Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivaři z Korbelky už dávají Plzni vale

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivaři z Korbelky už dávají Plzni vale

[sobota, 13. květen 2006]

Už více než týden plní džbány, pet lahve a půlitry pivařů z koutské Korbelky pivo z místního pivovaru. "Koutské zatím u místních vítězí nad Gambrinusem," tvrdí majitel hospůdky Jan Vrzal.

Na koutskou desítku podle hostinského přešlo po vyvalení prvních sudů z kdysi proslulého hraběcího pivovaru odhadem až devadesát procent hostů. "Jak si povede v budoucnu, si odhadnout netroufám. Teď je to žhavá novinka, ale možná se to za čas srovná," uvažuje majitel Korbelky. Jen co se rozkřiklo, jaké pivo se zde čepuje, začali ji navštěvovat i lidé, kteří Koutem třeba jen projížděli.

V sobotu o pouti, kolem desáté večer, si o tři koruny dražší Gambrinus nenechal natočit žádný z hostů. "Na pivo moc nechodím, ale dneska mi to nedalo. Koutské pamatuji ještě z dob, kdy zdejší pivovar zavírali. Vím, že bylo díky kvalitní vodě vynikající," svěřil se Stanislav Jarábek. Při výběru zlatavého moku prý dává před cenou přednost chuti. A tu, jak se nám svěřil, má koutské výtečnou.

Znechucen z monopolu velkého pivovaru byl už nějaký čas Jaromír Steinberger z Postřekova. "Domů jsem si začal kupovat Bernarda. A tady se těším na koutské," řekl další z návštěvníků Korbelky. "V postřekovské Špillarce už jej také točí a i u tamních pivařů vítězí," dodává.

Hospůdek, kde už čepují koutskou desítku, na Domažlicku rychle přibývá. "Pokud si pivo udrží stejnou kvalitu, jakou má nyní, bude to dobré. A navíc se brzy dočkáme i černého piva z Kouta," svěřuje se majitel Korbelky. Stejně jako řada jeho kolegů bude i Vrzal muset nyní přemýšlet nad smlouvou, kterou kvůli vybavení svého podniku s plzeňským pivovarem uzavřel. "To, že čepuji koutské, se Plzeňákům nelíbí. Myslím, že nastal čas zamyslet se nad novým zněním smlouvy," domnívá se. (Domažlický deník)


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Petr

úterý, 15. září 2009
19:03

Petr

tak v Korbelce jsme byli letos, asi před měsícem. Nebyla tu ani noha. CHtěli jsme si dát něco k jídlu. A ono nic. Tak jsme si dali pivko. No to jsme si dali. Bylo nakyslé. Je to hned vedle pivovaru, je to docela dost ostuda, protože Koutské pivo je vynikající. Naštěstí to zachránila hospoda, cca 200 metrů od Korbelky a pivovaru samotného..... po schodech nahoru a doprava cca 150 metrů.


napsal(a): Petr [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI