Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Nošovice zažijí největší Radegast den v historii

Co se píše o pivovarech a pivu


Nošovice zažijí největší Radegast den v historii

[úterý, 11. září 2012]

a novém místě v těsné blízkosti pivovaru vypukne v sobotu 15. září v Nošovicích jubilejní 10. Radegast den. Akce, kterou navštěvuje každoročně přes 20 tis. lidí, nabídne program na 7 scénách. Největšími hudebními hvězdami budou kapely Chinaski, No Name, Mandrage a Charlie Straight. Lákadlem pro milovníky hořkého piva je již tradičně Radegast nefiltrovaný ležák, který nošovičtí sládci uvařili právě pro tento den. Pivo se bude čepovat ze 75 výčepních kohoutů. Chybět nebudou adrenalinové zážitky a výzvy pro pravé chlapy. Jednou z nich je i možnost se proletět nad areálem ve vrtulníku. Program začíná v Nošovicích v 11:00 hod. Pořadatelé zajistili posílení autobusových i vlakových spojů z Ostravy a Frýdku-Místku. Vstup na akci je zdarma.

Nové místo konání Radegast dne umožní pořadatelům zajištění bohatšího programu, větší bezpečnosti a pohodlí pro všechny návštěvníky. „Počet návštěvníků každý rok roste a blížíme se hranici 30 tis. lidí, což řadí Radegast den k jedné z největších akcí v regionu. Proto letos využijeme větší areál. Přibude výčepních míst, parkovacích ploch a pohyb mezi sedmi scénami bude pro návštěvníky pohodlnější,“ přiblížil výhody nového areálu Martin Troup, manažer značky Radegast.

Program odstartuje v 11 hodin a hned ve 12:30 vystoupí skupina Mandrage. První velká hvězda, slovenská kapela No Name, se představí už v 15 hodin. Následovat budou Charlie Straight, VSPH, Děda Mládek Illegal Band, Wohnout a Chinaski, kteří zahrají své hity od 21:45 hod.

Na Radegast den se jezdí také za hořkým Radegast nefiltrovaným ležákem, který vaří nošovičtí sládci právě pro tento den. I letos je ho připraveno dostatek, což potvrzuje manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák: „Nefiltrovaný ležák už ve sklepích dozrává a věřím, že i letos bude návštěvníkům Radegast dne chutnat. Loni vypili celkem 40.900 piv. Navařeno máme výrazně více, takže určitě nehrozí, že by pivo došlo. Kromě nefiltrovaného ležáku budou na čepu i další piva Radegast: Premium, Originál a pro řidiče Birell.“

Lidé si budou moci rozšířit své znalosti o pivu a jeho správném čepování. A to nejen na exkurzní trase pivovarem, ale také přímo na jedné ze scén. Pod vedením obchodního sládka tam bude probíhat škola správného čepování a péče o pivo.

Chybět nebude řada adrenalinových disciplín. „Dostaň se z rokle“ či „Vyzvi přírodní živel“ jsou názvy napovídající tomu, že půjde o nelehké chlapské úkoly. Na Radegast den bezpečně nezapomene vítěz soutěže „Hlas se do služby“, který si domů odnese 300 tis. Kč.

Do Nošovic pojede speciální vlak z Ostravy s odjezdem v 9:00 hod. z hlavního nádraží. Z Frýdku–Místku pak budou jezdit vlaky i autobusy prakticky celý den. Jízdní řády a detailní informace k programu jsou k dispozici na stránkách www.radegast.cz.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI