Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Novinky a aktuální dění

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivní.info


Oslavu sklizně chmele jsme tentokrát pojali netradičně a to užitím jen jednoho druhu chmele v novém pivu. A když netradičně, tak rovnou exotickým chmelem přímo z amerických chmelnic.

American Pale Ale (APA) ve verzi Single Hop s chmelem Citra

Variace na jeden z mnoha světových pivních stylů. American Pale Ale (APA) jenž za svůj vznik vděčí americkým sládkům. Američtí sládkové si za vzor vzali anglické pivo ALE a díky užití amerických chmelů a jejich zvýšenému dávkování vznikl tento nový styl.

Verze Single hop se odkazuje na současný módní trend užití jen jedné odrůdy chmele, která svým charakterem zcela ovlivní celkovou vůni a chuť piva. Naše verze APA single hop se tak vyznačuje zejména nádhernou vůní a chutí po tropickém ovoci a citrusech, kterou jí dodává americký chmel Citra, použitý jak na chmelení na varně, tak i za studena (čtvrté chmelení metodou Dry Hopping) v ležáckém tanku.

Jedná se o třináctku o síle 5,5 % obj. alk.

Výsledné pivo je zlaté s výraznou hořkostí po užitém chmelu s příjemným ovocným charakterem. Díky užití netradičního chmele jsou výsledná vůně i chuť nezaměnitelné a exkluzivní.

Složení: pitná voda, ječné slady (český, mnichovský), upravený chmel Citra. Neředěno vodou!

Jedná se opět o jednorázovou jedinečnou várku speciálu pod značkou CROSS THE WORLD

Pokračujeme v nyní již populární a očekávané tradici výroby piv ze světové studnice pivních stylů, kterou jsme zavedli v roce 2011 a v občasných várkách představujeme na české poměry méně obvyklá piva.

Úspěch těchto piv je velký a do podvědomí tak vstupuje vedle tradiční řady Vyškovských piv i značka CROSS, kterou už znáte ve dvou variantách míchaných limonád s pivem s naším originálním názvem CROSS BEER MIX.

Značka CROSS THE WORLD Pod touto značkou se objevují piva, která, tak jak český překlad „křížem světem“ naznačuje, postupně vybíráme z klenotnice piv z celého světa a v občasných várkách nabízíme.

První naražení sudu se uskuteční dne 9. 9. 2013 v pivnici Vyškovského pivovaru.


Již v sobotu 14. září benešovský pivovar Ferdinand otevře své brány a nabídne spoustu dobré zábavy a hlavně proudy dobře vychlazeného piva. V pravé poledne budete moci vstoupit do areálu pivovaru, kde pro vás i pro vaše děti bude připraven celodenní nabitý program. Prostě skutečné pivní radovánky.

Návštěvníci a zejména milovníci piva budou moci v Benešovském areálu pivovaru Ferdinand od 12 – 22:00 ochutnávat pivní speciály, nefiltry a limonády a těšit se můžou i na horkou novinku na trhu. Sládek z pivovaru představí nové pivo 11% MAX, které bude nově doplňovat pivní nabídku Ferdinand. Při slavnostech budou otevřeny i prostory samotného pivovaru, kam můžete vyrazit na prohlídku, na které zjistíte, jak se takové skutečné pivo vlastně vaří. O hlad také nemusíte mít strach, protože na slavnostech najdete od perníku po guláš, co vás napadne.

Celým dnem vás bude provázet Veronika Čičková, oblíbená moderátorka z Country rádia, která kromě uvádění kapel, představí soutěže, pozve vás na divoké rodeo nebo prohlídku bojových jeepů. V rámci regionální spolupráce s lokálními dodavateli pivovar představí i regionální potraviny, které budete moci na místě ochutnat a zakoupit.

Vezměte s sebou i vaše ratolesti, protože nudit se určitě nebudou. Po divadelním představení budou moci na slavnostech skotačit ve skákacím hradu a na skluzavkách, nebo si zahrají kuželky a člověče, nezlob se. Dále jsou připraveny soutěže, pohybové hry, malování i tancování. Vstup je pro děti zdarma a pro dospělého 50,-Kč.

Hudební program bude probíhat na dvou scénách a vystoupí zde třeba Krausberry v čele s charismatickým Martinem Krausem, nebo Vlasta Horváth s kapelou, zpěvák, který zvítězil v oblíbené reality show Česko hledá Superstar. Dále vystoupí skupiny Čejka band, United Heads, Bílá nemoc, November 2nd and Steve Walsh, Lahvátor, dechová kapela Týnečanka a zpěvák Štěpán Kojan. Den plný hudby oživí i místní folklórní uskupení Benešáček.

Přijeďte do Benešova na pravé pivní slavnosti s celou rodinou!




Výroba hlineckého piva Rychtář láme další rekordy. Již v prvním prázdninovém měsíci pivovar dosáhl historicky nejvyššího výstavu sudového piva. Další měsíční rekord překonal v srpnu – výstav sudového piva a celkové množství uvařeného piva.

V minulém měsíci jsme do sudů stočili celkem 8.194 hl piva Rychtář, tedy o 2.088 sudů více než v v dosud rekordním srpnu roku 2000. Zároveň jsme na varně uvařili 10.736 hl piva, což je o více než tisíc hektolitrů více než v srpnu roku 2000. Množství piva uvařené v letošním srpnu je současně druhým absolutně nejvyšším množstvím piva, které jsme kdy během jednoho měsíce uvařili, více jsme navařili pouze v květnu 2011, kdy se jednalo o 11.744 hl,“ sdělil Milan Morávek, sládek pivovaru.

Pivovar Rychtář letos slaví 100 let od svého založení. Při příležitosti tohoto významného výročí rozšířil sortiment o několik nových piv – polotmavý 13% speciál Hlinecké, speciálně chmelené pivo Rychtář Rataj a světlé výčepní pivo Hlinecký Hamr. U příležitosti Dne s Rychtářem pak uvařil ještě jednu novinku, nefiltrované výčepní pivo připravené s použitím žateckého hlávkového chmele a chmele Mandarina. Den s Rychtářem se uskuteční v sobotu 14. září 2013 a kromě všech piv Rychtář se návštěvníci mohou těšit například na kapely No Name, Turbo nebo Buty.


Pivovar Rychtář letos slaví 100 let od svého založení. K této jedinečné příležitosti chystá velkolepou oslavu, během které otevře své brány široké veřejnosti. Den s Rychtářem se uskuteční v sobotu 14. září 2013 a návštěvníky bude čekat špičkový hudební program v čele s kapelami No Name, Buty nebo Turbo a nabídka všech čepovaných piv značky Rychtář včetně letošních novinek. Nahlédnout sládkovi pod pokličku bude možné v rámci exkurzí a připravena bude spousta další zábavy.

Slavnostní program obsadí celý pivovarský areál včetně přilehlého amfiteátru. „Stoleté výročí našeho pivovaru tady oslaví oblíbené kapely No Name, Turbo, Vladimír Mišík, Buty nebo hlinecká legenda Motouz, jež se vrátí na pódium po několikaleté pauze. Na nádvoří pivovaru vystoupí hlinečtí muzikanti – představí se jak poprockové skupiny Saxer či Artur, ale i oblíbené dechovky Hlinečanka a Zavřelovi, kteří speciálně pro Den s Rychtářem složili novou píseň v rytmu polky,“ uvedl sládek pivovaru Milan Morávek.

Zájemci si budou moci prohlédnout výrobní prostory pivovaru a podívat se, jakým způsobem se vaří pivo Rychtář. V rámci exkurzí budou otevřeny také prostory, kam se návštěvníci pivovaru během prohlídek v průběhu roku normálně nedostanou. Součástí bude také promítání nového krátkého filmu o pivovaru.

Během celého odpoledne a večera potečou proudem všechna piva Rychtář. Kromě výčepních piv Rychtář Klasik a Rychtář Standard, ležáku Rychtář Premium, nefiltrovaného Rychtáře Natur a 15% Rychtáře Speciál, které pivovar vaří v průběhu celého roku, budou mít návštěvníci příležitost ochutnat také 13% polotmavý speciál Hlinecké, který pivovar vaří při oslavách pivovaru již tradičně, ale také úplně nová piva Rychtář Rataj a Hlinecký Hamr. Navíc zde bude naražen první sud dalšího zcela nového piva, který tým Milana Morávka připravil ke 100. narozeninám pivovaru.

Pivovar své brány otevře ve 12 hod., oficiální zahájení akce se uskuteční na nádvoří pivovaru ve 13. hod. a bohatý kulturní program je naplánovaný až do 24 hod. Vstupné bude symbolických 20 Kč.

Kromě výčepních míst se všemi pivy značky Rychtář bude v areálu pivovaru i mnoho stánků s občerstvením. Pro návštěvníky bude zdarma k dispozici parkoviště, které bude umístěné hned za hlineckým amfiteátrem a které bude mít svůj vlastní vchod.

Více informací o Dni s Rychtářem a o Pivovaru Rychtář naleznete na www.rychtar.cz





Pivní slavnosti v Hradci se blíží

[pondělí, 2. září 2013]





Po velmi úspěšném pátém ročníku, kterého se zúčastnilo cca 44 pivovarů a v nabídce bylo přes 151 druhů točených piv na jednom místě, se můžete těšit na další pokračování setkání minipivovarů. Šestý ročník festivalu se uskuteční v sobotu 21. září 2012 od 13.00 hodin v Pivovarském dvoře v Plzni – Černicích. Bude se jednat o největší akci tohoto charakteru, která je zatím v ČR pořádána a je zařazena jako jedna ze tří oficiálních akcí Svazu minipivovarů Čech a Moravy.

Vzhledem k tomu že o účast na akci je mimořádný budou v letošním roce stánky umístěny v prostorách dvora, na přilehlé Selské návsi a nově v prostorách parkoviště v Pivovarské zahradě. Návštěvníci tak budou moci ochutnat přes sto osmdesát druhů čepovaných piv a v nabídce bude i několik desítek druhů piv lahvových. Od 9 do 11 hod proběhne též v konferenční místnosti burza pivních suvenýrů.

Zúčastněné pivovary nabídnou návštěvníkům i řadu svých propagačních předmětů, tácků, etiket a sklenic. Záměrem akce je seznámit návštěvníky s produkty minipivovarů, které nejsou běžně na trhu k dostání a podat informace o typu vařených piv. Pivaři, kteří mají zájem o nefiltrované, nepasterizované pivo, zde budou moci ochutnat mnoho druhů piv, od výčepních přes ležáky, vícestupňové speciály, ochucená, nakuřovaná, pšeničná a svrchně kvašená piva typu Ale, IPA a Stout. O akci je v posledních letech zájem i v zahraničí, o čemž svědčí návštěvy novinářů a pivních příznivců z Velké Británie a Švédska.

Pozvány budou minipivovary nejen z Plzně a okolí ale i z přilehlých krajů, východních, severních Čech, Moravy, Slovenska. Pro návštěvníky bude jistě zajímavá i účast řady nově vzniklých pivovarů, které se zatím nikde na podobné akci neprezentovaly a pro návštěvníky budou jimi prezentovaná piva novinkou. Oživením bude i možnost ochutnávky piv skotských, holandských, německých a amerických. Možné bude i ochutnat pivo z vietnamského pivovaru Hoavien.

Nenásilnou kulisu akce vytvoří doprovodný hudební program kombinovaný s pivními soutěžemi. V návštěvnické anketě budou moci návštěvníci v závěru vyhodnotit nejlepší čepované pivo. Vstup na akci bude i v tomto roce zdarma. Pro návštěvníky bude v době konání akce posílena linka č. 13 z konečné stanice tramvaje č. 1 z nám. M. Horákové do Černic v době od 12.00-do 20.00 hod.

Přihlášené pivovary

Pivovar Faltus Česká Třebová, Minipivovar a restaurace Stará škola Chudenice, Šumavský pivovar Vimperk, Rodinný pivovar Bravůr Loučná nad Desnou, Pivovar Permon Sokolov, Pivovar Kozlíček Horní Dubenky, Minipivovar U Stočesů Rokycany, Pivovar Beznoska Praha 9 - Prosek, Minipivovar Radnice, Rodinný minipivovar Pacov, Pivovar Karel IV. Karlovy Vary, Pivovar Zhůřák, Zhůř, Staňkův rukodělný pivovárek Třebonice, Zámecký pivovar a restaurace u paní Magdalény Všeradice, Pivovarský dvůr Chýně, Pivovarský dům Ostrava (Qásek), Akciový pivovar Dalešice a.s., Pivovar Herold Březnice, Podklášterní pivovar Urban Třebíč, Břevnovský klášterní pivovar sv. Vojtěcha, Pivo Praha, Pivovar Belveder Železná Ruda, Minipivovar Purkmistr Plzeň, Radniční pivovar Jihlava, Domácí pivovárek Velký rybník, Pekárna a pivovar Kvilda, Pivovar Radouš Šťáhlavy, Mostecký kahan (točí Strakovi), Pivovar Vilém Jince, Pivovar Excelent Rýmařov, Létající pivovar Falkon, Pivovarský dvůr Zvíkov, Pivovar Modrá hvězda Dobřany, U Antéňáka, Minipivovar Žamberk, Richard Brno, Pivovar Kvasar Sentice, Klášterní pivovar Strahov, Zíchovecký pivovar, Pivovar na Rychtě Ústí n. L., Létající pivovar Nomád + Pivní rozmanitost, Malostránský pivovar Velké Meziříčí, Minipivovar U bizona Čižice, Zemský pivovar Praha, Zámecký pivovar Chyše, Minipivovar U tří růží Praha, Zahraniční pivovary a jejich zastoupení, Pivovar Šandorf Prievaly SK, Pivovar Hoavien Vietnam, Schlossbreuerei Au/Hallertau – Kulový blesk, Aldersbacher Brauerei – p. Beneš, Mahr´s Brau, Schenkerla, Browerej de Molen, Brew Dog - Pivkupectví p. Charvát, Pivovar Wolferstetter Vilshofen (v rámci projektu dobavorska.cz) - P. Fiala, Pivovar Veldensteiner - p. Škrášek a Klášterní pivovar Strahov


56. Žatecká Dočesná

[pátek, 30. srpen 2013]



«« « Strana 265 z 403 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI