Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V hlavní roli marketingové kampaně na Ostravar STO150 je vrchní sládek Richard Kornas a jeho pivovarský tým

Co se píše o pivovarech a pivu


V hlavní roli marketingové kampaně na Ostravar STO150 je vrchní sládek Richard Kornas a jeho pivovarský tým

[pondělí, 5. březen 2012]

Tento týden začíná pivovar Ostravar s prodejem svého nového piva Ostravar STO150. Jedná se o speciální edici výročního piva, které ostravský pivovar uvařil u příležitosti letošních stopatnáctých narozenin. Kromě toho, že má nové pivo několik ostravarských pivních nej (historicky nejsilnější pivo na čepu, nejsilnější polotmavý speciál, největší obsah alkoholu), má také jednu marketingovou zajímavost. Výroční pivo budou propagovat přímo jeho autoři: vrchní sládek pivovaru Ostravar Richard Kornas a jeho pivovarský tým.

V hlavní roli reklamní kampaně se postava vrchního sládka v novodobé historii pivovaru Ostravar objeví vůbec poprvé. „Doposud v našich reklamních kampaních vystupovali především místní party. Ať ty fotbalové nebo party kamarádů z okolních měst,“ říká manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková. „V případě výročního narozeninového piva jsme se ale rozhodli filosofii naší prezentace obrátit.

Ostravar totiž koncipuje své nové pivo jako poděkování místním partám za jejich loajalitu a přízeň. „Proto se v naší reklamě objevuje vrchní sládek se svou pivovarskou partou, který přináší pivo svým věrným štamgastům,“ dodává Cieciotková.

Nová kampaň bude výroční Ostravar STO150 propagovat na billboardech, v tisku, v rádiu i na internetu. Vidět bude samozřejmě také v místech prodeje – v hospodách i obchodech. Všem reklamám přitom budou dominovat usměvavé tváře Richarda Kornase a jeho kolegů.

Nakonec vše dopadlo dobře, ale v průběhu příprav reklamní kampaně to tak vždy nebylo,“ říká Kornas, jinak rodák z Petrovic u Karviné. „Nejvíce mi dalo zabrat natáčení rozhlasové reklamy. Točili jsme čtyři různé spoty. Myslel jsem si, že za hodinu budeme mít vše hotovo. Z jedné hodiny byly ve výsledku čtyři a půl a já se při tom pořádně zpotil. Zato focení jsem si opravdu užíval,“ říká Richard Kornas, který se v této roli objevil poprvé v životě. Své povolání by s rolí herce či modelu neměnil. „Byla to však pro mě zajímavá zkušenost,“ říká vrchní sládek.

Kreativu kampaně připravila agentura JANDL PRAHA, média nakoupila agentura Universal McCann. PR aktivity řídí agentura Walker a Lambert. Logo a celý obalový design je prací UNITY DESIGN.

Charakteristika Ostravaru STO150

Výroční Ostravar STO150 je silný patnáctistupňový polotmavý speciál. Ve srovnání s tradiční ostravarskou recepturou se Ostravar STO150 liší použitými slady, způsobem chmelení, obsahem alkoholu i jinou barvou a pěnou Vzhledem k tomu, že se jedná o limitovanou edici uvařenou u příležitosti letošních narozenin, bude výroční Ostravar STO150 na čepu a na pultech obchodů pouhé dva měsíce.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI