Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Důvod k oslavě je nejenom 1.000.000 půllitrů vypitých ve Vyškově a nejbližším okolí

Co se píše o pivovarech a pivu


Důvod k oslavě je nejenom 1.000.000 půllitrů vypitých ve Vyškově a nejbližším okolí

[středa, 5. říjen 2011]

Poté co výrobu Vyškovského piva převzala společnost CBIC (CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY a.s.) se již více a to kladně začíná mluvit o kvalitě vyškovských piv. Jedním z cílů bylo skutečně úzkostlivě dbát na vyrovnanou kvalitu.

I díky tomu se začíná zvyšovat počet míst, kde je možné ochutnat poctivé regionální pivo z Vyškova. Oslava milióntého vypitého půllitru ve Vyškově a nejbližších obcích, která se konala na náměstí 28.9.2011 byla poděkováním příznivcům Vyškovského piva. Symbolická cena piva, kdy za každý stupeň se zaplatila 1,- Kč, byla dárkem, který využilo více jak 500 účastníků. Dárkem navíc byla i ochutnávka, jen pro tuto příležitost vyvinutých pivovarských preclíků, kde základem je stejný slad z jakého se vyrábí Vyškovské pivo. Představili jsme také novinku, profesionální stočení čerstvého piva do PET lahví. Dříve se chodilo po obědě do džbánku a nyní si můžete Džbán odnést z pivovarské prodejny čerstvě natočený domů.

O Vyškovském pivu se pozitivně píše i v pivovarsky zaměřených publikacích a internetových serverech. Začínají se nám hlásit sami hostinští z Brna, ale i z Prahy a Ostravy mající zájem o dodávky Vyškovského piva. V Bratislavě nedávno proběhla degustace piv z několika pivovarů, kde na prvních dvou místech se umístil Březňák následovaný Džbánem.

Po období hospodaření se ztrátou, se nám po půl roce působení povedlo dostat na nulu, až nevídaně pozitivní výsledek nás utvrzuje, že jsme se v kvalitě piva vydali správným směrem a dává nám naději, že místním není jedno, co se stane s pivovarem a že se začíná projevovat hrdost na staronové Vyškovské pivo. A tak doufáme, že jedinou zásadní výtku uslyší i provozovatelé restaurací. Tou výtkou je malá dostupnost Vyškovského piva ve Vyškově a okolí.

Děkujeme patriotům, děkujeme místním za podporu a slibujeme, že se budeme snažit vyrovnanou kvalitou a poctivou chutí vás nezklamat.

Rádi bychom touto cestou poděkovali i lidem z městského úřadu a z městského kulturního střediska za podporu a vzájemnou spolupráci a to vše pod heslem Vyškovské pivo – naše pivo, aneb zachraňme jednu z historických tradic Vyškova – pivovarnictví.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Vyškov


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI