Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní.info









Piva vyráběná v regionálních pivovarech skupiny Pivovary Lobkowicz excelovala na Žatecké dočesné, když získala celkem pět prestižních ocenění, tedy nejvíce ze všech přihlášených účastníků. Ve svých kategoriích se umístila na druhém místě piva Klášter Světlé a Rychtář Standard, bronzové příčky obsadila piva Rychtář Klasik, Ježek 11 a Klášter Premium.

55. ročník Žatecké dočesné se uskutečnil ve dnech 30. a 31. srpna 2012. V průběhu dvou dní ohodnotilo 204 degustátorů z řad laiků i odborníků na 100 vzorků piv ze 32 českých pivovarů. Degustace byla zaměřena na světlá piva v kategoriích výčepní pivo, ležák a ležák premium.

Úspěch na letošní Dočesné potvrzuje stabilní vysokou kvalitu piv z pivovarů skupiny Pivovary Lobkowicz a navazuje na řadu dalších významných ocenění, která tato piva získala již v první polovině roku:

Zlatá pivní pečeť 2012

• Klášter Premium – 1. místo

• Klášter Světlé výčepní – 2. místo

• Merlin – 2. místo

ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2012

• Klášter Ležák 11° - nejlepší jedenáctka mezi ležáky

• Lobkowicz Premium Nealko – 3. místo

• Páter – certifikát kvality

Pivo České republiky 2012

• Klášter Kvasnicový - 1. místo

• Lobkowicz Premium Nealko – 3. místo

• Lobkowicz Premium – 3. místo



Sedm spojených

[čtvrtek, 3. květen 2012]



Sládci z Pivovaru Jihlava připravili i letos limitovanou várku Čertovského speciálu, který budou od tohoto pátku do vyčerpání zásob čepovat hospodští ve více než tisícovce hospod po celé republice.

Svatý Mikuláš navštěvuje české děti již od 13. století. V doprovodu čerta a anděla obchází dům od domu a hodným dítkům naděluje pamlsky, pro ty zlobivé má připravené brambory a uhlí. Aby nepřišli zkrátka ani dospělí, připravila pro ně pivovarnická skupina K Brewery již podruhé speciální várku Čertovského speciálu. I letos jej uvařili sládci z jihlavského pivovaru. Má andělsky bohatou, jemně narůžovělou pěnu a mikulášsky vyváženou plnost a hořkost. A co je hlavní - je čertovsky dobrý.

V Jihlavě se kdysi vyrábělo speciální pivo Dickes Trank, které ale bylo roku 1596 zakázáno jako čertův nápoj a směl ho používat pouze vinopalník k výrobě živé vody, tedy kořalky. Dá se proto říci, že k výrobě čertovských piv máme ty nejlepší předpoklady,“ uvedl Jaromír Kalina, sládek Pivovaru Jihlava.

Čertovský speciál je 16% pivo charakteristické temně červenou barvou, způsobenou přidáním čistě přírodního výtažku z červených hroznů. Obsahuje 7,1 % obj. alkoholu a jihlavští pivovarníci jej uvařili 650 hl.

Vybrané hospody po celé České republice jej budou čepovat od 2. 12. 2011 do vyprodání zásob. Jejich seznam bude uveřejněn od 1. 12. 2011 na webu www.kbrewery.cz.

Čertovský speciál je po Svatém Patriku, Velikonočním Krasličáku a pivu k oslavě svátku svatého Václava již čtvrtým speciálním pivem připraveným pouze jeden krát ročně k určité příležitosti, který K Brewery nabízí.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery Trade


Také máte předvánoční čas spojený hlavně s úklidem, sháněním dárků na poslední chvíli a přeplněnými obchodními centry? Pokud hledáte způsob, jak si zpříjemnit dny příprav před nejkrásnějšími svátky v roce, a navíc si rádi pochutnáte na dobrém pivu, pak právě vás potěší Pivní adventní kalendář.

Pivní adventní kalendář je speciální balení dvaceti různých piv z regionálních pivovarů Černá Hora, Jihlava, Klášter, Rychtář, Protivín, Uherský Brod a Vysoký Chlumec. Jeho princip je obdobný jako u čokoládových adventních kalendářů – na každý den od 5. do 24. prosince je pro jeho majitele připravena jedna láhev zlatavého moku. Proto je ideálním dárkem pro všechny milovníky piva, kteří rádi ochutnávají zajímavá piva a zároveň se chtějí dozvědět mnoho zajímavého o pivovarech, ve kterých se tato piva vyrábí.

Vánoce jsou jakýmsi vyvrcholením, okouzlujícím završením každého kalendářního roku. A právě proto bychom rádi, aby si lidé atmosféru blížících se Vánoc vychutnali, třeba i s pivy z našeho Pivního adventního kalendáře,“ uvedl Zdeněk Radil, generální ředitel skupiny K Brewery, která toto balení uvádí na trh.

Adventní kalendář obsahuje piva Vévoda a Démon z Pivovaru Vysoký Chlumec, Klášter Ležák a Klášter Premium z pivovaru v Klášteře Hradišti nad Jizerou, Rychtář Standard a Rychtář Premium z hlineckého Pivovaru Rychtář, Patriot, Extra a Kounic z uherskobrodského pivovaru, Šenkovní 10 a Ježek 11 z Pivovaru Jihlava, Kern, Granát, Moravské Sklepní, Páter a Kamelot z jihomoravského Pivovaru Černá Hora a Platan 11, Schwarzenberg, Protivínský Granát a Lobkowicz Premium, které vaří sládci pivovaru v Protivíně. V průběhu listopadu jej začnou prodávat mimo jiné řetězce Globus, Norma, Billa a Terno. Ceníková cena je 339 Kč.

Sedm pivních specialit na vánoční stůl

Dalším speciálním vánočním produktem, který letos oživí předvánoční trh, bude loni velmi úspěšná vánoční kolekce sedmi pivních specialit z pěti regionálních pivovarů Čech a Moravy. Těšit se můžete na tmavý Granát z Černé Hory, speciály Telčský Zachariáš a Jihlavský Grand z Pivovaru Jihlava, Comenius z pivovaru v Uherském Brodě, polotmavé speciální pivo Démon z vysokochlumeckého pivovaru a v neposlední řadě také na piva Protivínský Granát a Prácheňská Perla z varny sládků v Protivíně.

Speciální vánoční balení těchto sedmi piv budou postupně od listopadu prodávat mimo jiné obchodní řetězce Interspar, Albert, Globus, Tesco, Billa, Kaufland, Penny Market, Trefa, Terno a Jednota. Ceníková cena je 120 Kč.

Vánoční kolekce není jediným mixem sedmi různých piv v jednom balení, který skupina K Brewery uvedla na trh. Loni na jaře začala prodávat první balení pivních specialit, které pro velký úspěch zanedlouho následovala jeho druhá a posléze i třetí obměněná edice. Kladný ohlas získal také velikonoční multipack. Od příštího roku potom skupina plánuje širší distribuci balení „Výběr sládků – 7 ležáků“.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Již za necelé dva týdny si připomeneme svátek patrona země České a současně všech pivovarníků – den svatého Václava. Sládci v Černé Hoře na Blanensku k této příležitosti po roce opět uvařili zvláštní várku Svatováclavského piva. Nyní zraje v ležáckém sklepě, příští sobotu 24. 9. jej jako první ochutnají návštěvníci Pivní pouti a od 27. 9. poteče až do vyčerpání zásob z píp ve zhruba pěti stovkách hospod a restaurací po celé republice.

Svátečním pivem je po loňském úspěchu opět Svatováclavský pšeničný 13% speciál, tedy svrchně kvašené pivo, při jehož výrobě se používá minimálně jedna polovina sladu připraveného z pšenice. Je charakteristický osvěžující kořeněnou a ovocnou chutí, světlou až slámovou barvou s neprůhledným zákalem, který způsobuje živá kultura rozptýlených pivovarských kvasinek, a příjemnou kvasnicovou vůní. Má bohatou pěnu a silný říz. „Svatováclavského jsme uvařili 480 hl, což je o 180 hl víc než loni, kdy se po něm jenom zaprášilo. Momentálně dozrává v ležáckém sklepě, ale již příští týden začneme se stáčením. Musím přiznat, že se povedl. Věřím, že si na něm pivní fajnšmekři pochutnají,“ uvedl Vlastimil Zedek, vrchní sládek Pivovaru Černá Hora, který tento speciál se svými spolupracovníky připravuje.

Pšeničná piva byla díky své lehkosti, příjemné chuti a pozitivnímu působení na trávení velmi oblíbená již v raném středověku. Na svatého Václava tak lidé budou mít příležitost ochutnat pěnivý mok, jehož tradice v českých zemích sahá hluboko do minulosti.

Svatováclavský pšeničný speciál bude čepovat více než 500 hospod a restaurací v Čechách i na Moravě, a to včetně těch zapojených do programu Cesta pivních znalců, jejichž seznam je zveřejněn na www.cestapivnichznalcu.cz. První naražení sudu s tímto speciálem se uskuteční na černohorské Pivní pouti.

Svatováclavský pšeničný speciál je jedním ze čtyř speciálních piv, které skupina K Brewery vyrábí v limitovaném množství ke zvláštním příležitostem. Těmi dalšími jsou Svatý Patrik, Velikonoční Krasličák a Čertovský speciál. V přípravě speciálních piv tohoto typu hodlá společnost do budoucna pokračovat a jejich nabídku rozšiřovat.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Ve třetím ročníku soutěže speciálních a neobvyklých piv, vyhlášené v rámci gastronomického festivalu Znojemský hrozen 2011, se z úspěchu těšily hned čtyři pivovary skupiny K Brewery – Jihlava, Rychtář (Hlinsko v Čechách), Vysoký Chlumec a Černá Hora.

Druhé ceny získala v kategorii světlých speciálů piva Jihlavský Grand 18 % a hlinecký Rychtář Speciál 15 %, bronzovou příčku mezi polotmavými a tmavými speciály obsadil vysokochlumecký Démon a stejné ocenění si odvezl také Kvasar z Pivovaru Černá Hora v kategorii neobvyklých piv.

Do degustační soutěže se přihlásilo celkem 11 pivovarů se 24 značkami piv, které spolu bojovaly celkem ve třech kategoriích. Odborným garantem soutěže byl jako již tradičně Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s. (VÚPS). Ve dvacetičlenné porotě zasedlo grémium expertů složené ze členů degustační komise VÚPS a nezávislých odborníků z dalších institucí (například VŠCHT Praha a Zemědělská univerzita Praha) a dále novináři a významné osobnosti.

Značky z portfolia skupiny K Brewery v letošním roce sbíraly ocenění také v následujících degustačních soutěžích:

Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2011

• Lobkowicz Premium Nealko – Certifikát za vyrovnanou kvalitu

• Lobkowicz Premium – Certifikát za vyrovnanou kvalitu

• Merlin - Certifikát za vyrovnanou kvalitu

Australian International Beer Awards 2011

• Lobkowicz Premium – 3. místo

• Lobkowicz Premium Nealko – 3. místo

Pivo České republiky 2011

• Lobkowicz Premium Nealko – 3. místo

• Schwarzenberg 10 % – 2. místo

• Rychtář Premium – 2. místo

Dočesná 2011

• Comenius – 1. místo

• Kern – 3. místo

• Schwarzenberg 10 % – 2. místo

• Janáček Extra – 2. místo

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Modelka Mašlíková: Půllitr vypiju na ex!

[čtvrtek, 14. červenec 2011]

Modelka Hanka Mašlíková (29) není žádná křehká květina. Pivu holduje stejně jako drsní chlapi. „Mám ho ráda a nejvíce k dobrému jídlu a hlavně v tomhle horkém počasí se jím nejlépe hasí žízeň,“ přiznala Blesku. A k tomu se jí skvěle hodilo i nové pivo Gril!

Foto

Pivo Gril najdete ve vybraných obchodech po celém Česku! Toto nové pivo je podle sládka jihlavského pivovaru, kde vznikalo, třikrát vychmelené a úžasně se hodí nejen ke grilování, ale i na grilování! A balení po deseti kus se vyplatí, během tropických veder jistě oceníte, že můžete hasit žízeň tak skvělým nápoj nápojem!

Hanka Mašlíková prý dokáže půllitr zlatavého moku vypít klidně i na ex. „Jen jeho zázračné účinky na velikost poprsí mě nějak minuly", smála se Hanka, která si před lety nechala zvětšit ňadra o tři velikosti u plastického chirurga, v poslední době však uvažuje naopak o zmenšení.

Zdroj: Blesk.cz | Foto: Dana Kolářová

http://www.blesk.cz/clanek/celebrity-ceske-celebrity/156088/modelka-maslikova-pullitr-vypiju-na-ex.html


Deník Blesk a česká pivovarnická skupina K Brewery Trade uvádějí na trh pod značkou „GRIL“ speciální sezonní pivo pro milovníky pěnivého moku a letního grilování.

Letní pivo GRIL se vyznačuje zlatavou barvou, vyváženou chutí, dobrou hořkostí a kvalitním řízem. Speciál se 4 % alkoholu, připravený jihlavskými sládky a doporučovaný nejprodávanějším a nejčtenějším českým deníkem Blesk, skvěle osvěží konzumenty nejen u rozpáleného grilu, ale zároveň podpoří chuť grilovaných pokrmů. Pivo GRIL bude v prodeji v kartonech obsahujících 10 0,5 l láhví – na každém kartonu navíc najdou konzumenti i dva speciální „pivní“ recepty.

Pivo GRIL s podporou deníku Blesk bude v prodeji od pátku 15. července v řetězcích hyper- a supermarketů Tesco, Penny Market, Billa, Flop, Spar, Coop, Jednota a na řadě dalších prodejních míst. Balení obsahující 10 0,5 l lahví bude stát 99 Kč.

Etiketa

Prezentace firem.cz | Tisková zpráva Ringier Axel Springer CZ

http://www.prezentacefirem.cz/ukaz.php?zprava=6873&


«« « Strana 6 z 8 » »»
1 2 3 4 5 6 7 8

PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI