Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radegast den navštívil rekordní počet lidí

Co se píše o pivovarech a pivu


Radegast den navštívil rekordní počet lidí

[pondělí, 17. září 2012]

Rekordní počet návštěvníků zavítal v sobotu do Nošovic na jubilejní 10. ročník akce Radegast den. V novém areálu, v těsné blízkosti pivovaru, se po celý den bavilo rekordních více než 30 tisíc lidí, kteří celkem vypili 64 000 piv. Na hudební scéně vystoupilo 9 kapel, z nichž největší aplaus sklidily Chinaski, No Name a Mandrage. Program probíhal na sedmi scénách. Téměř 1350 lidí se vydalo na exkurzi pivovarem, aby se seznámili, jak se jejich oblíbené pivo vaří.

Poprvé v desetileté historii se návštěvníci Radegast dne vydali do nového areálu v těsné blízkosti pivovaru. Již krátce po poledni se areál jubilejního ročníku slavností nošovického pivovaru z větší části zaplnil. Bohatý program slavnosti piva boha Radegasta postupně lákal další tisíce lidí, takže celkový počet návštěvníků překročil rekordních 30 tisíc.

To, že se nové místo osvědčilo, potvrdil manažer značky Radegast Martin Troup: „Prostornější a komfortnější areál Radegast den potřeboval, a to vzhledem k trvalému růstu počtu návštěvníků. Ukázalo se, že to bylo dobré řešení. Lidé byli ještě blíže pivovaru a díky přehlednému rozmístění scén bylo přecházení mezi nimi výrazně pohodlnější. Tuto variantu areálu budeme určitě rozvíjet i v dalších letech.

Kromě bohatého hudebního programu se lidé bavili také na dalších šesti scénách. Užili si především adrenalinové disciplíny nebo let vrtulníkem nad pivovarem Radegast. Úspěšnou novinkou festivalu byla rovněž klidová zóna, kde si mohli návštěvníci odpočinout, dovědět se něco o odpovědné konzumaci alkoholu nebo si nechat změřit službou Promile Info, za jak dlouho mohou usednout za volant.

Do konce života si Radegast den 2012 zapamatuje Jan Žůrek z Bravantic, který ve finále soutěže pro pravé chlapy „Hlas se do služby“ vyhrál 300 tis. Kč.

Velkému zájmu se těšil i program správné péče o pivo s obchodním sládkem pivovaru, kde se mohli zájemci naučit správnému čepování. Téměř 1350 lidí se vypravilo na prohlídkovou trasu pivovarem, aby se seznámili s výrobou správně hořkého piva Radegast.

Celkem vypili příznivci piva Radegast 64 000 piv. Největší zájem byl o nefiltrovaný ležák speciálně uvařený pro tuto akci, který bude k dostání i ve vybraných hospodách až do 13. října (seznam hospod je zveřejněný na www.radegast.cz).


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI