Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Speciální várka silného černého piva Merlin Strong právě přichází na trh

Co se píše o pivovarech a pivu


Speciální várka silného černého piva Merlin Strong právě přichází na trh

[čtvrtek, 15. březen 2012]

Speciální várka silného černého piva Merlin Strong, které připravili sládci pivovaru v Protivíně, právě míří do hospod. Od 16. března jej bude až do vyčerpání zásob čepovat téměř tisícovka hospod v Čechách a na Moravě včetně těch zapojených do programu Cesta pivních znalců.

Pivem Merlin Strong si mohou konzumenti připít na oslavu svatého Patrika. „Den svatého Patrika je nejvýznamnější irský svátek. Právě proto jsme pro tento den připravili speciální pivo inspirované tradičními irskými pivy. Merlin Strong je podobně jako irský stout výrazně hořké černé pivo s typickou kávovou příchutí. Je charakteristický sametovou, krémově hnědou pěnou a výraznou hořkostí,“ uvedl vrchní sládek Jiří Faměra.

Receptura speciálu Merlin Strong zahrnuje kromě tří druhů sladu, vody, a kvalitního chmele také pražený ječmen. Jak již název napovídá, Merlin Strong patří mezi silnější piva – jedná se o 14% speciál s obsahem alkoholu 5,3 % obj.

Merlin Strong patří mezi tzv. super speciály, které společnost Pivovary Lobkowicz v některém ze svých sedmi pivovarů připravuje v omezené várce jen jedenkrát do roka k určité příležitosti.

Svatý Patrik je patronem Irska. V angloamerických zemích jeho svátek připadá na 17. března. V minulosti měly oslavy tohoto světce ryze náboženský charakter, dnes jej lidé po celém světě slaví především hudbou, tancem a popíjením tmavého piva.

Tisková zpráva

Speciální várka silného černého piva Merlin Strong právě přichází na trh [p394]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI