Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivní.info

Experiment Selského pivovárku

[středa, 7. duben 2021]

V Selském pivovárku v Kroměříži trochu experimentovali a uvařili pravděpodobně nový druh piva - stručně řečeno uvařili sladinu a tu pak pouze chmelili za studena. Chmel dává pivu hořkou chuť a aroma. Toto nové pivo je hořké jen minimálně a aromatické maximálně.

Suroviny byly použity jako do ležáku: ječný slad, český chmel a spodní kvasnice. Nové pivo leží už přes týden a za 2-3 týdny bude hotové.

Přesto, že už vymysleli název i styl piva, chtěl by Vás Selský pivovárek poprosit o další nápady. Tři nejlepší dostanou zdarma krabici (15 lahvi) piva poštou. Pokud se Váš návrh hodně zalíbí, může se pojmenovat nové pivo podle Vás. Uzávěrka soutěže je v pátek 9. dubna.

Prozatimní název piva: "Švarná Tonka" (zkuste dopátrat spojitost s pivem)

Prozatimní nazev stylu: "MO.STY." (MOravsky STyl / MOravian STyle)

Experiment Selského pivovárku

Žatecký poklad IPL 12%

[středa, 7. říjen 2020]

Máme teď čerstvě stočené nové pivo. Vařili jsme ho už jednou na jaře, a podruhé teď. Pivo je vařené z jednoho novošlechtení z výzkumáku ze Žatce, které se jmenuje Saturn. Aromatická odrůda pro poslední a suché chmelení. Chmel dava mimořádně zvláštní, jemné a příjemné aroma po malinách, jahodové zmrzlině či jahodovém kokteilu. Je hořké tak akorát - 40 IBU. Tuto odrůdu jsme dostali na vyzkoušení a předání zpětné vazby šlechtitelům. Když to na jaře pili, byli sami překvapení aromatickým a chuťovým profilem. Jedná se o naprosto ojedinelý zážitek, říká o novém pivu sládek Selského pivovárku Tomáš Váňa.

Žatecký poklad IPL 12%


Výroční zpráva 1. Selského pivovárku

[středa, 31. prosinec 2014]

Stručná bilance roku 2014:

Sedlak, 38% naší produkce, překvapivý bestseller, receptura pořád stejná, stoupající obliba v KM i v dalších městech (BM, OL, Praha)

Sedlacek, 22%, receptura doladěná směrem od 11% k 11,5%, stabilní prodej

C&K, 11%; po rozpačitém začátku změna receptury do vyšší stupňovitosti, barevnosti a nižší hořkosti. Od té doby stabilní nárůst odbytu

McHugo, 10%; receptura stabilní, celoroční produkce; prodej hlavně mimo KM

Krok do tmy, 6%; stabilní ale poměrně malý prodej; budeme jej vařit jen 2x ročně

Alles Gute, 4%; náš záměr byl vařit jej pouze 2x ročně, ale poptávka po něm od podzimu roste, tudíž jej budeme vařit pravidelně

Maryška, 5%; v nabídce jen v letních mesících

Vyrocni specialy - Vaněk Ferdinand + Jesus Christ Suprstar; vždy velmi rychle vyprodané, budeme je vařit jen 1x ročně (výročí pivovaru a Vánoce)

Novinka 2015: včera jsme navařili IPA, 13.5% postavenou na chmelu Columbus, IBU 55, v lednu by měla být nachystaná na stáčení

Děkujeme všem Vám za přízeň a přejeme hodně zdraví a úspěchů v 2015.

Dej Bůh štěstí Vám i nám

Tomáš Váňa


Výroční speciál Ferdinand Vaněk

[úterý, 23. září 2014]

IPA, vyroční svrchně kvašený speciál se bude jmenovat Vaněk Ferdinand. Řeknete si proč, asi? Tady je odpověď.

A teď možná namítnete: Jak souvisí Václav Havel s naším pivovarem? Ta spojitost je datum 5. října. To se, v roce 1936, narodil VH. A ve stejný den, ale v roce 2013 jsme otevřeli náš pivovar a narazili první tank Sedláčka 11.5%.

Jsem havlovec, a proto je naše prozatím nejsilnější pivo také vzpomínkou na VH. Určitě to některým lidem bude vadit, a toto pivo pít nebudou, ale mne je to úplně jedno.

Tomáš Váňa, 1. Selský pivovárek

Výroční speciál Ferdinand Vaněk



Selský pivovárek v Kroměříži

[pondělí, 30. září 2013]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI