Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Přes sto dětí v mateřské škole v ulici Lechowiczova dostalo dárek. Pivovary Staropramen vybavily zahradu jejich školky novými herními prvky.

Co se píše o pivovarech a pivu


Přes sto dětí v mateřské škole v ulici Lechowiczova dostalo dárek. Pivovary Staropramen vybavily zahradu jejich školky novými herními prvky.

[pondělí, 17. září 2012]

K výrobě nových herních prvků a mobiliáře posloužily stovky kilogramů víček z PET lahví nasbíraných zaměstnanci společnosti Pivovary Staropramen a rodiči a dětmi z mateřské školy.

Mateřská škola v Lechowiczově ulici má na své zahradě po letech čekání moderní, bezpečné a především zábavné dětské hřiště. Vděčí za to společnosti Pivovary Staropramen a jejímu projektu „Sbírej víčka, postavíme…“. Díky němu mohou děti navštěvující tuto školku naplno využívat tři nové houpačky, skluzavku, vláček s vagonky, dva sety fotbalových branek se sítí a personál mateřské školy ocení i šest odpadkových košů. K vybavení zahrady posloužila sesbíraná víčka z PET lahví, část vybavení bylo financováno společností Pivovary Staropramen.

Projekt společnosti Pivovary Staropramen „Sbírej víčka, postavíme …“ byl zahájen v listopadu loňského roku. Cílem prvního ročníku bylo zapojit zaměstnance pivovaru Ostravar a Staropramen, děti z mateřské školky i jejich rodinné příslušníky do aktivity, která povede k vybavení školní zahrady potřebnými herními prvky. Během necelého roku bylo nashromážděno několik stovek kilogramů umělohmotných víček z PET lahví a nápojových kartonů. Ve spolupráci s partnery a dodavateli, kteří plasty zpracovávají, byla víčka přetvořena na zábavné herní prvky a mobiliář dětského hřiště instalovaný v zahradě školky v Lechowiczově ulici v Moravské Ostravě.

Projekt „Sbírej víčka, postavíme …“ doslova nadchl všechny naše zaměstnance , ale i všechny spolupracující firmy, které se na výrobě podílely. Díky nadšení všech zapojených a poměrně jednoduchému záměru sbírat víčka z PET lahví se povedlo rozjet velmi úspěšnou aktivitu, která jedním hřištěm určitě nekončí. V tuto chvíli již běží druhá vlna projektu, která, jak věříme, by mohla být ještě úspěšnější,“ říká Edita Šilhánová, ředitelka právního oddělení a vnějších vztahů společnosti Pivovary Staropramen.

Aktivitu společnosti Pivovary Staropramen oceňuje i vedení městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz. Na jejím území se nachází pivovar Ostravar, který patří do společnosti Pivovary Staropramen a kde se vaří pivo už od roku 1898. Proto radnice vybrala právě mateřskou školu v Lechowiczově ulici jako vhodnou ke spolupráci. Napjatý rozpočet totiž takovou investici v této školce prakticky vylučoval minimálně do roku 2015. Proto vedení mateřské školy tuto pomoc vítá.

Spolupráce se společností Pivovary Staropramen plní nadmíru naše očekávání. Krásná, prostorná zahrada mateřské školy, která čekala na vybavení hracími prvky již několik let, dostala novou podobu. Radost dětí je nepopsatelná. Mimořádný význam má také to, že se na realizaci projektu mohly podílet i samotné děti a jejich rodiny,“ vysvětluje ředitelka mateřské školy Jindřiška Nejedlá.

Rekonstrukce zahrady mateřské školy Lechowiczova je pro finanční náročnost rozčleněna do pěti etap. Tento projekt společnosti Pivovary Staropramen nám výrazně pomohl při realizaci jedné z nich. Proto děkujeme společnosti Pivovary Staropramen za realizaci projektu, dětem a jejich rodičům, mateřské škole a všem dalším zúčastněným za jejich aktivitu a pomoc.“ doplnil Jiří Havlíček, starosta městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz.

Slavnostní předání nového vybavení zahrady se za přítomnosti generálního ředitele společnosti Pivovary Staropramen Zbyňka Kováře, starosty městského obvodu Moravská Ostrava a Přívoz Jiřího Havlíčka, místostarosty Tomáše Kuřece a ředitelky MŠ Ostrava Jindřišky Nejedlé uskuteční 17. září v 10.30 hodin přímo v zahradě školky. Součástí programu bude i drobné občerstvení, vystoupení dětí a výstava kreseb na téma „Naše nové hřiště“.

Na rekonstrukci dětského hřiště spolupracovaly společnosti RAJAN EKO s. r. o. - výrobce produktů, ECO-F a.s. služby v ekologii, likvidace a recyklace odpadů a TRANSFORM a. s. Lázně Bohdaneč - zpracování víček na potřebný materiál.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Leoš Kubový

neděle, 28. říjen 2018
19:10

Zdravím a dotaz na recyklaci
Víčka na KEG sudy, protože je dle mého vyroben ze stejného materiálu a zybtečně se vyhazuje dio směsného odpadu. Prosím zjistěte a dejte vědět. Pivní fanda


napsal(a): Leoš Kubový (kubovy.leos(a)seznam.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI