Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jitrnice, prejt a čerstvý chleba ve Vyškově zapíjeli kořalkou a pivem

Co se píše o pivovarech a pivu


Jitrnice, prejt a čerstvý chleba ve Vyškově zapíjeli kořalkou a pivem

[středa, 25. leden 2012]

Dne 21. 1. 2012 na dvoře Vyškovského pivovaru proběhla premiéra nového programu – Zabíjačka v pivováru. Dostavilo se téměř 1500 návštěvníků nejen z Vyškova a okolí, ale i z Brna, Olomouce a dalších míst.

Představil se zde řezník se svými specialitami, pekař s čerstvým a voňavým pečivem a pivovar k dobré náladě přispěl výborným nefiltrovaným pivem, včetně znovuobnovené várky nejsilnějšího piva z Vyškova – JUBILER 16,80. Překvapením pro návštěvníky byly horké Pivovarské zhřívanice. Základem je sladina, z které se dále vyrábí pivo. K mání byly nealkoholické varianty, ale i s alkoholem pod názvy Rumový vánek, Valašský pozdrav, Panská jízda, Ivánek a Zelený sládek.

Premiéru zde měly i Sladové pivovarské kósky, které po několikaměsíčním vývoji doznaly svou konečnou podobu a rozšíří tak sortiment obou spolupracujících společností – Pivovaru Vyškov a malého rodinného Pekařství Halouzka. Jedná se o slané tyčky vyráběné dle nově vyvinutého receptu ze sladu, z něhož se vyrábí Vyškovské pivo.

A co by to bylo za zabíjačku, kdyby chyběla ukázka stahování a porcování prasete. Zručný řeznický mistr před zraky diváků představil svůj um.

Co dodat? Sluníčko nad hlavami, lehký sněhový poprašek pod nohama, muzika a zábava okolo. Úsměvy a spokojenost návštěvníků nám byly odměnou, nezbývá než říci – za rok na shledanou…

Tisková zpráva Pivovaru Vyškov


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

VozechV

úterý, 24. leden 2012
18:29

VozechV

Jubiler je snad 16,8 a ne 1680?


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

Chody

středa, 25. leden 2012
19:26

Chody

to VozechV: Aby příspěvek nevypadal mimo mísu, upřesňuji, že jsem původní text nahradil tiskovou zprávou...


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI