Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Podorlicko: Rychnov a Dobruška

Pivní cesty


verze pro tisk

Podorlicko: Rychnov a Dobruška

Podorlicko: Rychnov a Dobruška [p538][p204]

V úterý je na pořadu dne mj. skanzen v Krňovicích, kde pivaře zaujme při prohlídce mlýna věta: "V těchto prostorech se nyní nachází náš domácí pivovar." Je tu snad možnost ochutnat něco nového? Ne zatím se jedná jen o domácí vaření, jehož produkci snadno vypijí místní. Snad se časem dočkáme oficiálního pivovárku, i když Běleč je za bukem. Žízeň se stupňuje, Cara už jsme měli. Zkusíme tedy zase Rychnov, dnes bychom měli uspět.

Šenk V pivovaru
Šenk V pivovaru

Po patnácté hodině přicházíme do Šenku, kde jsme prakticky sami (jen další asi dva hosté). Obsluha je ale dost vlažná. Třeba jste dopili pivo, dva zřejmě provozovatelé šenku sedí v klidu u baru a baví se. Chtěl bych vidět ten šrumec, když je plno. Desítka Zilvar i polotmavá jedenáctka Kaštan jsou docela dobrá, i když ne moc vychlazená piva. Na to, že by piva měla být čepovaná z tanků v pivovaru? Syn dostává dvanáctku úplně teplou! To by se v pivovarském podniku opravdu stávat nemělo. Po žádosti, že bych si dal studenou dvanáctku, jsem dostal na dnešek ucházející pivo.

Zilvar 10
Zilvar 10

Je škoda, že člověk už nedostane chuť zastavit se příště. Majitelům Městského Podorlického pivovaru je asi jedno, kdo provozuje výstavní síň jejich pivovaru :(

Na středu je naplánován bowling. A kam jinam na něj než do Dobrušky, kde ho provozuje Rodinný pivovar se sladovnou. Nejprve zastavujeme v pivovaru, kde je otevřena pivovarská prodejna. Tady může žíznivý pocestný a hlavně místní nakoupit piva lahvová (PET), sudová a mnoho propagačního materiálu, radost pohledět.

Pivovarský dvůr
Pivovarský dvůr

Jako pivovarská restaurace slouží právě Bowling bar, jenž se nachází nad vlastním pivovarem (ale z pivovaru se sem nedostanete, musíte to objet přes náměstí, kolem rodného domku F. L. Věka). Na čepu bylo čtvero místních piv: Dobrušská 11, nefiltrovaný Rampušák 12, polotmavý Muderlant 13 a Rampušák Summer Ale 11. Všechna piva byla výborně ošetřena, vychlazena a navíc poměrně levná - jedenáctka za 24 Kč.

Rampušáci
Rampušáci

V Dobrušce vařit pivo umí, to je bez pochyb. Bowling bar je příjemný podnik, kde se o pivo umí postarat. Tak to má být. Na ceduli Podorlické pivní cyklostezky vidíme, že nám zbývá jen jedno místo, kde jsme letos ještě nebyli. Ale o tom zase až příště...



PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI