Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Svatováclavské pivo z Černé Hory na Pivní pouti chutnalo. Již zítra jej narazí hospodští.

Co se píše o pivovarech a pivu


Svatováclavské pivo z Černé Hory na Pivní pouti chutnalo. Již zítra jej narazí hospodští.

[pondělí, 26. září 2011]

Již zítra si budou moci milovníci piva připít Svatováclavským pšeničným speciálem, který právě na počest patrona země České i všech pivovarníků připravili sládci v Černé Hoře na Blanensku. Podle ohlasů návštěvníků černohorské Pivní pouti, kde měl speciál premiéru, je letošní várka mimořádně povedená.

Na sobotní Pivní pouti mohli návštěvníci ochutnat všechna naše piva, Svatováclavské ale bylo jedno z nejprodávanějších. Vypilo se ho 2.340 půllitrů. Věřím, že si na něm pochutnají i ostatní pivaři,“ uvedl Vlastimil Zedek, sládek Pivovaru Černá Hora, který tento speciál se svými spolupracovníky připravil.

Svatováclavský speciál je svrchně kvašené 13% pivo, při jehož výrobě se používá minimálně jedna polovina sladu připraveného z pšenice. Je charakteristický osvěžující kořeněnou a ovocnou chutí, světlou až slámovou barvou s neprůhledným zákalem, který způsobuje živá kultura rozptýlených pivovarských kvasinek, a příjemnou kvasnicovou vůní. Má bohatou pěnu a silný říz.

Čepovat jej bude od 27. září 2011 do vyčerpání zásob více než 500 hospod a restaurací v Čechách i na Moravě, a to včetně těch zapojených do programu Cesta pivních znalců, jejichž seznam je zveřejněn na www.cestapivnichznalcu.cz.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Robo88

pondělí, 26. září 2011
22:11

Jsem rád, že K-Brewery toho v Černé Hoře nezměnili moc a pivo vaří dál dobré. Pivní pouť se o víkendu vydařila a speciál je skutečně vyjímečně dobré pivo. Pan Zedek umí!


napsal(a): Robo88 [Odpovědět]

maxič

pondělí, 26. září 2011
17:59

Maxič

Měl jsem dnes a bylo fakt výborné. Jen tak dál....


napsal(a): maxič [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI