Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Klausův muž Jakl: V pití piva se vypil na bednu vítězů

Co se píše o pivovarech a pivu


Klausův muž Jakl: V pití piva se vypil na bednu vítězů

[pondělí, 17. říjen 2011]

Potkali jste v sobotu v prosluněné Praze spěchající tříčlenné hlídky ve vojenských uniformách z dob Františka Josefa I.? A zdál se vám jeden z vojáků tak nějak povědomý? Pak jste narazili na 18. ročník Memoriálu Matěje Kuděje, jehož tradičním účastníkem je mimo jiné i tajemník prezidenta Ladislav Jakl. A Blesk byl u toho.

Foto

To, co se na první pohled může jevit jako klasická »tour de bar«, má nejen pevné historické kořeny, ale i jasně daná pravidla – tříčlenné skupiny, devět hospod, minimálně dvě velká piva v každé z nich a co nejkratší čas. Nikoho asi nepřekvapí, že právě Jaklův tým má za sebou už 13 vítězství. Letošní hodina a dvacet minut mu stačila jen na druhé místo. „No jo, holt už nás poráží mládí,“ konstatoval pro Blesk pobaveně Jakl. I druhá příčka je ale velký úspěch. Několik hlídek totiž do cíle vůbec nedorazilo!

Všechno vypuklo ve dvě hodiny odpoledne slavnostním zahájením na pražském Pohořelci. Vyráželo se v tříminutových intervalech, Jakl pro svou skupinu vylosoval startovní číslo jedna. „Chtěl jsem se na to už letos vykašlat a projít si trasu pěkně v klidu. Ale když už jsem měl tak šťastnou ruku, museli jsme se do toho opřít. Startovat první je totiž obrovská výhoda,“ vysvětlil a opřel se do toho opravdu s vervou. Svižnou chůzí se Jaklův tým proplétal mezi turisty na jednotlivá pivní stanoviště. O generaci mladší reportéři Blesku měli co dělat, aby jeho hlídce stačili. Dvě, hlásil Jakl obsluze už od dveří. A když se mu zdálo, že některý z kolegů příliš zdržuje, pomohl mu s jeho půllitrem.

V 16:20 hod. dorazila skupinka do cílové hospody U Pivrnce. V rychlosti »padla« poslední dvě soutěžní piva a pak už se pilo jen tak mimo soutěž.

Zdroj: Blesk.cz | Foto: Pavel Hofman

http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/161101/klausuv-muz-jakl-v-piti-piva-se-vypil-na-bednu-vitezu.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Roman Holoubek

úterý, 18. říjen 2011
07:26

Roman Holoubek

A k čemu tato akce vlastně je?
Nasát do sebe v krátkém čase několik piv, jaký to má smysl?

Není lepší si buď u piva povídat s kamarády, nebo jej jen tak vychutnávat?


Tchoř

pondělí, 17. říjen 2011
22:48

reportáž odpovídající Blesku


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Adsense

19. březen 2024
09:24


posted by: Inzerce

Jana

pondělí, 17. říjen 2011
18:59

Jana

A pili pivo, nebo "pivo"?


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Dan

pondělí, 17. říjen 2011
20:31

Dan

to Jana:
Pokud by pili pivo, tak to nemůžou v daném čase stihnout, protože hospody s pivem jsou od sebe často dost vzdáleny a oběhnout jich devět, by přeci jenom trvalo. Zatímco "pivo" je na každém rohu...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Jana

pondělí, 17. říjen 2011
20:50

Jana

to Dan:
Taky si to myslím.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI