Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Ke 115. narozeninám nabídne Ostravar silnou STO15°

Co se píše o pivovarech a pivu


Ke 115. narozeninám nabídne Ostravar silnou STO15°

[čtvrtek, 16. únor 2012]

Ostravský pivovar představil detailní informace o výročním narozeninovém pivu včetně loga tohoto nového piva, které začne prodávat již 1. března 2012

Pivovar Ostravar dnes zveřejnil bližší informace ke svému nejnovějšímu projektu výročního piva, které uvařil v souvislosti s letošním 115. výročím založení pivovaru. Pivo se bude jmenovat OSTRAVAR STO15° a bude se symbolicky jednat o patnáctistupňový polotmavý speciál. Poprvé ho budou moci spotřebitelé ochutnat na začátku března a vzhledem k limitované edici bude na trhu zhruba dva měsíce.

Záměr uvařit výroční pivo ohlásil ostravský pivovar ve druhé polovině ledna. „Naše narozeninové pivo chceme věnovat především všem místním partám, které projevují naší značce neuvěřitelnou věrnost,“ řekla v lednu manažerka značky Ostravar Zuzana Cieciotková.

Naposledy Ostravar uvařil výroční pivo před deseti lety. Tehdy bylo spotřebitelům k dispozici pouhý jeden den – v samotný den narozenin 24. října. „Letos jsme chtěli dát příležitost ochutnat náš speciál co největšímu množství našich příznivců, proto bude na trhu zhruba do konce dubna,“ vysvětlila Cieciotková.

K výrobě nového piva, které Ostravar uvařil v limitované edici 3 tisíc hektolitrů, použil tým vrchního sládka Richarda Kornase zcela originální recepturu vyzcházející z tradic a zkušeností ostravských pivovarníků. „Naše nové pivo patří do kategorie speciálních piv. Jedná se o silnější polotmavé pivo s vyšší plností a výraznějším chmelovým aroma. Pečlivě jsme vybrali a namíchali dva slady a zkombinovali jsme nejlepší odrůdy aromatických chmelů. Pivo pomaleji kvasilo v otevřených kádích spilky a nyní dokváší a zraje v ležáckých tancích našeho sklepa. Použitím vybraných surovin a naší léty osvědčené technologie výroby získá náš výroční speciál ojedinělý charakter chutě a vůně,“ prozradil o přípravě piva vrchní sládek Richard Kornas. „S jistotou již můžu prohlásit, že se naši příznivci mohou těšit na skutečné mistrovské dílo našich pivovarníků,“ dodal Kornas.

Datum první stáčky výročního piva je naplánován na konec února. Ostravar na první ochutnávku dne 28. října pozve do svého pivovaru na Hornopolní ulici místní party, které uspějí v právě probíhající aktivitě na webový stránkách www.ostravar.cz a profilu pivovaru na Facebooku. „Každý, kdo by chtěl přijít a zažít atmosféru první ochutnávky tohoto piva s vrchním sládkem pivovaru, měl by právě v těchto dnech sledovat náš web nebo profil na Facebooku,“ uvedla Zuzana Cieciotková.

Příznivci Ostravaru si budou moci dát výroční STO15° v hospodách již od začátku března. Během dalších dvou týdnů se pak výroční pivo dostane do regálů obchodů. Podle Cieciotkové zde bude STOpatnáctka k dispozici v lahvích o objemu 0,5 litrů přibližně do dubna. „Může se však vyprodat i dříve,“ upozorňuje manažerka značky Ostravar. „Vše bude záležet na zájmu našich spotřebitelů ochutnat naše nové výroční pivo. Nikdo by neměl s ochutnáním příliš váhat,“, dodává s úsměvem Cieciotková.

Po projektu výročního piva se bude ostravský pivovar plně soustředit přípravy na hudební festival Colours of Ostrava, jehož je druhým rokem partnerem.

Tisková zpráva

Ke 115. narozeninám nabídne Ostravar silnou STO15° [p296]

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Kuzma

úterý, 20. březen 2012
00:04

Zajímalo by mě, kdy proběhla první ochutnávka. Bylo to 28. října, či února? Informace v článku jsou poněkud matoucí:"Datum první stáčky výročního piva je naplánován na konec února. Ostravar na první ochutnávku dne 28. října...".
Nepsali članek sami Ostravaci po ochutnavce?


napsal(a): Kuzma [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI