Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Průkopník nealkoholického piva se vrací, je tu nové Pito

Co se píše o pivovarech a pivu


Průkopník nealkoholického piva se vrací, je tu nové Pito

[středa, 25. duben 2012]

Návrat do minulosti? Už jen díky retro názvu, jinak ne!

Mezi významné hráče na českém trhu s nealkoholickými pivy právě vstupuje, lépe řečeno se vrací skutečná legenda. PITO! Bez nadsázky ho lze označit za „praotce“ všech našich nealkoholických piv. Teprve od něj se ostatní odrážejí a k němu se stále vztahují.

Po měsících usilovného vývoje, analýz a testování vybrousili v Samsonu skutečný nealkoholický diamant. Do vývoje nového PITA výrazně promluvily speciální technologie a společně s upravenou recepturou a nejkvalitnějšími surovinami spatřilo světlo světa nealkoholické pivo, které dosahuje plné chmelové chuti a optimální říz. „Nejvýznamnější změnou je to, že se nám povedlo odstranit mladinovou chuť, která bývá v nealkoholických pivech díky řízenému kvašení přítomna,“ říká obchodní ředitel Samsonu David Posekaný.

Nové PITO také už nevypadá jako návštěvník ze 70. let. Prodává se v nových zelených třetinkách a půllitrových lahvích, které jsou vyzdobené padnoucí etiketou. A protože jde slavná značka s dobou, k dostání je už i v plechu. „Navíc momentálně pracujeme na ochucené variantě, tuhle novinku chystáme už na léto,“ dodává David Posekaný.

Kompletním redesignem si prošla internetová prezentace celého pivovaru Samson a před zveřejněním jsou nové webové stránky www.pito.cz, které svým fanouškům vždy připraví plno aktualit, receptů, soutěží a zábavy, to vše se vztahem k tomuto legendárnímu nápoji.

PITO sice bylo skoro před 35 lety primárně stvořeno pro motoristy, ale doba pokročila a dnes už ho díky jeho chuti mohou pít všichni, kteří vyznávají aktivní způsob života s čistou hlavou a současně si chtějí dopřát chuť pravého osvěžujícího piva“ říká David Posekaný.

V České republice bylo PITO poprvé uvařeno v polovině 70. let v Jihočeských pivovarech n.p. v Pivovaru Samson technologií přerušeného kvašení, která je nejblíže výrobě klasického piva. PITO je nejstarším a nejznámějším nealkoholickým pivem v České republice - značka, která dala jméno celé kategorii nealko piv v České republice.

Věděli jste?

- že Pito tvoří voda z 274 m hluboké artézské studny?

- že PITO je složeninou slov pivo - auto?

- že PITO obsahuje jen 0,5% alkoholu?

- že PITO se v Česku začalo pít už v polovině 70. let?

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

JardaK

středa, 25. duben 2012
16:43

JardaK

Stejně to bude jen náhražka. Kdyby radši někdo zaloboval u EU za sjednocení pravidel, abychom si stejně jako naši civilizovaní sousedé, kteří mají dopravní policii na pomoc a ne na šikanu, mohli jedno dát i před jízdou. Těch max. 0,3 promile nikoho neohrozí, jen přináší slušným řidičům stres, rozpočtu nemalé peníze a dopravákům zjednodušuje šetření (Měl si pivo? Tak si zavinil nehodu s tím poloslepým dědulou, co tě stojícího před semaforem zezadu trefil nebrzdícím embéčkem na zpuchřelých gumách.)
---------------------------------
Zpráva byla upravena 25.04.2012 ve 16:44:50


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Hříbek

středa, 25. duben 2012
16:30

Hříbek

Už sem ho ochutnal a je fakt docela dobré, narozdíl od ostatních piv které tento pivovar produkuje, koupil sem schválně po jedné 10°,11°,12° a nealko a ochutnal sem, dobrý je opravdu jen to nealko.


napsal(a): Hříbek [Odpovědět]

Narmer

středa, 25. duben 2012
15:52

Narmer

- že PITO vyráběné v Mostě se jmenovalo PITOMOST ? :D


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI