca měl vždy hlavu a řeči plné plánů (prodejna ve Zhůři, internetový obchod), dokázal lidi kolem sebe strhnout, ale bohužel se mu už nechtělo moc dostát svým závazkům - nebo to dělal s úmyslem? Postupně "pracoval" pod hlavičkou Pavla Kuchaře z blovického Hradiště (dnes zavřeno) či Strnyho z KMP. Oba kluci by mohli vyprávět, i mně ještě něco dluží. Poslední léta spolupracuje právě s Fandou Strnadem (odtud zřejmě účast Belvederu v Podbrdí). Fanda je starý mazák, tak mu snad hned tak na něco neskočí(l).

PPPP
PPPP

Myslím, že šla akce dost vylepšit a pokud příště vyjde počasí, nouze o návštěvníky nebude. Chtělo by to ale zajistit od pivovarů krom sudů i nějaký ten propagační materiál a piva lahvová. Určitě by chtělo zapracovat na znalé obsluze, ideálně s vazbami na daný pivovárek. Chápu, že je poměrně nákladné a značně nejisté nechat vyrobit speciální sklo, ale než lepit etikety, bylo by možná lepší čepovat do skla nelogovaného za zálohu rovnající se cca nákladům. Uvidíme, zda se spálenopoříčští dočkají pokračování PPP a pokud ano, zda se pořadatelé poučí. Osobně ani jednomu moc šancí nedávám, ale nechme se překvapit.



[Richard Chodora] [Zobrazeno 3945x] [31. říjen 2016]
[Chyba 404 - Nenalezeno] [no comments] [Verze pro tisk] [Nahoru ↑]


Diskuse k článku

Vložit komentář

Jméno:
E-mail:

Komentáře

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI