Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní.info

Nahraj a vyhraj maturiťák s Holbou

[neděle, 21. duben 2013]

Nejlepší odměnou po úspěšné maturitě je určitě skvělá párty. Letos se mohou absolventi pořádně vybláznit a přitom je to nebude stát ani korunu. Tuto skvělou nabídku jim přináší Holba, ryzí pivo z hor.

Soutěž o super tablo láká nejen výhrami, ale také jednoduchým mechanismem. Stačí vyfotit tablo, nahrát ho do počítače a poté umístit na microsite holbafotky.cz. A pak dát vědět všem kamarádům. Jejich hlasy i všech ostatních se totiž postarají o lákavou výhru. Vítěz získává maturiťák zdarma, ve hře je dále 2x 100 litrů piva Holba Šerák a 2 exkurze do pivovaru, spojená s ochutnávkou piva pro celou třídu. O podmínkách soutěže informuje pivovar na www.holba.cz


Dnešním dnem navazuje značka Pilsner Urquell na svá předešlá partnerství s Národním divadlem. Tato spolupráce je logickým propojením dvou ikon, které představují originální české bohatství.

Spolupráce Plzeňského Prazdroje a Národního divadla má vskutku úctyhodnou historii. Již v roce 1880 přispěl Plzeňský Prazdroj (tehdy se jmenoval Měšťanský pivovar) na výstavbu divadla, a stal se tak „ctěným členem skutečným sboru pro zřízení českého národního divadla v Praze“. Po požáru v roce 1881 přispěl pivovar znovu v akci Národ sobě na obnovu zničené budovy divadla.

Společnost Plzeňský Prazdroj však s Národním divadlem spolupracovala i v nedávné době. V druhé polovině 90. let minulého století byla hlavním partnerem opery Národního divadla a pivo Pilsner Urquell se tehdy objevovalo na jevišti například v inscenaci Prodané nevěsty. Nyní na tuto spolupráci navazuje nově uzavřené partnerství přední české divadelní scény se značkou Pilsner Urquell, která se stává „Partnerem inscenací Národního divadla“.

Pilsner Urquell doprovází řadu významných událostí a nechybí ani v centru domácího kulturního dění. V Národním divadle byl vždy kladen důraz na tu nejvyšší kvalitu spojenou s originalitou, a takový je i Pilsner Urquell. Proto jsem velmi rád, že od dnešního dne bude toto spojení dvou ikon českého bohatství i nadále pokračovat,“ poznamenal k nově uzavřené spolupráci marketingový ředitel Grant McKenzie.

Podobně vnímá vzájemnou spolupráci i marketingový ředitel Národního divadla Michal Janovský, který uvedl: „Jsme velice rádi, že ve společnosti našich vážených partnerů můžeme znovu přivítat Pilsner Urquell. Historie i charakter obou značek jsou dobrým předpokladem pro dlouholetou spolupráci.

Smlouvu slavnostně podepsali prozatímní ředitel Národního divadla Ing. Václav Pelouch a marketingový ředitel Plzeňského Prazdroje Grant McKenzie. Ležák Pilsner Urquell bude nyní exkluzivně čepován při premiérách a dalších reprezentativních událostech na scénách divadla, tedy v Národním divadle, Státní opeře, Stavovském divadle, Nové scéně a Divadle Kolowrat. První divadelní premiérou, která bude zároveň premiérou celého partnerství, je nové nastudování opery Olimpiade od Josefa Myslivečka ve Stavovském divadle dne 2. května.


Krušovická Desítka a Dvanáctka si skvěle vedly na prestižní mezinárodní soutěži Monde Selection. Podařilo se jim uspět v silné konkurenci a získat dvě stříbrné medaile za kvalitu. Obě značky si tak zopakovaly stejné ocenění z loňského roku, Desítka navíc bodovala už potřetí v řadě. Slavnostní předávání cen se uskuteční 31. května ve švédském Stockholmu.

Jedná se o událost světového významu, na kterou jsme mimořádně pyšní. Dokazuje, že dosahujeme skvělých úspěchů a že Krušovice chutnají nejen v Čechách, ale i v zahraničí,“ komentoval vítězství marketingový ředitel společnosti HEINEKEN Česká republika Jiří Rákosník.

Spotřebitelská soutěž Monde Selection se pořádá už od roku 1961. Uznávaní a zkušení profesionálové ochutnávají a testují více než 3000 produktů z 80 zemí světa. Soutěží se celkem v šesti kategoriích, přičemž krušovická piva uspěla v sekci piva, vody a nealkoholické nápoje. Kromě toho dále existují kategorie jídlo, likéry, zdravotní výrobky, kosmetika a tabák. Odborníci hodnotí například senzorickou kvalitu produktů, obaly, šetrnost k životnímu prostředí, praktičnost i inovativní aspekty. Nejlepší produkty získávají Quality Award: Bronz, Silver, Gold a Grand Gold.

Všechny nápoje se ochutnávaly a testovaly ve spolupráci s bruselským institutem NEURICE, což je největší belgický expert v oboru. Co se hodnocení piva týče, pivovarníci hodnotili vzhled, vůni, chuť a celkovou harmonii.

Oceněná krušovická Desítka a Dvanáctka vznikly na přání českých spotřebitelů, kteří se chtěli vrátit k původní receptuře a chuti z osmdesátých let minulého století, kdy se krušovická piva těšila velké oblibě. Úkolu se zhostil současný vrchní sládek pivovaru Tomáš Kosmák se svými spolupracovníky. Emeritní sládek Václav Kloub pak potvrdil, že krušovické pivo opravdu chutná jako tenkrát. Ke své tradiční chuti se tak vrátila krušovická Desítka se stupňovitostí 10,2%, typická výraznou a plnou pivní chutí a hustou krémovou pěnou. Dvanáctka se stupňovitostí 12,2% má výraznou a současně velmi příjemnou dlouho doznívající hořkost. Používání karamelových sladů Dvanáctce dodává jantarovou barvu a plnou sladovou chuť a vůni.


Pivovar Svijany investuje do obnovy kulturní dominanty obce, svijanského zámku, jehož vznik se datuje zhruba do doby vzniku pivovaru. Rekonstrukce potrvá několik let a financována bude ze zdrojů Pivovaru Svijany, případně dotačních evropských fondů.

Zámek ve Svijanech vznikl z původní renesanční tvrze, kterou vystavěl Jaroslav z Vartemberka spolu s pivovarem. Součástí pivovaru byl zámek i po znárodnění, do soukromých rukou ho prodal až státní podnik Pivovary Vratislavice nad Nisou, který svijanský pivovar několik let vlastnil. Nyní se společnost Pivovar Svijany rozhodla, že zámek koupí zpět. „Historicky patřil zámek k pivovaru ve Svijanech a my cítíme povinnost tuto památku opět zpřístupnit veřejnosti a podpořit tak kulturně společenské dění v obci,“ objasňuje ředitel pivovaru Ing. Roman Havlík důvody, proč se Pivovar Svijany rozhodl zámek odkoupit od současného majitele – Milana Rýdla z Čápovky, severočeského podnikatele a velmistra řádu svatého Václava.

Předchozí majitel měl zpracovaný kvalitní projekt na revitalizaci zámku, svijanský pivovar bude v započatém díle pokračovat a během několika příštích let by tak měl zámek získat zpět svůj původní lesk. „Obnova zámku bude provedena velmi citlivě a ve spolupráci s památkáři. Finance budeme čerpat z vlastních zdrojů, pokusíme se splnit i podmínky pro čerpání peněz z evropských dotačních fondů,“ doplňuje Havlík.

Do budoucna by se měl ze zámku stát turistický cíl návštěvníků Českého ráje a centrum kulturního a společenského dění v obci. K tomu, co by se na zámku mělo po jeho rekonstrukci dít, mají možnost se vyjádřit i obyvatelé obce Svijany a zaměstnanci svijanského pivovaru.


Slavnosti pivovaru Ostravar jsou zpět

[čtvrtek, 11. duben 2013]

Předprodej vstupenek začíná dnes. Vzhledem k nabitému programu očekávají organizátoři značný zájem o akci

Po březnovém představení nového nefiltrovaného piva si pivovar Ostravar pro své fanoušky připravil další lahůdku. Po dvouleté pauze se do Ostravy vrací Slavnosti pivovaru Ostravar. A vrací se s nabitým programem. Největší svátek piva ve městě odstartuje 8. června v areálu ostravského pivovaru Richard Krajčo se skupinou Kryštof a zahájí šňůru vystoupení předních českých a slovenských kapel či zpěváků.

Vedle čerstvého držitele dvou Andělů skupiny Kryštof již pozvání na Slavnosti pivovaru Ostravar přijali také hvězdný Tomáš Klus, nenapodobitelní HorkýžeSlíže, originální Wohnouti nebo dnes již kultovní Vypsaná Fixa. Celkem by mělo být k vidění minimálně 10 českých a slovenských kapel.

Když jsem při svém nástupu hovořil o snaze dostat Ostravar blíže lidem, myslel jsem tím i akce, které budeme pořádat. Slavnosti jsou z těch akcí, při kterých jsme lidem nejblíž . Jednou ročně otevřeme brány pivovaru veřejnosti a pozveme naše fanoušky nejen na prohlídku, ale dáme jim také ochutnat to nejlepší z naší produkce a taky se s nimi dobře pobavíme. Jsme rádi, že jsou Slavnosti zpět a těšíme se na ně,“ říká k obnovení úspěšné tradice Roman Richter, nový vrchní sládek pivovaru Ostravar.

Podle manažerky značky Zuzany Cieciotkové nyní ostravský pivovar finišuje s přípravou technickoorganizačního zabezpečení svého pivního svátku. „Musíme se připravit na tisíce návštěvníků. Při tak silné sestavě kapel, pestré nabídce piv i doprovodném programu očekáváme velkou návštěvu. Všem doporučuji nákup vstupenek v předprodeji. Vždyť jen kapela Kryštof nedávno vyprodala ostravskou ČEZ arénu,“ upozorňuje Cieciotková. V pivovaru přitom vystoupí i další aktuální hvězdy s Tomášem Klusem v čele.

Na vrchního sládka Ostravaru Roman Richtera pak čeká úkol zajistit neméně důležité hvězdné obsazení co se pivní nabídky týká. „Letos bychom byli rádi, aby co nejvíce lidí ochutnalo naší novinku Ostravar Nefiltr. Proto bude v ceně vstupenky pro každého návštěvníka staršího 18 let jeden Ostravar Nefiltr zdarma,“ popisuje Richter. Kompletní pivní line up přitom bude jako vždy pestrý. Jeho finální složení oznámí sládek až před akcí.

Cena vstupenky za 10 hodin kvalitní zábavy bude v den akce příznivých 250 korun, přičemž v ceně je již zmiňovaný půllitr Ostravar Nefiltru. Předprodej ovšem nabídne ještě výhodnější ceny. První předprodejová nabídka pivovaru je pro 500 nejrychlejších, kterým pivovar nabídne vstupné za 150 Kč.

Vstupenky v předprodeji si budou moci lidé zakoupit od pondělí 15.4. v ostravském infocentru v Nádražní ulici nebo na Pivní pohotovosti přímo v sousedství pivovaru Ostravar. Již dnes je však možné vstupenky zakoupit na internetu na adrese www.ticketsforpeople.cz .

Hlavní hvězdy a Slavnosti pivovaru Ostravar

Obě hlavní hvězdy letošních Slavností mají společné dvě věci. Pocházejí ze zdejšího regionu a jde o jejich druhé vystoupení na této akci.

Skupina Kryštof se na Slavnosti pivovaru Ostravar vrací po devíti letech. V roce 2004 patřili mezi nastupující hvězdy. Nyní zahrají v momentě, kdy patří dlouhodobě mezi nejúspěšnější a zároveň nejuznávanější domácí kapely. V únoru při koncertním turné tato havířovská skupina beznadějně vyprodala arény v Opavě, Ostravě, Brně a Praze a v březnu ji Akademie české populární hudby vyhlásila nejlepší hudební formací v České republice. Kromě sošky za kapelu roku získal Kryštof také sošku Anděla v kategorii album roku.

Tomáš Klus přijede na Slavnosti pivovaru Ostravar podruhé a rozdíl mezi oběma vystoupeními dokumentuje, jak obrovský kus cesty tento umělec mezi nimi ušel. Zatímco v roce 2008 jej jako neznámého písničkáře s kytarou sledovali jen okolo jdoucí a vystupoval na druhé scéně, letos bude jeho vystoupení na hlavní scéně jistě jedno z nejsledovanějších. Třinecký rodák se v posledních letech vypracoval v nejžádanějšího zpěváka v České republice, což potvrdil svým vítězstvím v poslední anketě Zlatý slavík. Jeho úspěch dokumentují vyprodané kocerty napříč republikou.


Pilsner Urquell odstartoval svůj nový komunikační koncept značky v duchu „Originalita. To pravé bohatství.“ televizním spotem, ve kterém připomíná a oslavuje českou vynalézavost a originalitu. Pilsner Urquell se zde prezentuje jako jeden z výjimečných českých originálů, který inspiroval svět, spolu s legendárním vozem Tatra 87 a revolučními silonkami. Spot je součástí první kampaně z dílny agentury Ogilvy&Mather pro značku Pilsner Urquell a pokračuje ve vizuálním stylu typickém pro tuto značku.

Krátce po jeho uvedení na televizní obrazovky byl spot v prestižním marketingovém médiu Adweek oceněn jako pátý nejlepší spot týdne.

Kampaň navazuje svým stylem na ty předchozí, ale příběh je odlišný. Tentokrát sází na českou důmyslnost a originalitu. „Je až s podivem, kolik existuje českých originálů, na které bychom měli být jako národ hrdí. Proto jsme se rozhodli je lidem připomenout,“ řekl Jan Šolta, senior brand manažer značky Pilsner Urquell, a dodává: „V novém spotu se tak objeví legendární osobní vůz Tatra 87, revoluční silonové punčochy a samozřejmě jako jeden z českých originálů Pilsner Urquell, první zlaté pivo se 170letou tradicí, který dal vzniknout nové kategorii piv typu pils reprezentující dnes 70% světové produkce piva.

Režie spotu se ujal Roman Valent v produkci společnosti Boogiefilms. Velkým úspěchem pro tvůrce i značku je zařazení mezi pět nejlepších celosvětových spotů prestižním americkým marketingovým mediem Adweek krátce po jeho uvedení na televizní obrazovky.

Na komunikaci v TV navazuje ve velkých městech outdoorová kampaň, jak jinak než v originálním stylu. Pro kampaň byly vyrobeny speciální třírozměrné citylighty, které jsou jakousi prostorovou kompozicí z lahví a víček Pilsner Urquell. Na výrobu netradičních showcasů byly použity skutečné lahve a víčka, které byly poskládány do tvaru lahve. Výslednou siluetu potom podtrhuje osvětlení s použitím LED pásek. Tyto kompozice budou využívat hru světla a dominantní barva bude tradičně lahvově zelená. Venkovní reklama nového konceptu Pilsner Urquell se rozběhne ve dvaceti českých městech v průběhu dubna a paralelně na ní navazuje i kampaň v tištěných médiích. Samozřejmostí je podpora kanálů on–trade a off–trade. Celá kampaň je postavena tak, aby zaujala stávající i potenciální příznivce a konzumenty značky Pilsner Urquell a upevnila jejich vnímání hodnoty značky.


Doplní řadu citrusových příchutí o osvěžující mix piva, jablečné šťávy a pravého cideru

• Staropramen jako první mixuje chuť piva a stále populárnějšího cideru.

• Během testovacích ochutnávek ukázala nová příchuť velký potenciál.

• V obchodech, hospodách a restauracích se poprvé objeví počátkem příštího týdne.

Staropramen tento týden poprvé stočil svou druhou letošní novinku z kategorie stále oblíbenějších beermixů. Po nové příchuti Cool Hořký Pomeranč, kterou uvedl na trh v březnu, nyní přichází s unikátním Cool Cidermixem, který v portfoliu doplní další velice úspěšné příchutě Cool Lemon a Cool Grep. Staropramen Cool Cidermix představuje vysoce svěží pivní mix s příjemnou jablečnou vůní a vyváženou chutí piva, cideru a jablečné šťávy.

Cool Cidermix posouvá trh beermixů, ve kterém je Staropramen lídrem, o další metu. Nová příchuť totiž sází na rostoucí oblibu ciderů, které vznikají kvašením čerstvé jablečné šťávy. Přináší tak další variantu pro spotřebitele, kteří hledají osvěžení v kombinaci piva se zajímavou chutí ovoce. Velký úspěch nové příchuti při ochutnávkách naznačuje, že by se chuť šťavnatých jablek mohla stát chutí letošního léta.

Chuť ciderů je v Česku stále populárnější. Zkusili jsme ji tedy spojit s chutí našeho piva a výsledek nás mile překvapil. Cool Cidermix je velmi osvěžující, lehce pitelný nápoj nejen pro letní měsíce. Podle výsledků našich chuťových testů se spotřebiteli dokonce tato příchuť vyvolala o 40 % vyšší zájem než bylo běžné u našich předchozích, dnes tak úspěšných příchutí beermixů,“ říká k novému členu portfolia řady Staropramen Cool Zdeněk Lux, vrchní sládek pivovaru Staropramen a dodává: „Připravovali jsme ho celkem pět měsíců a jsme tak nyní zvědavi, jak uspějeme. Jak zachutná našim příznivcům i třeba těm, co beermixy zatím nepijí pravidelně.

A právě rozšíření skupiny spotřebitelů bylo, vedle rozšíření nabídky chutí stávajícím fanouškům řady Staropramen Cool, hlavním motorem uvedení aktuální novinky na trh. „Trh beermixů jsme v Česku před dvěmi lety otevřeli, jsme jeho lídrem a tuto svou pozici bychom do budoucna rádi udrželi a rozvíjeli. Nejlepší způsob vidíme v udávání trendů a hledání doposud neznámých chutí i zcela nových druhů nápojů. Cool Cidermix, čili první smíchání piva a cideru, je příkladem tohoto našeho přístupu,“ doplňuje důvody uvedení novinky Eva Prajsová, manažerka značky Staropramen.

Staropramen Cool Cidermix se do obchodů začne distribuovat od 11. dubna. V praxi to znamená, že se s ním spotřebitelé budou na prodejnách poprvé potkávat v průběhu dubna. Jeho uvedení na trh bude podpořeno aktivitami na samostatném Staropramen Cool facebookovém profilu a webu. Podpoří ho také televizní kampaň a kampaň na venkovních nosičích, internetu, ochutnávky, instore podpora a řada letních aktivit.

Televizní spot k reklamní kampani na Staropramen Cool připravila agentura Young&Rubicam ve spolupráci s režisérem Karlem Janákem. Točilo se v produkci Val Produkcia (Chorvatsko). Média naplánovala agentura Universal McCann. Hlavním hrdinou spotu je již potřetí herec Jiří Maryško a s ním letos eskymácké tanečnice, tanečníci i DJ. Aktuální verzi spotu si je možné prohlédnout na kanálu youtube.


Na český trh přichází novinka od Zlatopramenu inspirovaná slavnými koktejly, která zde dosud chyběla. Jedná se o míchaný nápoj s obsahem alkoholu 4 %. Odhalení tajemství nového party drinku s názvem MYSTERY si budou moci zákazníci vychutnat již v polovině dubna. MYSTERY je výborným aktivátorem každé správné zábavy. Spotřebitelé si mohou vybrat hned ze tří různých příchutí. Značka Zlatopramen tak rozšíří své portfolio o další kvalitní nápoj obsahující jen přírodní cukr z ovocných složek bez konzervantů.

MYSTERY, nový ready to drink míchaný nápoj inspirovaný koktejly, budou mít čeští zákazníci možnost zakoupit ve třech populárních příchutích: Mango Mojito, Piña Colada a High Society. Značka Zlatopramen, průkopník v novinkách na českém trhu, se tak opět chystá udávat trend v oblasti ochucených pivních nápojů. Příchutě nového party drinku MYSTERY Zlatopramen vyvinul tak, aby oslovily především ženy, které hledají vhodnou alternativu k míchaným alkoholickým nápojům.

MYSTERY se 4 % alkoholu je bez konzervantů a umělých sladidel, doplněný o esenciální složky každého z vybraných koktejlů. Mango, grapefruit, ananas či kokosové mléko dokáží navodit tajemnou atmosféru kdykoli a kdekoli. MYSTERY se díky praktičnosti lahvového balení s twist off uzávěrem výborně hodí jak na party v baru, tak na večírek doma s přáteli.

MYSTERY je ideální party drink pro ženy, které chtějí trošku zlobit, ale zároveň zůstat nad věcí. Atraktivní design lahodných drinků by se měl stát doplňkem okouzlujícího šarmu každé ženy dychtící po zábavě. Vybrat si mohou ten nejlepší nápoj pro svoji náladu. Ať už to bude exoticky osvěžující MYSTERY Mango Mojito, sladce jemné MYSTERY Piña Colada, nebo drze hořké High Society, věříme, že si každá zákaznice vybere to pravé,“ říká Jiří Rákosník, marketingový ředitel HEINEKEN Česká republika, pod který značka Zlatopramen patří.

Nejlépe MYSTERY chutná ledově vychlazené přímo z lahve s brčkem. K dispozici bude ve všech obchodech, vybraných klubech a restauracích v třetinkových lahvích. Doporučená maloobchodní cena je 19,90 Kč a prodávat se bude v praktických a atraktivních čtyřpacích.

Vstup MYSTERY na český trh bude doprovázen marketingovou kampaní, která zahrnuje jak třicetivteřinové spoty v televizi, tak ochutnávky přímo v prodejnách. Chybět nebude ani podpora v celonárodním tisku a digitálních médiích.

Mystery je nový míchaný alkoholický nápoj koktejlového typu, který na český trh uvádí značka Zlatopramen. Sycené nápoje jsou inspirované tradičními koktejlovými příchutěmi a obsahují 4 % alkoholu. Spotřebitelé si mohou vybrat ze tří variant: Mango Mojito, Piňa Colada a High Society. Míchanými nápoji na koktejlové bázi značka Zlatopramen reaguje na stále se zvyšující oblibu speciálních ochucených piv. Nejlépe Mystery chutná ledově vychlazené přímo z lahve s brčkem. Prodávat se bude v čirých třetinkových skleněných lahvích s twist off uzávěrem. Kromě Mystery do portfolia značky Zlatopramen dále patří nejoblíbenější jedenáctka na českém pivním trhu Zlatopramen 11°, letní Zlatopramen Radlery (citrón, pomeranč se zázvorem, grep), zimní Zlatopramen Radlery (hruška se skořicí, višeň s čokoládou). Poslední novinkou od února 2013 je nealkoholické pivo Zlatopramen N-A.


Za významné podpory Tradičního pivovaru v Rakovníku se v roce 2012 uskutečnil 1. ročník soutěže Česká kniha. Probíhá pod záštitou Ministerstva kultury ČR a má za cíl propagovat v zahraničí českou literaturu. Byl zdařilý - Číňanova pěna Vladimíra Binara, historicky prvního laureáta Ceny Česká kniha, brzy vyjde v překladu ve francouzštině, bulharštině a polštině. Tři zahraniční nakladatelé povídkový triptych českého spisovatele zařadili do svých edičních plánů na rok 2013. Tradiční pivovar v Rakovníku odměnil vítěze šekem ve výši 35 000 Kč a je hlavním sponzorem soutěže i v letošním roce.

Z více než stovky přihlášených do 2. ročníku soutěže Česká kniha vybrala odborná porota do užšího výběru čtrnáct titulů: Svatava Antošová: Punkt memory, Veronika Bendová: Nonstop Eufrat, Zbyněk Benýšek: Loutky boží, Petra Hůlová: Čechy, země zaslíbená, Jakub Katalpa: Němci, Ivan Kraus: Mezinárodní polibky ,Sylva Lauerová: Tichošlap, Vladimír Mikeš: Škodlivý prostor, Ivana Myšková: Nícení, Petr Šabach: Máslem dolů, Jakub Šofar: Zradidla čili lapy, Kateřina Tučková : Žítkovské bohyně, Olga Walló: Muž, který polykal vítr, D. J. Žák: Návrat Krále Šumavy.

Novinkou v letošním roce je Cena čtenářů České knihy, v jejímž rámci může vybírat z těchto titulů každý čtenář. Hlasující budou zařazeni do slosování o hodnotné knihy. Detaily naleznete na webových stránkách Ceny Česká kniha (www.ceskakniha.com). Hlasovat můžete také na webových stránkách Tradičního pivovaru v Rakovníku (www.pivobakalar.cz) - Bakalář dnes/Pozvánky. Laureát vybraný odbornou porotou i vítěz čtenářského hlasování budou oficiálně vyhlášeni 17. 5. 2013 ve Velkém sále Průmyslového paláce v rámci veletrhu Svět knihy. Přijďte se podívat.


Akce „3 fláky krkovice za 40 víček“ potěší věrné zákazníky a vybraná víčka poslouží dobročinným účelům.

• 35 tun lahodné krkovičky získají zákazníci Braníku za odevzdaná pivní víčka

• Z vybraných víček vzniknou pomůcky například pro výcvik asistenčních psů

• Balené pivo Braník patří mezi jedno z nejprodávanějších piv v České republice

Piva značky Braník dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější balená piva v České republice a tvoří významnou část produkce společnosti Pivovary Staropramen. Tato velká česká pivní značka, která v loňském roce překročila hranici jednoho milionu prodaných hektolitrů, nyní dostane i významnou marketingovou podporu v podobě zákaznické akce nazvané „3 fláky krkovice za 40 víček“ spojující tradiční marketing se zodpovědnostním projektem. Aktivita bude podpořena reklamními spoty, které se od 8. dubna začnou objevovat v programu televize Prima.

Spotřebitelé piv značky Braník patří mezi ty nejvěrnější. A my jsme se rozhodli jejich věrnost prostřednictvím akce „3 fláky krkovice za 40 víček“ nyní odměnit. Pomalu nastává období, kdy lidé začnou na zahrady stěhovat své grily, a proto jsme si jisti, že náš dárek v podobě marinovaných vepřových krkoviček o váze až tři čtvrtě kilogramu s radostí uvítají,“ říká Markéta Leitnerová, manažerka značky Braník.

Na lákavou odměnu se v následujících měsících mohou těšit ti, kdo v období od 1.4. až do 30.6.2013 nasbírají 40 červených víček s logem grilovacího náčiní z lahvových piv Braník Světlý, Jedenáctka a Ležák nebo Braník Světlý v PET lahvi. Víčka je následně potřeba přinést do výdejních míst partnerů akce, předních českých výrobců uzenin Zeman a Makovec. Seznam je zveřejněn na internetových stránkách www.branik.cz. Zde bude požadované množství soutěžních víček se symbolem grilovacího náčiní směněno za balení marinované krkovice. Celkem jich bude vydáno až 50 tisíc.

Akce s pivy značky Braník nejen baví, ale také pomáhá. Všechna vybraná víčka, a to jak z PET lahví tak klasických vratných lahví, budou v rámci dobročinného projektu „Sbírej víčka, postavíme…“ použita na výrobu originálních mobilních výcvikových pomůcek pro nácvik pomoci asistenčních psů organizace Helppes. Druhým subjektem, kterému bude poskytnuta pomoc, je domov Sue Ryder pečující o seniory, kteří potřebují v důsledku nemoci či vysokého stáří pomoc druhých. A v neposlední řadě bude díky víčkům vybaveno rozlehlé venkovní hřiště v mateřské škole Lechoviczowa v Ostravě.

Projekt „Sbírej víčka, postavíme…“ jsme zahájili už v minulém roce, kdy se ho účastnili především zaměstnanci společnosti Pivovary Staropramen. Podařilo se vybrat 490 kg umělohmotných víček, která pak posloužila k výrobě hracích prvků na vybraných dětských hřištích. Nyní do toho projektu prostřednictvím aktivity značky Braník zapojíme i naše spotřebitele,“ říká Edita Šilhánová, ředitelka oddělení vnějších vztahů společnosti Pivovary Staropramen.

Marketingová podpora akce zahrnuje televizní reklamní spot, jehož režie se opět ujal Petr Čtvrtníček, který staví na konceptu „Jarní úklid dřeva“. Produkci zajistila společnost Film servise, kreativni agenturou je Jazz Communication. Design promočnich obalových materialů navrhla agentura UNITY design, promotion realizovala agentura Ritual.


Holba roztočila 7. kolo Holbyády

[čtvrtek, 4. duben 2013]

Vyrazit na jedno s kamarády se teď opravdu vyplatí. V restauracích s Holbou na čepu si totiž vychutnáte nejen výborné pivo, ale naservírují vám k němu i karban. Ve skutečnosti nejde o žádný hazard, ale o zábavné klání Holbyáda, organizované pivovarem Holba, do kterého se zapojilo na 300 restaurací v celé republice.

Tisícovka hráčů má možnost měřit své síly v mariáši a kostkách. Družstva jsou většinou smíšená a každé tvoří 5 hráčů. Lákadlem pro zapojení do hry je nejen skvělá atmosféra a výborná zábava, ale také výhry pro vítěze. A o co se hraje? Vítěze zavalí sudy s Holbou a vhod přijde i výbava na cesty, multifunkční nože nebo snídaňové sady.Holbyáda vyvrcholí koncem května Velkým finále, organizovaném v Hanušovicích, kde má pivovar Holba sídlo.

Holbyáda je ojedinělý projekt, který přináší do hospod jedinečnou atmosféru a zpříjemňuje posezení u Ryzího piva z hor. Letos Holba roztočila jeho 7. ročník.


Ve čtvrtek 28. 3. 2013 proběhlo v prostorách nově vybudovaného minipivovaru setkání tisku a vedení hotelu. Myšlenkou setkání bylo představení minipivovaru veřejnosti skrz média. Na programu bylo základní shrnutí faktů a zajímavostí, se kterými jsme se během stavby setkali. Představili jsme produktovou řadu a vizi našeho pivovaru, samotného pana sládka Jiřího Makse, názorně jsme předvedli postup výroby piva od šrotování, přes varnu, kvašení až po samotné „ležení“ v ležáckých tancích. Na závěr programu požehnal varně a ležáckému sklepu pan farář P. ThLic. Piotr Grzybek… Dej Bůh štěstí!

Něco z historie ke Kolštejnu - Za doby pánů ze Žerotína (1570-1581) byla zahájena na místě zrušeného příkopu starého hradu stavba nového sídla – renesančního zámku. Ještě za Žerotínů byla dokončena stavba středního zámku, tj. původního trojkřídlového objektu, jehož arkádové nádvoří navazovalo na jižní straně na hradbu gotického hradu, pravděpodobně bylo již tehdy postaveno i východní křídlo dolního zámku.

Sortiment produktů bude postaven na kvalitním českém ležáku, který je nejrozšířenější, a lidé jsou na tento chuťový profil zvyklí. V začátku bude minipivovar Kolštejn vařit 1 až 2 druhy spodně kvašeného piva (česky ležák plzeňského typu). Hlavním produktem bude ležák plzeňského typu se stupňovitosti 12% extraktu původní mladiny. Jako doplňkový druh budeme vařit polotmavé pivo s jemnější příchutí karamelu. Stupňovitost bude také odpovídat ležáku a bude 11% . Tento druh bude méně hořký tak, aby vynikla karamelová chuť. V zimních měsících bude sortiment doplněn o silnější pivo – speciály, přes léto naopak slabším 10% pivem.

Název BRAN je mimo zvučný výraz, který je úzce spojen s názvem obce Branná, také název bretaňské kapely Bran. Tato srdcová kapela se nepřímo prolíná životem hotelu od samotného začátku. Inspirující a energetická hudba odkazující na historii a kelty je spjata s počátky projektování konceptu relax centra. Zub času přivedl bretaňskou kapelu z pódií keltských festivalů a koncertů až do naší restaurace, a to při příležitosti 3. narozenin Relax centra Kolštejn. Písně kapely Bran jsou s mystickým nádechem, ovlivněné starými bretaňskými legendami, dobrodružstvím, tancem, melancholií a průzračností moře.

Někteří členové kapely do našeho hotelu pojedou letos již popáté, proto jsme se domluvili, že to bude právě kapela Bran v celém svém uskupení, která bude hrát při 4. narozeninovém večeru Relax centra Kolštejn a při této příležitosti se zhostí role křtu piva Bran v restauraci Kolštejn! Slavnostní křest piva Bran proběhne v pátek 28.6. 2013 ve 21:00.


Krušovice uvádí na trh nový druh krušovického piva – portfolio značky se v dubnu rozroste o Krušovice Pšeničné. Jedná se o svrchně kvašený nefiltrovaný pšeničný ležák, který se vyznačuje velmi lehkou a harmonickou chutí doplněnou o ovocné tóny.

Krušovický pivovar uvedením nového piva reaguje na současné trendy českého trhu, kdy spotřebitelé čím dál raději objevují nezvyklé a zajímavé chutě. Pšeničné pivo, které je v okolních státech velmi oblíbené, si tak pomalu získává přízeň i českých zákazníků. Krušovické Pšeničné se tak jistě stane skvělým osvěžením nejen v horkých letních dnech, ale i příjemným zpestřením pivního sortimentu během celého roku. Krušovický pivovar tradičně patří k předním dodavatelům kvalitního piva a uvedení svrchně kvašeného nefiltrovaného pšeničného ležáku tak pozici pivovaru jen upevňuje.

Pšeničné pivo se vyrábí z pšeničného sladu, jehož podíl se pohybuje okolo 50 %, zbytek tvoří ječný slad. Vyznačuje se světle žlutou barvou. Ta je díky nefiltrování piva lehce zakalená zbytkovými bílkovinami a pivními kvasnicemi. Pšeničnému pivu je také vlastní vyšší pěnivost, intenzivní vůně, spolu s vyšším obsahem esterů a CO2. Pšeničné pivo má také speciální rituál servírování a podává se v originální sklenici určené výhradně pro tento druh piva.

Uvedením pšeničného piva navazuje pivovar Krušovice na dávnou tradici výroby pšeničných piv v Čechách. Ta se v našich zeměpisných šířkách vařila do poloviny devatenáctého století, než je vytlačily světlé ležáky. Pšeničná piva tzv. weizenbiery nebo také weiβbiery v současnosti pocházejí nejčastěji z Bavorska a části Rakouska, kde jsou velice populární.

Krušovice Pšeničné má obsah alkoholu 4,3 % a bude k dostání v prodejních sítích obchodních řetězců za doporučenou cenu 15,90 Kč/0,5l láhev a čepované ve vybraných restauracích a pivnicích v Čechách a na Moravě.



• Komunikace beermixů se tak více osamostatňuje

• Využití nových komunikačních kanálů zesílí s novými „Cool“ příchutěmi

• Start podpory první příchutě byl spojen s extrémním náporem na aplikaci

Dva roky je na světě Staropramen Cool Lemon, který jako první započal úspěšné tažení nápojů na bázi piva s ovocnou příchutí v Česku. Loni do rodiny Cool přibyl další beermix, tentokrát s příchutí grepu a stal se nejúspěšnější novinkou. Počátkem letošního března nejprodávanější a nejsilnější značka beermixů u nás představila novinku Cool Hořký Pomeranč a další, už čtvrtou příchuť, čeká premiéra v polovině dubna. Staropramen se nyní v komunikaci piv řady Cool rozhodl více osamostatnit, aby mohl její aktivity přesněji a efektivněji cílit.

Za dva roky intenzivní komunikace řady Staropramen Cool se nám podařilo vybudovat nejsilnější značku beermixů v České republice, jejíž prodeje dosahují velikosti středně velkého pivovaru. Takto velký brand, jímž se Staropramen Cool nyní stal, vyžaduje intenzivní komunikaci, která má svá specifika i částečně jinou cílovou skupinu než naše tradiční pivní značky. Proto je nyní ta pravá chvíle začít využívat samostatný facebookový profil Staropramen Cool a představit i nový Staropramen Cool web,“ říká manažerka značky Staropramen Eva Prajsová.

Staropramen má v současnosti ve svém portfoliu dvě nejprodávanější příchutě beermixů: Cool Lemon a Cool Grep. Počátkem března uvedl třetí – Cool Hořký Pomeranč a čtvrtou avizuje uvést v polovině dubna. V Česku se v minulém roce podle odhadu společnosti Pivovary Staropramen prodalo zhruba 460 tisíc hektolitrů beermixů všech značek, což je 92 milionů půllitrů. Každé druhé pivo s ovocnou příchutí bylo Staropramen Cool. „V souvislosti s letošním uvedením dvou nových příchutí a tomu odpovídající kampani věříme, že si pozici lídra udávající směr tohoto segmentu udržíme a posílíme,“ dodává Prajsová.

Staropramen je v tuto chvíli ve fázi rozjezdu nových stránek a facebookového profilu řady Cool. „Jejich start jsme přichystali s časovým předstihem před hlavní pivní sezonou, abychom je mohli co nejintenzivněji využít při komunikaci dvou nových příchutí a po celou hlavní pivní sezónu,“ vysvětluje Michal Šlechta, manažer zodpovědný za on-line komunikaci Staropramenu.

Se startem podpory první novinky Staropramen Cool Hořký Pomeranč byla spojena také jedna zajímavost ze světa on-line podpory: extrémní nápor na aplikaci, která na nich byla spuštěna. Aplikaci nabízející možnost zdarma ochutnat novou příchuť totiž v jeden okamžik zaznamenala desítky tisíc přístupů a systém takový nápor nevydržel. „Zájem jsme očekávali, nicméně zájem fanoušků ochutnat novou příchutˇ byl skutečně extrémní, a proto jsme se nevyhnuli krátkodobému výpadku. Fanouškům jsme se omluvili a aplikaci upravili. V dalších kolech se tyto problémy již neopakovaly,“ uvedl Šlechta.

Nové webové stránky značky Staropramen Cool připravila a spravuje agentura Motion Media, Facebook profil agentura Socialbakers.


Milovníci piva, radujte se! Do hospod míří Zelený a Červený Krasličák, piva uvařená jihlavskými pivovarníky speciálně na Velikonoce. Hospodský vám je načepuje každé zvlášť nebo dohromady jako dvoubarevný zeleno-červený Velikonoční Krasličák.

Zelený Krasličák je 14% zelené speciální pivo, které vyniká výraznou plností podpořenou mírně nasládlou chutí a zakončenou jemnou hořkostí. Hospodští jej čepují samostatně zejména na Zelený čtvrtek, který letos připadá na 28. březen 2013. Červený Krasličák je 10% středně prokvašené světlé výčepní pivo s výraznou hořkostí a chmelovou vůní.

Dvoubarevný efekt Velikonočního Krasličáku vytváří přímo před očima hostů mistr výčepní. Aby byl výsledek stoprocentní, je nezbytné dodržovat několik zásad, zejména řádné vychlazení obou piv a pozvolné čepování vrchního červeného piva z malé výšky a slabým proudem.

V jihlavském pivovaru uvařili Velikonoční Krasličák již po čtvrté, jeho popularita mezi spotřebiteli rok od roku roste. „Letos jsme Krasličák stočili do více než čtyř tisíc sudů, to je o polovinu více než loni. Roste tak i počet hospod, které Krasličák čepují,“ uvedl Jaromír Kalina, sládek pivovaru v Jihlavě.

Velikonoční Krasličák bude od 28. března až do vyčerpání zásob čepovat více než tisíc hospod po celé republice. Zhruba polovina z nich je zapojena do programu Cesta pivních znalců – jejich seznam je publikován na www.cestapivnichznalcu.cz.


Populární třináctapůlstupňový karamelový Speciál bývá v prodeji jen zřídka a v omezeném množství. V Pivovaru Chotěboř ho totiž vaří jen pro sváteční příležitosti a jednou z možností, jak výjimečný Speciál ochutnat, jsou již tradičně Velikonoce. Stejně jako vloni, tak i letos uvařili 80 hektolitrů. Kdo jej chce ochutnat, musí si pospíšit – v restauracích i prodejnách díky velké oblibě rychle mizí.

Svědčí o tom čísla z gastronomických zařízení. „Za pouhé dva dny od zahájení prodeje se ho do restaurací a barů prodala více než čtvrtina, přesněji 26 hektolitrů,“ uvedl ředitel chotěbořského pivovaru Richard Moravec. „Pivaři vědí, že mohou Speciál ochutnat jen výjimečně, naposledy na Vánoce. Proto si jeho velikonoční várku nenechali ujít,“ doplnil.

V prodeji je Speciál od druhé poloviny března a jeho zásoby jak v sudech, tak lahvích se kvapem tenčí. Láhvový Speciál je však stále k dostání v pivovarské prodejně přímo v Chotěboři, dále v chotěbořských provozovnách COOP či v supermarketech Albert.


Nejúspěšnější české beachvolejbalové reprezentační duo Kiki a Maki se bude podílet na propagaci pivních mixů Gambrinus Ochucený, vyrobených bez přidaných konzervantů a umělých sladidel. Po loňském úspěchu Gambrinus Limetka & Bezinka a Gambrinus Řízný citrón přichází na trh další varianta Gambrinus Šťavnatý grep.

Gambrinus Šťavnatý grep

Jedná se v pořadí již o třetí chuťovou variaci. „Nejoblíbenější příchutě mezi spotřebiteli jsou citrón a po něm grapefruit, které jsou i v našich interních průzkumech velmi dobře a vysoce hodnoceny,“ upozorňuje Miroslav Peichl. Nápoj má nižší obsah alkoholu. Je v něm příjemně sladěna chuť tradičního a oblíbeného piva Gambrinus s ovocnou šťávou z grapefruitu. V prodeji je od 25. března v 0,5l plechovce.

Zahájení spolupráce s Kiki a Maki

Od března zahájil Gambrinus Ochucený spolupráci s nejúspěšnějším reprezentačním beach volejbalovým duem Kristýnou Kolocovou a Markétou Slukovou, známé jako Kiki a Maki. „Jedná se o logické spojení. Reprezentantky České republiky v plážovém volejbale, tedy v typickém letním sportu, a Gambrinus Ochucený jako nápoj určený zejména pro osvěžení během horkých letních měsíců. Společně právě startujeme projekt Rok s Kiki a Maki. V průběhu letošní sezóny budou moci jejich fanoušci sledovat, jak trénují, kde probíhají přípravy, zápasy a kde tráví čas mimo hřiště. Prostřednictvím krátkých a kreativních videí je Kiki a Maki provedou po všech jejich turnajích a podělí se s nimi o své zážitky,“ říká Miroslav Peichl. Projektu bude od 26. března věnována i speciální microsite a další navazující aktivity na facebookých stránkách Gambrinus Ochucený.

Gambrinus Ochucený nezůstal pouze u spolupráce s Kiki a Maki. V průběhu letošního léta zaujme na vybraných festivalech a akcích tzv. Mocným ovocným gangem. Jedná se o postavy reprezentující jednotlivé příchutě, jejichž úkolem je podporovat míchané nápoje z piva, ve kterých nejsou obsaženy žádné konzervanty a přidaná umělá sladidla, a které doručí perfektní osvěžení.

Nový atraktivní redesign

Všechny varianty z rodiny Gambrinus Ochucený budou nabízeny v plechovkách nového atraktivního designu. „Konzumenti se v kategorii míchaných nápojů z piva rozhodují primárně podle příchuti. Na základě tohoto faktu jsme připravili nový design balení všech variant, aby byl na první pohled jasně odlišitelný,“ vysvětluje Miroslav Peichl.

Krátké sdělení: Gambrinus Ochucený rozšiřuje rodinu nízkoalkoholických míchaných nápojů z piva. Novinkou je Gambrinus Šťavnatý grep, ve kterém je příjemně sladěna chuť oblíbeného piva Gambrinus a grapefruitové šťávy. Navazuje tak na dva oblíbené nápoje Gambrinus Limetka & Bezinka a Gambrinus Řízný citrón, jež jsou vyhledávány zejména díky své osvěžující chuti. Nápoj neobsahuje žádné konzervanty ani umělá sladidla. Podporu Gambrinusu Ochucenému vyjádřilo také duo mladých beach volejbalových reprezentantek Kiki a Maki. Společná spolupráce byla potvrzena na tiskové konferenci 26. března.

Facebookové stránky Gambrinus Ochucený: http://www.facebook.com/GambrinusOchuceny

Webové stránky Gambrinus Ochucený: www.gambrinus-ochuceny.cz


Zelený čtvrtek se nezadržitelně blíží – a spolu s ním jako každoročně přichází slavné Zelené pivo. Ze starobrněnského pivovaru se právě v těchto dnech rozvážejí sudy se zeleným pěnivým mokem do celkem 2949 hospod na Moravě i v Čechách. Štamgasti zelené půllitry zvednou už poosmé, letos 28. března. Starobrněnští sládci všem příznivcům Zeleného piva uvařili celkem 4000 hektolitrů.

Na Zelené pivo se chodí v celé České republice, protože jeho popularita už dávno překročila hranice nejen brněnského, ale i jihomoravského regionu. Šířit jeho slávu pomáhají třeba bývalí studenti, kteří v Brně chodili na vysokou školu, a vzpomínku na speciální pivo si nenechají pro sebe ani tam, kde jsou doma. Aktuální seznam všech provozoven, kde se čepuje, najdou už dnes všichni jeho příznivci na webových stránkách www.zelenepivo.cz.

Třináctistupňové Zelené pivo se ve Starobrně jako každoročně vařilo pod dohledem zkušených vařičů. Vyrábělo se z kvalitní vody, ječného sladu z nejlepšího moravského ječmene, nejjakostnějšího žateckého chmele a také chmelového extraktu tradičním způsobem na dva rmuty. Do mladinového kotle se spolu s chmelem během varu přidával i bylinný výluh, který vznikl louhováním několika druhů bylin včetně kopřivy v horké vodě. Připravoval se přímo v laboratořích starobrněnského pivovaru.

Po přidání kvasnic z vlastního kmene pivovaru Starobrno pivo spodně kvasilo po dobu osmi dnů a poté zrálo při teplotě 1° C do prvního březnového týdne. Po filtraci se do Zeleného piva přidával likér.

Vůbec poprvé Zelené pivo uvařil tehdejší vrchní sládek pivovaru Petr Hauskrecht v roce 2006. „Šel jsem tehdy s kůží na trh. Pivo s netypickou barvou a unikátní chutí bylo na českém pivním trhu úplnou novinkou,“ konstatuje Petr Hauskrecht, dnes vrchní sládek pivovaru ve Velkém Březně. Tradice vaření Zeleného piva, které se má pít pouze na Zelený čtvrtek, se udržela dodnes.


Plzeňský Prazdroj u příležitosti velikonočních svátků již tradičně vysílá svůj dar do Vatikánu. Historickou bránu dnes opustilo symbolických 2013 třetinkových lahví z požehnané várky ležáku Pilsner Urquell. Tradiční zásilku určenou na oficiální oslavy Velikonoc v Římě doprovodí také originální dar značky Pilsner Urquell pro nově zvoleného papeže Františka – unikátní půllitr s velikonočními motivy ve zpracování předního českého designéra Ronyho Plesla.

Foto

Dnes dopoledne plzeňský biskup František Radkovský spolu se starším obchodním sládkem Václavem Berkou slavnostně vypravili z areálu Plzeňského Prazdroje mimořádnou zásilku piva Pilsner Urquell s průvodním certifikátem. Ten potvrzuje, že velikonoční várku, tentokrát i za přítomnosti stálého zástupce Vatikánu v České republice Giuseppe Leanzy, požehnal 11. února na varně plzeňského pivovaru plzeňský biskup František Radkovský.

Jako dar plzeňského pivovaru a obyvatel města Plzně toto pivo opět doprovodí oslavy a oficiální události velikonočních svátků ve Vatikánu, kam se i díky nedávné volbě papeže upírají zraky lidí z celého světa. „Pilsner Urquell doprovází řadu významných světových událostí a nechybí ani v centru velikonočního dění v srdci Říma, kam se sjíždějí lidé z nejrůznějších zemí světa a kam si našel plzeňský ležák cestu už před 110 lety,“ poznamenal starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka.

I letošní plzeňská zásilka do Říma se nese ve znamení originality. Spolu s pivem putuje do Říma jako osobní dar čerstvě zvolenému papeži Františkovi unikátní pivní pohár. Skleněný krýgl ve tvaru vejce, vyrobený tradiční technikou foukaného skla a jemně dozdobený vybroušenými velikonočními motivy, je dílem úspěšného českého designéra Ronyho Plesla a zručných sklářů z Desné a Kamenického Šenova. „Je mi velkým potěšením spolu s plzeňskými občany přivítat Františka v jeho nové významné roli tímto skromným, ale originálním darem. Věřím, že si na tuto pozornost vzpomene, pokud jednou do České republiky zavítá, třeba při letošních oslavách Cyrila a Metoděje, které si připomíná celá Evropa,“ uvedl plzeňský biskup František Radkovský.


Z trenéra Sigmy Romana Pivarníka se dnes stal úspěšný pivovarník. Pod jeho a sládkovým vedením vařili v Litovli pivo pro své fanoušky nejzkušenější „plejeři“ Michal Ordoš, Aleš Škerle, Tomáš Janotka a Pavel Drexa.

Šlo o třináctku speciál jako symbol dalších šťastných zápasů a lze tedy očekávat, že se maximální nasazení promítne do každého doušku.

Chceme, aby pivo vynikalo plnou chutí, vyšší hořkostí a vysokou pitelností a sytě zlatou až jantarovou barvou. S takovým se pak nejlépe připíjí na vítězství. O modrém nebo zeleném pivu určitě neuvažujeme, toho se fanoušci obávat nemusí,“ vzkazuje Petr Kostelecký, sládek pivovaru Litovel. Ti si své pivo také sami pojmenují v rámci ankety, která poběží především na facebooku od dubna do konce května.

Od zítřka se sigmácké pivo přemístí z minivarny na otevřenou spilku, kde proběhne hlavní kvašení a poté poputuje na dvouměsíční dozrávání do ležáckého sklepa.

1. června bude připraveno na poslední ligový zápas Sigmy s Č. Budějovicemi na Andrově stadionu v Olomouci. Dva hl sigmáckého speciálu se tady budou čepovat zdarma jako poděkování fanouškům.

Vaření fotbalového piva se v Litovli stává tradicí. Loni tady speciálem připíjel se svým mužstvem na vítězství v Poháru trenér Petr Uličný.


«« « Strana 27 z 41 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI