Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast Nošovice


Pivní.info












Za každý zápas pivo. To je odměna, kterou získal Marek Jankulovski od pivovaru Radegast za výbornou reprezentaci severomoravského regionu. Hořkou odměnu v podobě 504 piv Radegast Premium si převzal v Návštěvnickém centru pivovaru v Nošovicích.

Celý článek naleznete zde...



Je celkem běžné, že z lanové dráhy Ráztoka – Pustevny nepozorným turistům během jízdy upadnou různé věci – termosky, rukavice nebo třeba čepice. V úterý před polednem však z lanovky padaly ve velkém PET lahve. A nešlo o žádnou náhodu.

Zástupci pivovaru Radegast zde totiž zkoušeli, co všechno jejich „petka“ přímo v beskydském terénu vydrží.

Ještě předtím, než dvouhodinový test odolnosti odstartoval, manažer značky Marek Málek naznačil, že „petka“ má již nějaké neoficiální zkoušky za sebou – například při opakovaných pádech z přibližně pěti metrů na beton „přežila úplně v pohodě“.

Zástupci Radegastu v úterý zvolili několik míst, ve kterých „petky“ testovali.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Frýdeckomístecký a třinecký deník.cz | Autor: Marek Cholewa

http://fm.denik.cz/zpravy_region/20111129lanovka-pivo-test.html


Celý tento týden bude po celé Moravě na čepu Radegast nefiltrovaný ležák. Pivo vyznačující se vůní čerstvých pivovarských kvasinek a typickým kvasničným zákalem představil pivovar počátkem září na Radegast dni a nyní ho mají možnost ochutnat milovníci piva v takřka 100 hospodách. Poslední příležitost vychutnat si tuto specialitu od nošovických sládků bude 10. října.

Nefiltrovaný ležák Radegast byl stočen přímo z tanků bez jakýchkoliv úprav a není pasterizován. To sebou přináší velké nároky na provozovatele hospod a restaurací, kteří musí splňovat přísné požadavky na skladování a čepování piva. Proto je nefiltrovaný ležák nabízen přibližně na stovce pečlivě vybraných míst po celé Moravě, kde mohou zaručit potřebné skladovací teploty a náročnější sanitaci pivních cest. Všechny tyto restaurace jsou držitelkami certifikace v oblasti péče o pivo.

Nefiltrovaný ležák je výrazně hořké pivo, což je pro všechna piva Radegast typické. Jeho čistá vůně je slabě esterová a je v harmonii se sladovým aroma. Při pečlivějším ochutnání jsou příjemně cítit čerstvé pivovarské kvasnice,“ přiblížil chuť nefiltrovaného piva manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Radegast ležák nefiltrovaný poznáte už na první pohled. Zlatavá barva je doplněna typickým kvasničným zákalem. Nošovičtí sládci ho uvařili z velmi kvalitní odrůdy žateckého a tršického chmele, pivovarských kvasinek, vlastního sladu z hanáckých ječmenů a vody z Morávky.

Seznam restaurací, kde je nefiltrovaný Radegast na čepu, naleznete na stránkách www.radegast.cz.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1034


Dnes ve dvě hodiny odpoledne uvítal pivovar Radegast jubilejního 10 tis. návštěvníka. Překvapený Lubomír Viencek z Frýdku-Místku získal od zástupců pivovaru karton piv a tašku s pivními suvenýry. Pivovar letos zcela jistě oslaví rekordní návštěvnost, která se vyšplhala nad hranici deseti tisíc pouze v roce 2009. Na výrazném nárůstu zájmu o návštěvu pivovaru má podíl také moderní návštěvnické centrum, které v září slaví roční výročí svého otevření.

V roce 2010 prošlo pivovarem Radegast 9 088 lidí. Letos to bude výrazně více, protože už 21. září v Nošovicích přivítali desítitisícího návštěvníka. "K růstu zájmu o exkurzi pivovarem určitě přispělo otevření návštěvnického centra s prodejnou, které přineslo zájemcům o pivovar další zážitky, široký sortiment dárků s pivní tematikou i potřebný komfort. Ohlasy na podobu centra jsou velmi pozitivní, a to od českých i zahraničních návštěvníků," řekl manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Jubilejním desítitisícím návštěvníkem se stal Lubomír Viencek z Frýdku-Místku, který je v důchodu. V pivovaru už byl několikrát, ale návštěvnické centrum viděl dnes poprvé.

Většina návštěvníků přijíždí do Nošovic z tuzemska. Pivo vařené tradičním postupem však láká i zahraniční turisty. Nejsilnější skupinou jsou Poláci, kterých letos dorazilo do Radegastu takřka 1 000. Mezi návštěvníky nechybí ani turisté z Velké Británie, USA či Austrálie.

Rok 2011 zatím vypadá v oblasti cestovního ruchu pro Moravskoslezský kraj velmi slibně. Po takřka dvou letech sníženého zájmu o sever Moravy se od konce roku 2010 počet turistů stále zvyšuje. Ve druhém čtvrtletí roku 2011 navštívilo kraj meziročně o 4,5 % více lidí.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1030%22%3ERadegast


Radegast den v Nošovicích opět přilákal tisíce návštěvníků, v centru obce se v sobotu bavili lidé z celého regionu.

Pořadatelé připravili program na čtyřech scénách, otevřeno bylo i Návštěvnické centrum a nechyběly prohlídky pivovaru. Na své si přišli rovněž fanoušci české hudební scény. „Přišly jsme kvůli pivu, máme ho rády a chceme, aby tady bylo dál,“ poznamenala 37letá Petra Šimánková. Její kamarádka Regína podle svých slov přišla „na Péťu“, tedy Petra Koláře, jehož večerní koncert měl patřit k vrcholům celé akce. „Nebudeme sedět na zahradě, když nám to tu řeve za rohem,“ shodly se ženy z Nošovic.

S rodinou přijel Pavel Vlosok z Řeky. „Jsme tady s dcerkami, ony jdou za hudbou – Xindl X a tak. My už jsme tu byli loni. Je tu moc lidí, jsou řady na pivo, ale asi to tak má být. Když je dobře, přijde jich hodně,“ shrnul Vlosok.

Radegast den láká všechny generace. Jen z Frýdku-Místku dorazily davy lidí, mezi nimi osmapadesátiletý Karel Stuchlík. „Je to tradiční akce, dá se říct, že tady jezdím každý rok. Muzika mě baví,“ řekl cestou na jeden z koncertů na scéně A.

Přišly jsme, protože je tady dobře. Přišly jsme na všechny,“ pravila 14letá Sára Jílková, která u pódia čekala s kamarádkou Pavlou Novákovou na koncert Xindla X. Podle dívek jde o nejlepší akci v roce, mimo jiné proto, že v davu vždy potkají mnoho známých a kamarádů. „Ten chaos nám nevadí,“ podotkla Nováková k situaci na hlavní silnici, kde se doprava kvůli chodcům občas zcela zastavila.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Frýdeckomístecký a třinecký deník | Autor: Marek Cholewa

http://fm.denik.cz/zpravy_region/20110910radegast-den-nosovice.html


Nošovice zažijí v sobotu 10. září jednu z největších akcí v Moravskoslezském kraji. Už podeváté se tady uskuteční Radegast den, který každoročně navštěvuje přes 20 tis. lidí. Program proběhne na čtyřech scénách, otevřené bude Návštěvnické centrum a chybět nebudou ani prohlídky pivovaru. Fanoušci hořkého piva se mohou těšit na Petra Koláře, Xindla X, Aleše Valentu a řadu dalších hvězd. Nošovičtí sládci uvařili pro tuto příležitost nefiltrovaný ležák, který bude i s dalšími pivy Radegast na čepu na 28 místech.

Podtitul letošního ročníku akce zní Radegast svolává svůj kmen k překonání rekordů. „Držíme se tradice, že každý ročník nabízí originální program. Letos budou scény plné náročných výkonů a překonávání met. Dokonce dojde k pokusu o zápis do světové Guinessovy knihy rekordů ve skoku na jedné ruce,“ přiblížil rekordní zaměření akce manažer značky Radegast Marek Málek.

Na hudebním pódiu vystoupí hvězdy české scény Petr Kolář, Xindl X či Vypsaná fixa. Scénu s extrémními rekordy bude moderovat olympijský vítěz Aleš Valenta. Na kulinářské scéně se návštěvníci dozví, jak degustovat pivo a jak ho správně načepovat. Jídlo tady uvaří populární herec Martin Zounar, který dohlédne na pokus o překonání rekordu v pojídání pivních jednohubek.

Pro Radegast den uvařili nošovičtí sládci tradičně nefiltrovaný ležák. Na čepu budou ale i další piva Radegast. Na 28 místech bude v permanenci 62 výčepních kohoutů. „Na Radegast den jsme se připravili poctivě a pivo zcela určitě nedojde. Věřím, že bůh Radegast pohlídá počasí a naši fanoušci si správně hořké pivo i bohatý program pořádně užijí,“ řekl manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.

Program startuje úderem 10. hodiny a skončí ve 22 hod. Do Nošovic pojede parní vlak z Frýdku-Místku a Ostravy. Zajištěna bude i autobusová doprava. Novinkou je vlak Českých drah z Dobré ve 22:42, na který navazují přípoje do Ostravy a Frenštátu p. R. Detailní jízdní řád je na stránkách www.radegast.cz.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1027%22%3ERadegast


Nejprodávanější moravské pivo bude od 30. srpna k dostání v novém typu obalu. Tradiční sklo a plechovky doplní mezi pivaři stále oblíbenější PET lahev. Nová 1,5 litrová lahev se světlým výčepním pivem Radegast Originál najde uplatnění zejména při výpravách do přírody, kdy vynikne její vysoká odolnost proti rozbití a také schopnost tohoto obalového materiálu déle udržet pivo ve správné teplotě.

Radegast přichází s plastovou PET lahví v období, kdy trh zaznamenává růst obliby tohoto typu obalu. „Signál od spotřebitelů je jasný. PET lahev u svého piva vyžadují. To nejdůležitější je pro nás nabídnout výbornou chuť našeho piva co nejvíce spotřebitelům a k tomu nám nová PET lahev pomůže,“ přibližuje hlavní motiv Ivo Kaňák, manažer pivovaru Radegast.

Nové 1,5 litrové balení ocení zejména příznivci pobytu v přírodě. Díky své pevné konstrukci lehce odolá nárazům na kámen či pádu z batohu na zem. Dále umožňuje pít pivo postupně a po každém napití láhev znovu uzavřít.

Tvar i design nové láhve byl navržen speciálně pro Radegast, obsahuje mj. tvář tohoto pohanského boha. Ohled byl brán také na praktické aspekty, jako jsou ergonomický tvar pro snadnou manipulaci nebo výška a šířka pro optimální skladnost.

Distribuce Radegastu v PET lahvi se rozbíhá 30. srpna. Během několika dnů bude nové balení dostupné ve většině prodejen, kde lidé Radegast běžně nakupují.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1022%22%3ERadegast


«« « Strana 9 z 17 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI