Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slavte dál s plzeňskými pivy až do 170. výročí plzeňského ležáku!

Co se píše o pivovarech a pivu


Slavte dál s plzeňskými pivy až do 170. výročí plzeňského ležáku!

[čtvrtek, 6. září 2012]

Nabídka atraktivních akcí v pivovaru pokračuje i po skončení Pilsner Festu. Oba plzeňské pivovary i nadále lákají na speciální programy pro návštěvníky, jako jsou jubilejní prohlídky obou pivovarů a projížďky na formanském voze, nebo expozice zajímavostí z depozitářů Pivovarského muzea či vyprávění legend v Plzeňském historickém podzemí. Ke 170. výročí zpřístupní pivovar návštěvníkům mimořádně také památkově chráněnou vodárenskou věž.

Foto

Přístupné části historických areálů obou pivovarů – Plzeňského Prazdroje i Gambrinusu, a to v rámci programu „Projížďka pivovarem na formanském povoze“. Tyto prohlídky se konají pouze o sobotách, a to 8. září, 13. října a poslední 3. listopadu. V pivovaru Prazdroj se každý víkend od postavy Václava Mirwalda, jednoho ze zakladatelů pivovaru, můžete dozvědět více o dávné výrobě piva a životě zaměstnanců pivovaru v 19. století. Na prohlídkovém okruhu pivovarem Gambrinus bude každý den až do 7. října možnost získat certifikát „kvalitáře“ přímo z rukou plzeňského sládka.

Stranou samozřejmě nezůstane Pivovarské muzeum, které nabídne komentované prohlídky včetně představení běžně nevystavovaných pokladů muzejních depozitářů, k tomu uvaří pivo podle receptury ze 16. století. A v tajemném labyrintu Plzeňského historického podzemí za svitu loučí a svic se budou vyprávět staré plzeňské legendy.

Blíží se 170. narozeniny ležáku Pilsner Urquell a ke kulatému výročí nabídne pivovar i unikátní příležitost: ve dnech 5. až 7. října bude výjimečně zpřístupněna památkově chráněná vodárenská věž z roku 1907. Svým stylem holandského majáku představuje významnou dominantu plzeňského pivovaru a v její kopuli jsou uložená speciální pouzdra s výrobní dokumentací ležáku Pilsner Urquell, laboratorními analýzami chuťových charakteristik z let 1897 a 2008 potvrzujícími jeho neměnnou chuť.


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI