Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zlatá pivní pečet 2012: Tři ocenění pro piva z Pivovarů Lobkowicz

Co se píše o pivovarech a pivu


Zlatá pivní pečet 2012: Tři ocenění pro piva z Pivovarů Lobkowicz

[pondělí, 13. únor 2012]

Piva společnosti Pivovary Lobkowicz si získala tři ocenění v prestižní odborné degustační soutěži Zlatá pivní pečeť 2012. Ležák Klášter Premium zvítězil v kategorii světlých prémiových ležáků, pivo Klášter Světlé výčepní se umístilo na stříbrné příčce mezi světlými výčepními pivy a tmavý ležák Merlin, který vaří sládci protivínského pivovaru, obsadil taktéž druhé místo v kategorii piv netradičních.

Anonymní degustace se zúčastnilo téměř 500 piv ze 108 pivovarů z řady zemí, které se mezi sebou utkali ve 21 kategoriích.

Degustační soutěž Zlatá pivní pečeť 2012 se konala v rámci XXII. Reprezentačních slavností piva v Táboře, nad kterými převzali záštitu Kamil Jankovský, ministr pro místní rozvoj České republiky, Petr Bendl, ministr zemědělství České republiky, a Jiří Zimola, hejtman Jihočeského kraje.

Tisková zpráva


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Jana

pondělí, 13. únor 2012
20:54

Jana

Jak může být mezi výčepní piva (kategorie polotmavá) řazena 13°? To spíš bude překlep.
K samotným výsledků se asi nemá cenu vyjadřovat. Viz zdejší diskuse po všech uveřejněných výsledcích degustací. Chutě jsou holt různé.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

hroch

pondělí, 13. únor 2012
21:48

hroch

to Jana: Ty polotmavá jsou určitě bez rozlišení stupňovitosti jen jsou napsány mezi výčepním světlým a tmavým, ono to je seřazeno podle programu degustací a ty byly asi podle toho jak je možné ty piva po sobě vnímat.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

Adsense

18. duben 2024
05:19


posted by: Inzerce

Maxič

pondělí, 13. únor 2012
20:33

Maxič

Takže Litovel Moravan(vítěz kategorie světlý ležák) není světlé výčepní pivo( http://www.litovel.cz/4-litovelske-pivo/ ), ale světlý ležák? Nebo na soutěž uvařili taky speciální várku?


napsal(a): Maxič [Odpovědět]

bch

pondělí, 13. únor 2012
20:15

BCH

Tak to je opravdu symbolické-dopíjím 12% ležák Nymburka (který považuji v ležácích středních pivovarů ČR za TOP a moc děkuji pivovaru Nymburk za tento produkt), který opět zabodoval a skončil na druhém místě. Tak aspoň tady to umístění docela funguje. Jinak z poslední doby ještě musím pochválit ležáky z Březnice a Vyškova. Aspoň co se poslední várky všehopiva (4 bedny) z VOM Liblice týče.


napsal(a): bch [Odpovědět]

Sekal

pondělí, 13. únor 2012
20:11

Sekal

Řekl bych, že ty kategorie jsou páté přes deváté. Světlý ležák a světlý ležák premium jsou dvě kategorie a ales a pšenice mají jen jednu kategorii. To pak mohou být na stupních vítězů dvě naprosto odlišná piva Herold Hefeweizen a Matuška Weizenbock.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

hroch

pondělí, 13. únor 2012
20:41

hroch

to Sekal: světlý ležák=jedenáctky, světlý ležák premium=dvanáctky. To rozřazení do kategorií chápu, je to asi alespoň trochu úměrné množství přihlášených vzorků. Odhaduju kdyby byly ležáky dohromady bude jich v soutěži tak osmdesát v jedné kategorii a těch pšenic dohromady tak patnáct.
Bráno podle stánků a to všichni v soutěži stánek na slavnostech neměli.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

hroch

pondělí, 13. únor 2012
18:58

hroch

Tady je zajímavá věc, která mě asi dříve unikla. Už není K Brewery Group, ani K Brewery Trade, ale od prvního února Pivovary Lobkowicz a.s.. A taky je zajímavé pro všechny co debatují o degustacích. Extra pivní pečeť získali piva co nevyhráli svojí kategorii. Prostě i zkušení degustátoři měli ve středu u degustace ležáků z minipivovarů a ve čtvrtek u degustace ležáků premium jiné chutě než v pátek u rozhodování o extra pivní pečeti.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

DanDv

pondělí, 13. únor 2012
17:28

Tři různé články a v každém se někdo jiný chlubí, že zrovna jeho piva bodovala.
Bylo by možné někam umístit oficiální seznam oceněných piv a pivovarů a ideálně taky kompletní startovní listinu?


napsal(a): DanDv [Odpovědět]

Chody

pondělí, 13. únor 2012
18:11

Chody

to DanDv: Výsledky jsou zde. Kompletní startovní listinu nevím...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

honza1205

pondělí, 13. únor 2012
19:43

honza1205

to Chody: Super,já to nemůžu najít ano na ofic.stránkách.DÍK :D


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI