Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Dudák světlý ležák 11° získal ocenění v Táboře

Co se píše o pivovarech a pivu


Dudák světlý ležák 11° získal ocenění v Táboře

[středa, 15. únor 2012]

DUDÁK – Měšťanský pivovar Strakonice se tradičně účastnil 22. Reprezentačních slavností piva v Táboře, kde letos v degustační soutěži bodoval Dudák světlý ležák 11°. Stal se jedním z vítězů „Zlaté pivní pečetě“ - získal bronzovou pivní pečeť v kategorii Světlý ležák. Strakonický pivovar zastupovala při degustačním klání Dagmar Vlková – sládek pivovaru.

V loňském roce jsme investovali hodně finančních prostředků do zlepšení výrobního postupu potažmo kvality,“ říká ředitel pivovaru Jaroslav Tůma. „Jsem velmi rád, že pivo Dudák bylo opět mezi oceněnými, vidím, že investice do kvality se opravdu vyplácí,“ dodává Jaroslav Tůma.

22. Reprezentační slavnosti piva v Táboře se konaly od 8. února do 11. února 2012, kdy proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů. Slavnosti byly pořádány pod záštitou ministra zemědělství České republiky a hejtmana Jihočeského kraje. Degustační soutěže se zúčastnilo na 108 pivovarů tuzemských i zahraničních a přihlášeno bylo na 500 vzorků. Kromě oceněné jedenáctky stojí za zmínku i umístění ostatních produktů z varny DUDÁK – Měšťanského pivovaru Strakonice, a to 6. místo pro Vánoční čokoládový speciál a 7. místo pro nefiltrované pivo Sklepák. Oceněný Dudák světlý ležák 11 % je střední plnosti s výraznou, příjemně doznívající jemnou hořkostí žateckých chmelů. Obsah alkoholu dosahuje 4,5% obj. Ležák 11% se výborně hodí takřka ke každé příležitosti.

Více o DUDÁK - Měšťanském pivovaru Strakonice:

DUDÁK - Měšťanský pivovar Strakonice je posledním pivovarem v České republice, který je vlastněn městem. V současné době má status akciové společnosti. Strakonické pivo je vařeno tradičním způsobem a je nepasterované. Výrobky společnosti jsou již tradičně oceňovány různými cenami v mezinárodních soutěžích. Strakonické pivo je známo pod značkou Dudák od třicátých let minulého století. Průměrná roční výtoč v hektolitrech se pohybuje okolo 67tis.. Pivovar zaměstnává 58 pracovníků a v jednotlivých etapách naplňuje investiční plány. V roce 2011 měl technologické a výrobní investice v celkové výši 10,4 mil. korun. V loňském roce zaznamenal meziroční nárůst výstavu o 2%.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI