Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Také moderní administrativní a rezidenční centra potřebují tradiční restauraci

Co se píše o pivovarech a pivu


Také moderní administrativní a rezidenční centra potřebují tradiční restauraci

[čtvrtek, 24. květen 2012]

Další, v pořadí 21. Pilsner Urquell Original Restaurant byl slavnostně otevřen v pražských Stodůlkách, v moderním administrativním a rezidenčním centru City West. Bokovka, jak se restaurace nazývá, vnáší do výlučně moderní architektury prvky a atmosféru klasické české pivní kultury.

City West, administrativní centrum Západního města s bezprostředně navazujícím rezidenčním komplexem Britská čtvrť, získalo v nové restauraci jedinečné prostory pro setkávání lidí. Restaurace, ač obklopena moderní architekturou, se hrdě hlásí svojí celkovou atmosférou a výzdobou, která ilustruje bohatou historii české pivní kultury, k tradici českých hospod. Zdánlivý rozpor mezi moderní architekturou a dobovým interiérem posiluje význam a originalitu tohoto místa v Západním městě.

Koncept PUOR se opírá o sílu značky Pilsner Urquell a o kvalitu tohoto piva,“ vysvětluje Jiří Kaleta, jeden z majitelů Bokovky, své rozhodnutí využít koncept Plzeňského Prazdroje a dodává: „Restaurace či dobrá hospoda představuje normální život, je součástí jeho společenské stránky. Proto je samozřejmé, že i moderní administrativní a rezidenční centra potřebují tradiční restauraci. Samozřejmě s odpovídající kvalitou služeb a prostředí.

Kapacita vnitřních prostor restaurace činí 250 míst, venkovní zahrádka nabízí 90 míst. Otevřeno je denně od 8.00, kdy můžete začít den pořádnou snídaní. Na čepu je samozřejmě plzeňský ležák Pilsner Urquell čepovaný z pivních tanků, a nechybí ani nealkoholické pivo Birell.

Neobvyklým prvkem, se kterým se v Bokovce na rozdíl od mnoha jiných restaurací setkáte, je otevřený výhled do kuchyně. Host tak může pozorovat pracovní ruch a zručnost kuchařů při přípravě pokrmů.

Nová restaurace konceptu Pilsner Urquell Original Restaurant se otvírá v roce, kdy Plzeňský Prazdroj slaví 170 let od uvaření první várky piva Pilsner Urquell. Jako symbolické připomenutí historie vaření piva v Plzni a dovozu tohoto jedinečného ležáku do Prahy předal starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka majitelům Bokovky „pro štěstí“ původní koňskou podkovu pivovarských koní, kteří nejen dopravovali pivo po Plzni, ale vozili jej i do Prahy.

Pilsner Urquell Original Restaurant je koncept Plzeňského Prazdroje a představuje plzeňský ležák v prostředí, které odpovídá české pivní kultuře. Dominantním jednotícím prvkem je typický výčep s měděným krytem (replikou víka pivovarské varné pánve) přímo naproti vchodu. Dřevěný stylový nábytek, kazetové obložení stěn, interiérové doplňky a originální výčepní stojany vytvářejí pro hosty příjemné prostředí. Výzdoba interiéru je tvořena dobovými artefakty a kopiemi historických originálů. Nechybí obrazy, dobové fotografie, certifikáty, reklamní cedule, dobové reálie a artefakty, které podtrhují bohatou tradici vaření piva v Čechách a proslulost značky Pilsner Urquell.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI