Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Hospodští začnou od čtvrtku čepovat nejsilnější pivo v historii Ostravaru: výroční Ostravar STO150

Co se píše o pivovarech a pivu


Hospodští začnou od čtvrtku čepovat nejsilnější pivo v historii Ostravaru: výroční Ostravar STO150

[pondělí, 5. březen 2012]

Nikdy během uplynulých 115 let nebyl na čepu tak silný Ostravar, jako ten, který tento týden přichází do hospod. Speciální narozeninové pivo s příznačným názvem Ostravar STO150, které ostravský pivovar uvařil u příležitosti svých letošních 115. narozenin, má patnáct stupňů a obsah alkoholu 6,9%.

Vrchní sládek ostravského pivovaru Richard Kornas věří, že se se silnějším pivem trefí do chuti ostravarských štamgastů. „V Moravskoslezském kraji lidé preferují silnější piva odjakživa.V hospodách dominují ležáky a také naše speciální silná piva v minulosti vždy slavila úspěch. Proto věřím, že navážeme na tuto tradici a lidem v kraji bude i nová silná STO150 chutnat.

Výroční Ostravar STO150 má zcela novou recepturu. Je tak originální v mnoha směrech: použitými slady, způsobem chmelení, obsahem alkoholu i jinou barvou a pěnou „Mám-li použít stručnou charakteristiku, pak naše STO150 se vyznačuje sytější barvou, vyšší plností chuti a výrazným chmelovým aroma,” popisuje Richard Kornas.

Rozhodnutí, že Ostravar uvaří výroční pivo, padlo loni v létě. Kompletní příprava nového piva trvala půl roku. Během podzimu ostravští pivovarníci nejprve zkoušeli různé postupy, receptury, vůně a chutě, a poté uvařili první zkušební várky. „Hledali jsme něco výjimečného, co bude odpovídat významu našeho kulatého výročí. Vždyť žádný jiný pivovar v Moravskoslezském kraji nevaří své pivo tak dlouho jako my,“ říká vrchní sládek.

Na přelomu roku Ostravar testoval spotřebitelské preference. V polovině ledna pak v pivovaru uvařili první várku výročního piva. Náročný proces přípravy vyvrcholil v pondělí 27. února první stáčkou.“V pondělí jsme pivo stočili do sudů, v úterý 28.2. proběhne první slavnostní ochutnávka a následující den začneme s jeho distribucí do hospod,” prozrazuje Kornas.

Očekávám, že lidé budou naše nové pivo porovnávat se Strongem,“ myslí si vrchní sládek pivovaru Ostravar Richard Kornas. Ostravar Strong byl dosud posledním zástupcem silných piv v nabídce ostravského pivovaru a Ostravar s tímto čtrnáctistupňovým pivem slavil velké úspěchy. Strong chutal jak spotřebitelnům, tak odborné veřejnosti, když získal několik vítězství v prestižních degustačních soutěžích. Výroční pivo má na úspěch STRONGu navázat.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI