Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Bývalý pivovar se změní v obchodní centrum

Co se píše o pivovarech a pivu


Bývalý pivovar se změní v obchodní centrum

[neděle, 13. únor 2005]

Bývalý pivovar Plzeňského Prazdroje v Karlových Varech se má během dvou let změnit v polyfunkční obchodní areál. Projekt hodlá uskutečnit karlovarská firma Upmann Style, která v závěru loňského roku koupila objekty od Prazdroje za nezveřejněnou cenu. O prodeji areálu o rozloze zhruba deseti tisíc metrů čtverečních jednal Prazdroj s různými zájemci tři roky.

Upmann Style jako nový majitel areálu v městské části Rybáře nepočítá s tím, že by se zde ještě někdy vařilo pivo. Z pivovaru zůstaly pouze budovy, veškerá technologie byla odstraněna.

„Máme úplně jiné záměry a těmi je polyfunkční areál obchodního charakteru, což odpovídá územnímu plánu města. Měly by tady být různé prodejny, skladové prostory, malá výroba a také parkovací plochy,“ řekl Marek Sattler z Upmann Style. Budoucí podobu území naznačí rodící se studie. „Většina ze současných budov ale patrně zůstane zachována,“ řekl.

Nyní si majitel bývalého pivovaru nechává celý areál podrobně prověřit, aby zjistil jeho skutečný stav. Před zahájením prací chtějí mít vlastníci k dispozici podrobnou zprávu o stavu všech rozvodů i stavebních prvků. „Areál byl řadu let prázdný a zub času se na něm podepsal. Navíc některé budovy jsou staré přes dvě stě let a to je, i přes průběžné opravy, znát,“ poznamenal Sattler. Úprava areálu by mohla začít v červenci a trvat asi dva roky. Předpokládané investice se pohybují v desítkách milionů korun.

Společnost Upmann Style Karlovy Vary vznikla v roce 1993. Hlavní činností firmy byla od počátku koupě použitého obchodního zařízení, jeho repase a následný prodej. Jde zejména o chladicí a mrazicí nábytek, regály, pokladní boxy či nákupní vozíky. Během deseti let vybavila společnost více než dva tisíce provozoven po celé České republice, na Slovensku a v Polsku. (MF Dnes)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI