Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zájem o prémiová piva a speciály se o Vánocích zvyšuje

Co se píše o pivovarech a pivu


Zájem o prémiová piva a speciály se o Vánocích zvyšuje

[středa, 23. listopad 2011]

Prodeje prémiových piv, ležáků i pivních speciálů před vánoci zaznamenávají každoročně vzestup. Přání pivařů vychází vstříc také nabídka vánočních balení, jako je letošní speciální edice 1l lahví Pilsner Urquell, nebo dárková balení se skleněným či keramickým korbelem a skleněnými podtácky ve tvaru pečeti.

Foto

Z průzkumu společnosti Plzeňský Prazdroj vyplývá, že pětina lidí si nedokáže představit štědrovečerní stůl bez sklenice piva a zhruba stejný počet lidí věnuje pivo jako vánoční dárek.

Štědrovečerní večeři a vánoční svátky si lidé tradičně spojují s plzeňským ležákem, který na sváteční tabuli patří a navíc se výborně doplňuje s tradičním českým štědrovečerním menu – kaprem a bramborovým salátem. I v době letošních vánoc tak i přes stagnaci pivního trhu očekávame tento pozitivní vývoj“, uvedl Dalibor Vainer z Plzeňského Prazdroje.

Vyšší zájem o pivo ve svátečním období lze zaznamenat i v okolních zemích včetně sousedního Polska či Slovenska. „Aj u nás platí pravidlo, že pre predaje Pilsner Urquell vo fľašiach a plechovkách je najsilnejším mesiacom december. K výnimočným chvíľam patrí aj výnimočné pivo. Preto si Slováci v období sviatkov radi doprajú Pilsner Urquell," říká Zuzana Lošáková, tisková mluvčí Pivovarů Topvar.

Na zvýšeném zájmu o prémiová piva v předvánočním období se významně podílejí i balení s dárkovými předměty, které jinak nejsou běžně k zakoupení. Letošní limitovaná nabídka jednolitrových embosovaných lahví ležáku Pilsner Urquell tak navazuje na loňskou kolekci a je nejen oblíbeným dárkem, ale i cenným předmětem pro sběratele pivních předmětů.

Kromě ležáků si lidé u vánočního stolu dopřávají také piva vícestupňová, tzv. speciály, které také zaznamenávají ve vánočním období výrazný nárůst popularity. Z portfolia Plzeňského Prazdroje je to například speciál Master (Master Polotmavý 13°, Master Zlatý 15°a Master Tmavý 18°).

Zdroj: Tisková zpráva PLzeňského Prazdroje

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1046

[SABMiller] 18:22 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

tomino

pátek, 25. listopad 2011
13:19

tomino

a to si ještě počkejme s čím vylezou "kolegové" vod Hajnekenů,to bude o tom jak jeden zázrak v podobě vánoční PET lahve Kjušovic ke štědrovečernímu stolu potěší celou rodinu :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 25.11.2011 ve 13:20:38


napsal(a): tomino [Odpovědět]

h.p

pátek, 25. listopad 2011
12:58

"Plzničkou" si kazit vánoce ?? Proč..???!!!


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
13:26


posted by: Inzerce

Igusim X

pátek, 25. listopad 2011
12:17

Hlasuji pro Velkorybnického hastrmana, tolik speciálů nedělají ani týpci z Afriky co tam Luboš uvaří na pár metrech za lahůdky. To bude u mě na stole 24.12 k večeři


napsal(a): Igusim X (igusim(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dan

pátek, 25. listopad 2011
11:39

Dan

....vánoční svátky si lidé tradičně spojují s plzeňským ležákem...

To možná platilo před dvěma destiletími. Představa, že bych si na vánoční stůl postavil afickou rychlokvašku, je přímo děsivá.
Ale zase závidím těm, co nemusí řešit, jaké pivo si letos dají na slavnostní stůl a prostě koupí osvědčené a doporučené...tradiční..prémiové..

To já mám dilema, jestli to bude Kout, Matuška, Kácov, Rampušák, Unětice...atd.
Není to jednoduché


napsal(a): Dan [Odpovědět]

tomino

pátek, 25. listopad 2011
13:13

tomino

to Dan:
"... a prostě koupí osvědčené a doporučené...tradiční..prémiové..."
jako tenkrát,jedinečně 3x chmelené... :D


ano,je to tak!my "rouhači" máme problém co si dát.Kdyby jsme byli "tradiční",tak máme hned jasno :D :D
---------------------------------
Zpráva byla upravena 25.11.2011 ve 13:15:39


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Tchoř

pátek, 25. listopad 2011
00:03

Kecy, bláboly, lži. Jinými slovy: obvyklý jazyk Jihofričanů, snažících se obhajovat své předražené chc**ky, vydávané za pivo. Prazdroj jsem si dával jako pochoutku ke štědrovečerní večeři někdy před patnácti lety. Ale dnes? Veškerá produkce SRALMilleru je dobrá tak k vylití do kanálu. Speciály? Hahaha, popovické třetinky? Ty ať si kupují embosovaní debilkové, já se spokojím s rohozeckou třináctkou z litoměřického velkoskladu, půllitřík za pěkných 10,50 CZK.


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI