Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ostravar Moravská Ostrava


Pivní.info











O slavnosti pivovaru byl velký zájem

[neděle, 9. červen 2013]

Smutná zpráva! Baník přišel o Bazaly

[středa, 12. prosinec 2012]


Tento týden začal pivovar Ostravar stáčet své nové patnáctistupňové pivo Ostravar STO150 také do lahví. „Po čtrnácti dnech se naplno rozjela naše lahvárna,“ říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Richard Kornas. Důvodem přerušení jejího provozu na přelomu února a března byla instalace nové etiketovací linky za téměř dvacet miliónů korun.

Pivovar Ostravar uvedl na trh své letošní výroční pivo Ostravar STO150 uvařené u příležitosti svých stopatnáctých narozenin přesně prvního března. Do této chvíle bylo k dispozici pouze v sudové podobě. Nyní ostravský pivovar začal s distribucí „stopatnáctky“, jak ostravští pivovarníci novému pivu familiérně říkají, také do obchodních řetězců.

Velkou novinkou pro spotřebitele bude, že Ostravar STO150 najdou na pultech v zelených lahvích. „Rozhodli jsme se dát naší úspěšné značce prémiovější balení,“ vysvětluje manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková. “Podle průzkumů považují zejména mladí dospělí spotřebitelé zelené láhve za exkluzivnější a prestižnější. Zelené láhve Ostravar postupně zavedeme také u dalších piv z našeho portfolia,“ dodává Cieciotková.

Nové výroční pivo Ostravar STO150 by podle Cieciotkové mělo přispět k dalšímu zvýšení poptávky po ostravském pivu. „Inovace a novinky jsou pro každý pivovar důležité,” myslí si vrchní sládek ostravského pivovaru Richard Kornas a říká, že inovace v loňském roce znovu rozhýbaly dva roky po sobě klesající tuzemský trh. Společnost Pivovary Staropramen, do které Ostravar patří, podle vrchního sládka zvýšila loni prodej svého piva v tuzemsku právě především díky inovacím o 9% oproti roku předchozímu.

V Ostravaru jsme loni uvařili kvasnicové pivo speciálně pro hudební festival Colours of Ostrava. Na podzim jsme pak uvedli na trh pivo ve dvoulitrových PET lahvích. Náš nový Ostravar STO150 je pokračováním tohoto trendu přinášet spotřebitelům inovace a novinky,“ uvádí Kornas.

S produktovými inovacemi jdou v Ostravaru ruku v ruce také inovace výrobních technologií. Právě proces modernizace stáčírny lahví byl důvodem časové prodlevy mezi stáčkami do sudů a lahví. „Na přelomu února a března jsme v našem pivovaru nainstalovali nový moderní etiketovací stroj,“ prozradil sládek Kornas. Ostravar nový stroj pořídil v Německu za bezmála dvacet miliónů korun. Jeho instalace a zkušební rozjezd zabral pivovarníkům čtrnáct dní.

Dodavatelem našeho nového etiketovacího stroje je německá firma Krones, jejíž inženýři nám v minulých dnech s nájezdem linky pomáhali,“ prozrazuje Richard Kornas. Společnost Krones patří podle vrchního sládka ke světové špičce ve svém oboru. Kapacita nové etiketovačky je 32 tisíc lahví za hodinu.

Tisková zpráva

Ostravar začal stáčet výroční STO15° do lahví [p296]

Ostravský pivovar představil detailní informace o výročním narozeninovém pivu včetně loga tohoto nového piva, které začne prodávat již 1. března 2012

Pivovar Ostravar dnes zveřejnil bližší informace ke svému nejnovějšímu projektu výročního piva, které uvařil v souvislosti s letošním 115. výročím založení pivovaru. Pivo se bude jmenovat OSTRAVAR STO15° a bude se symbolicky jednat o patnáctistupňový polotmavý speciál. Poprvé ho budou moci spotřebitelé ochutnat na začátku března a vzhledem k limitované edici bude na trhu zhruba dva měsíce.

Záměr uvařit výroční pivo ohlásil ostravský pivovar ve druhé polovině ledna. „Naše narozeninové pivo chceme věnovat především všem místním partám, které projevují naší značce neuvěřitelnou věrnost,“ řekla v lednu manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

Naposledy Ostravar uvařil výroční pivo před deseti lety. Tehdy bylo spotřebitelům k dispozici pouhý jeden den – v samotný den narozenin 24. října. „Letos jsme chtěli dát příležitost ochutnat náš speciál co největšímu množství našich příznivců, proto bude na trhu zhruba do konce dubna,“ vysvětlila Cieciotková.

K výrobě nového piva, které Ostravar uvařil v limitované edici 3 tisíc hektolitrů, použil tým vrchního sládka Richarda Kornase zcela originální recepturu vyzcházející z tradic a zkušeností ostravských pivovarníků. „Naše nové pivo patří do kategorie speciálních piv. Jedná se o silnější polotmavé pivo s vyšší plností a výraznějším chmelovým aroma. Pečlivě jsme vybrali a namíchali dva slady a zkombinovali jsme nejlepší odrůdy aromatických chmelů. Pivo pomaleji kvasilo v otevřených kádích spilky a nyní dokváší a zraje v ležáckých tancích našeho sklepa. Použitím vybraných surovin a naší léty osvědčené technologie výroby získá náš výroční speciál ojedinělý charakter chutě a vůně,“ prozradil o přípravě piva vrchní sládek Richard Kornas. „S jistotou již můžu prohlásit, že se naši příznivci mohou těšit na skutečné mistrovské dílo našich pivovarníků,“ dodal Kornas.

Datum první stáčky výročního piva je naplánován na konec února. Ostravar na první ochutnávku dne 28. října pozve do svého pivovaru na Hornopolní ulici místní party, které uspějí v právě probíhající aktivitě na webový stránkách www.ostravar.cz a profilu pivovaru na Facebooku. „Každý, kdo by chtěl přijít a zažít atmosféru první ochutnávky tohoto piva s vrchním sládkem pivovaru, měl by právě v těchto dnech sledovat náš web nebo profil na Facebooku,“ uvedla Zuzana Cieciotková.

Příznivci Ostravaru si budou moci dát výroční STO15° v hospodách již od začátku března. Během dalších dvou týdnů se pak výroční pivo dostane do regálů obchodů. Podle Cieciotkové zde bude STOpatnáctka k dispozici v lahvích o objemu 0,5 litrů přibližně do dubna. „Může se však vyprodat i dříve,“ upozorňuje manažerka značky Ostravar. „Vše bude záležet na zájmu našich spotřebitelů ochutnat naše nové výroční pivo. Nikdo by neměl s ochutnáním příliš váhat,“, dodává s úsměvem Cieciotková.

Po projektu výročního piva se bude ostravský pivovar plně soustředit přípravy na hudební festival Colours of Ostrava, jehož je druhým rokem partnerem.

Tisková zpráva

Ke 115. narozeninám nabídne Ostravar silnou STO15° [p296]


Pivovar Ostravar, který v polovině srpna ohlásil vstup do segmentu PET balení, začíná v pondělí 26. září s distribucí své podzimní novinky – světlého výčepního piva Ostravar Original ve dvoulitrových lahvích. „Na pultech obchodů by se měl největší lahvový Ostravar všech dob začít postupně objevovat ve druhé polovině týdne,“ říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Richard Kornas.

Pro Ostravar je nasazení dvoulitrového balení piva historickým momentem. „Se stáčením do lahví jsme začali v polovině minulého století. Doposud jsme naše piva stáčeli do objemově menších obalů. V posledních letech jsme standardně nabízeli spotřebitelům láhve a plechovky o objemu 0,5 litru. Dvoulitrové balení je tak pro nás doslova velkou novinkou,“ vysvětluje vrchní sládek ostravského pivovaru Richard Kornas.

Ostravar použije pro své dvoulitrové balení PET láhev určenou speciálně pro pivo. „Pro PET balení jsme se rozhodli kvůli rostoucímu zájmu spotřebitelů o tento druh balení, který je důsledkem měnícího se životního stylu lidí. Spotřebitelé stále více preferují vyšší komfort při nakupování, převážení a skladování piva,“ říká Kornas. „PET lahve jim tento komfort nabízejí. Jsou nejen lehké, ale také nerozbitné a uzavíratelné. Právě pro tyto benefity jim spotřebitelé dávají stále častěji přednost.

Ostravar Original v PET lahvi začal tento týden ze stáčecí linky sjíždět také ve dvanáctilitrovém multibalení. „Bude tvořen šesti dvoulitrovými lahvemi a bude zafóliován tak, aby si jej spotřebitelé mohli pohodlně odnést domů“ říká o druhé z podzimních novinek ostravského pivovaru vrchní sládek pivovaru Richard Kornas. Výrazný potisk multibalení s dominující červenou barvou typickou pro Ostravar se společně se speciálním vystavením na prodejnách mají postarat o to, aby spotřebitelé toto nové balení nepřehlédli a šáhli po něm. Design etiket i multibalení je prací agentury Unity design.

Segment PET lahví, do kterého nyní vstupuje i Ostravar, je v současné době na českém pivním trhu výjimečný, protože významně vyrostl v posledních dvou letech, tedy v době poklesu celkové spotřeby piva u nás, a zároveň je momentálně nejrychleji rostoucím typem balení v obchodech.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen


Pivovar Ostravar se rozhodl jako další pivovar v Česku stáčet pivo také do čím dál oblíbenějších PET lahví. Tento segment je v současné době na českém pivním trhu výjimečný, protože významně vyrostl v posledních dvou letech, tedy v době poklesu celkové spotřeby piva u nás, a zároveň je momentálně nejrychleji rostoucím typem balení v obchodech.

Ve srovnání s celostátním průměrem se na severní Moravě prodává méně piva v PET lahvích. Myslíme si, že je to zapříčiněno absencí silné regionální značky, která by byla stáčena do tohoto typu obalu. Proto jsme se rozhodli uvést na trh Ostravar v PET láhvi a vyjít vstříc rostoucí poptávce spotřebitelů,“ zdůvodnil rozhodnutí ostravského pivovaru vrchní sládek Richard Kornas.

Důvodem zvyšujícího se zájmu o tento typ balení je především měnící se životní styl lidí, kteří stále více preferují vyšší komfort při nakupování, převážení a skladování piva. PET lahve jim tento komfort nabízejí - jsou lehké, nerozbitné a uzavíratelné.

Přípravy na uvedení nového typu balení v Ostravaru finišují.„Předpokládám, že si Ostravar v PET lahvi budou moci naši spotřebitelé koupit začátkem října. Přesnější údaje zveřejníme velmi brzy,“ sdělil závěrem vrchní sládek pivovaru Ostravar Richard Kornas.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen


Pivovar Ostravar otevře v době konání festivalu Colours of Ostrava pivovarskou školu. Všichni zájemci starší 18 let si zde mohou zdarma rozšířit své teoretické i praktické znalosti o pivu. Kromě pivovarské školy, která bude součástí doprovodného programu Colours, připravil Ostravar pro účastníky festivalu i ostatní Ostraváky a návštěvníky města také exkursi pivovarem zakončenou degustací.

Ostravský pivovar byl založen v roce 1897 a s vařením piva má velmi bohaté zkušenosti.

Přemýšleli jsme, jak využít prostory našeho pivovaru pro samotný festival. Nakonec nás napadlo otevřít u nás v době festivalu pivovarskou školu. Jedná se o zajímavý a atraktivní projekt, který obohatí dosavadní doprovodný program a zároveň bude v desetileté historii Colours úplnou novinkou,” říká manažerka značky Ostravar Martina Bučková.

Ostravar otevře pivovarskou školu na 4 dny, přičemž výuka proběhne přímo v areálu pivovaru na Hornopolní ulici v Ostravě. Kapacita pivovarské školy bude činit více než 350 studentů. “První tři dny může naši školu absolvovat přibližně 100 studentů, poslední den více než 60. Studium bude trvat pouhou jednu vyučovací hodinu a každý student musí mít 18 nebo více let,” říká Bučková.

Během šedesáti minut se studenti dozvědí vše o historii piva, seznámí se se surovinami, ze kterých lze pivo uvařit, a také s technologiemi výroby piva a z nich vyplývajícími typy piv. Vedle teoretických informací si účastníci pivovarské procvičí také praktické dovednosti – naučí se, jak správně čepovat i degustovat pivo. “Bez toho, aniž byste znali základní pravidla degustace, vlastně objektivně nemůžete posuzovat různé druhy piv. I proto účast v naší škole všem vřele doporučuji.” vysvětluje Libor Vávra, který bude jedním z vyučujících.

Kromě pivovarské školy rozšíří Ostravar v době Colours návštěvní hodiny pro účely exkurzí. “Od čtvrtka do neděle budeme mít otevřeno vždy od 10.00 do 16.45. Pro návštěvníky jsme na Colours připravili trasu v délce 90 minut,” komentuje Bučková. V jejím průběhu si lidé mohou prohlédnout pivovarskou varnu, která je srdcem každého pivovaru, ležácký sklep nebo stáčírnu.

Na rozdíl od klasické exkurze se však do představení pivovaru při Colours zapojí celá naše ostravarská parta a lidé se budou moci setkat se zástupci všech profesí,které jsou důležité při výrobě piva,” popisuje Martina Bučková. Novinkou bude také to, že při exkurzi budou mít lidé možnost ochutnat pivo přímo z ležáckého tanku, nebo že degustace piv z portfolia ostravského pivovaru proběhne přímo ve speciální degustační místnosti.

Přihlášky do pivovarské školy začne Ostravar přijímat společně s žádostmi o exkurzi 23.6. Obě akce jsou co by doprovodný program hudebního festival Colours of Ostrava zdarma. “Z tohoto důvodu doporučuji všem udělat si rezervaci exkurze nebo školy dopředu, zájem očekáváme vysoký,” předpovídá Martina Bučková, manažerka značky Ostravar. Přihlášky do školy i na exkurzi přijímá Ostravar na internetových stránkách www.ostravar.cz.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Ostravar | Walker&Lambert


«« « Strana 4 z 9 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI