Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

O nejlepších pivech je rozhodnuto. Zubr Gold je absolutním vítězem mezi českými pivy

Co se píše o pivovarech a pivu


O nejlepších pivech je rozhodnuto. Zubr Gold je absolutním vítězem mezi českými pivy

[úterý, 28. únor 2012]

Zubr Gold se stal vítězem v kategorii světlých výčepních piv a současně porazil všechna piva v degustační soutěži Zlatý Pohár Pivex hodnocená. Vítěznou pozici vybojoval i přerovský Zubr Premium a také on se stal Pivem roku v kategorii ležáků. Obě piva tak vytvořila SUPERIOR kolekci oceněnou odborníky, tedy nejlepší ležák a nejlepší světlé výčepní pivo u nás.

Legendární úspěch Zubra v soutěži Zlatý pohár PIVEX – Pivo roku 2012 potvrzují i další medaile. Nealkoholickému pivu Zubr Free pivovarští odborníci udělili stříbro, Zubru Dark bronzovou medaili a Zubr Classic získal certifikát kvality.

Jedná se o mimořádný úspěch jedné značky, který v historii odborných degustačních soutěží u nás zatím nemá obdobu. „Zubr sice dlouhodobě patří k nejlépe hodnoceným pivům, ale letošní úspěch je skutečně legendární. Potvrzuje stabilně vysokou kvalitu a jedinečnou chuť našeho piva a je věrohodným poselstvím pro konzumenty. Loni byl šampionem náš ležák a letos se podařilo na úspěch nejen navázat, ale dokonce ho ještě rozšířit,“ s neskrývanou radostí komentuje získaná ocenění sládková pivovaru Nataša Rousková.

Hlavním kriteriem hodnocení piv v soutěži byla především chuť, vůně, říz a hořkost, ale i vzhled piva a celkový dojem po napití, tedy vlastnosti, které jsou pro konzumenta nejdůležitější. Díky těmto vlastnostech nepatří Zubru primát jen co do ocenění, ale výborně si stojí také u konzumentů. To potvrzuje jeho rostoucí obliba nejen v doma, ale i v zahraničí. „Stále držíme tradiční výrobu a proto má naše pivo osobitou charakteristiku. Konzumenti dnes preferují chuťově různorodá piva. Jednoduše nechtějí taková, která chuťově splývají,“ vidí jako jednu z příčin úspěchu manažer marketingu pivovaru Zubr Petr Hermély.

ZUBR se stal pivovarem 20letí

Jubilejní 20. ročník Zlatý pohár PIVEX letos hodnotil nejen piva, ale vyhlásil také nejlepší pivovar. Stal se jím přerovský pivovar ZUBR, který získal nejlepší ocenění pro svá piva za celou historii soutěže a nyní je držitelem Zlatého Super Poháru PIVEX. Pivovar tak potvrdil špičkovou a stabilní kvalitu v průřezu celé své produkce bez ohledu na stupňovitost a současně jedinečnou chuť svých piv. Ročně pivovar vyrobí 250 tisíc hl piva, které prodá především v ČR, kde mu v domácích regionech patří nadpoloviční většina trhu. Na export jde zhruba pětina procent produkce, především na Slovensko, do Polska, Slovinska, Itálie, severských zemí i USA. Pivovar zaměstnává 150 stálých zaměstnanců a patří k nejvýznamnějším podnikům v regionu s obratem téměř 0,5 miliardy korun. Do zkvalitňování produkce ročně investuje desítky milionu korun, což má pozitivní dopad na rozvoj podnikání u nás. Pivovar Zubr je donátorem dobročinných projektů a významně se podílí na kulturním a sportovním dění v Přerově. Je hlavním sponzorem přerovského hokeje HC Zubr.

20. ročník soutěže ZLATÝ POHÁR PIVEX – PIVO 2012 hodnotil vzorky piv ve 4 kategoriích: světlé ležáky (18 piv) světlá výčepní piva (14 piv), nealkoholická piva (7 piv) a tmavá piva (6 piv) a dvě speciální kategorie pro piva vyrobená v minipivovarech. Degustátoři hodnotili na 50 piv z produkce 16 pivovarů.

Odborná porota složená ze sládků a pivovarských odborníků z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského posuzovala základní vlastnosti piva jako je chuť a její plnost, vůni, říz, hořkost, barva i čirost. Hodnocení probíhalo anonymně a pod notářským dohledem ve dvou kolech na sobě nezávislých. Dvojí hodnocení zaručuje maximální objektivitu a má odhalit vyrovnanost značky, aby nemohlo dojít k náhodnému zkreslení. Odborným garantem soutěže je Výzkumný ústav pivovarnický a sladařský v Praze, kde jako součást hodnocení probíhá laboratorní rozbor všech vzorků. To všechno činí z Pivexu vysoce objektivní, nezávislou degustační soutěž a dává váhu výsledkům a získaným oceněním.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jonnes

úterý, 28. únor 2012
14:17

napsal(a): Jonnes (jonnes(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Pivař

úterý, 28. únor 2012
13:04

Tak jak je to vlastně s tím Goldem? Na stránkách mají psanou stupňovitost 11, ale vyhrál v kategorii výčepních piv... Ale bude to asi stejný přístup jako u Šeráku, který už je také jen výčepní pivo...


napsal(a): Pivař [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI