Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Na trh přichází historicky největší lahvový Ostravar, dvoulitrový Ostravar Original

Co se píše o pivovarech a pivu


Na trh přichází historicky největší lahvový Ostravar, dvoulitrový Ostravar Original

[pátek, 23. září 2011]

Pivovar Ostravar, který v polovině srpna ohlásil vstup do segmentu PET balení, začíná v pondělí 26. září s distribucí své podzimní novinky – světlého výčepního piva Ostravar Original ve dvoulitrových lahvích. „Na pultech obchodů by se měl největší lahvový Ostravar všech dob začít postupně objevovat ve druhé polovině týdne,“ říká vrchní sládek pivovaru Ostravar Richard Kornas.

Pro Ostravar je nasazení dvoulitrového balení piva historickým momentem. „Se stáčením do lahví jsme začali v polovině minulého století. Doposud jsme naše piva stáčeli do objemově menších obalů. V posledních letech jsme standardně nabízeli spotřebitelům láhve a plechovky o objemu 0,5 litru. Dvoulitrové balení je tak pro nás doslova velkou novinkou,“ vysvětluje vrchní sládek ostravského pivovaru Richard Kornas.

Ostravar použije pro své dvoulitrové balení PET láhev určenou speciálně pro pivo. „Pro PET balení jsme se rozhodli kvůli rostoucímu zájmu spotřebitelů o tento druh balení, který je důsledkem měnícího se životního stylu lidí. Spotřebitelé stále více preferují vyšší komfort při nakupování, převážení a skladování piva,“ říká Kornas. „PET lahve jim tento komfort nabízejí. Jsou nejen lehké, ale také nerozbitné a uzavíratelné. Právě pro tyto benefity jim spotřebitelé dávají stále častěji přednost.

Ostravar Original v PET lahvi začal tento týden ze stáčecí linky sjíždět také ve dvanáctilitrovém multibalení. „Bude tvořen šesti dvoulitrovými lahvemi a bude zafóliován tak, aby si jej spotřebitelé mohli pohodlně odnést domů“ říká o druhé z podzimních novinek ostravského pivovaru vrchní sládek pivovaru Richard Kornas. Výrazný potisk multibalení s dominující červenou barvou typickou pro Ostravar se společně se speciálním vystavením na prodejnách mají postarat o to, aby spotřebitelé toto nové balení nepřehlédli a šáhli po něm. Design etiket i multibalení je prací agentury Unity design.

Segment PET lahví, do kterého nyní vstupuje i Ostravar, je v současné době na českém pivním trhu výjimečný, protože významně vyrostl v posledních dvou letech, tedy v době poklesu celkové spotřeby piva u nás, a zároveň je momentálně nejrychleji rostoucím typem balení v obchodech.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovarů Staropramen


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Znalec

sobota, 24. září 2011
14:56

???


napsal(a): Znalec (f.f(a)centrum.cz) [Odpovědět]

belmondo

pátek, 23. září 2011
21:22

gratuluji Ostravaru,že dalším pivovarem,který se podílí na likvidaci gastronomie v České republice,restauraréři a hostinští jsou rádi,že je petka na trhu,aspoň se v noci nebudí strachy ,že ji někdo vymyslí


napsal(a): belmondo [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
22:32


posted by: Inzerce

Chody

pátek, 23. září 2011
17:23

Chody

Pan Pavel Barvík, Tiskový mluvčí mi sdělil:

Dobrý den, pane Chodoro,

Ostravar využije novou stáčecí linku na pražském Smíchově pouze ke stáčení piva do dvoulitrových PET lahví. Samotné pivo je ale uvařeno v Ostravě a v cisternách převezeno do Prahy ke stočení.


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]

Děd Vševěd

pátek, 23. září 2011
17:51

to Chody: Tak tomu nemůže věřit vůbec nikdo....

Už se těším, až nás podobnou báchorkou budou krmit z PP, až začnou do PET dávat Radegast....


napsal(a): Děd Vševěd [Odpovědět]

Krišot

pátek, 23. září 2011
18:02

Krišot

to Chody: tiskový mluvčí je od toho, aby lhal až tiskne.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

DanD

neděle, 25. září 2011
00:02

DanD

to Chody:
Ostravar desítka (výčepní) se ovšem vaří (i) ve Staropramenu. Tak mi bylo řečeno přímo na exkurzi v Ostravaru. Je tedy dost pravděpodobné, že do petek půjde prioritně smíchovská produkce, aby se ušetřilo na dopravě přes celou republiku.


napsal(a): DanD [Odpovědět]

Roman Holoubek

sobota, 24. září 2011
06:53

Roman Holoubek

to Děd Vševěd: Děd Vševěd není vševěd. :D
Radegast devítka, neboli Original se už od začátku září 2011 stáčí do 1,5l PET. Ale neptejte se mě, kde je vyrobený.


ladin

pátek, 23. září 2011
13:29

V Ostrave je linka na steceni do PET? Nebo se mluvi o Smichovu?


napsal(a): ladin [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI