Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Prazdroj zahájil zkušební provoz stáčecí linky na PET láhve

Co se píše o pivovarech a pivu


Prazdroj zahájil zkušební provoz stáčecí linky na PET láhve

[středa, 24. srpen 2011]

Plzeňský Prazdroj zahájil zkušební provoz nové linky na stáčení do PET láhví. Linka s maximálním hodinovým výkonem 18 tisíc lahví je největší jednorázovou investicí Plzeňského Prazdroje v posledních pěti letech. Hodnota linky a celého technického řešení je přibližně 150 mil. Kč. Plzeňský Prazdroj nabízí zákazníkům v plastových PET lahvích piva Velkopopovický Kozel, Primus a Klasik.

Komponenty nové linky v posledních měsících postupně naváželo více než třicet kamionů, před montáží linky probíhaly na nové hale centrální stáčírny Plzeňského Prazdroje přípravné práce. Na dosud volné ploše instalovali technici rozvody vody, technických médií, pivní vedení, stavební úpravy a spoustu dalších „drobností“, dotvářejících investici za zhruba 150 milionů Kč.

Na prvním místě je pro nás přání spotřebitelů. Jejich preference se mění a roste poptávka po praktických baleních. Proto v rámci dlouhodobých investic do rozvoje našeho podnikání zprovozňujeme novou stáčecí linku na plastové lahve. Naši sládkové vaří tradiční česká piva a naším cílem je dlouhodobě nabízet spotřebitelům tu nejvyšší kvalitu jak u našich tradičních produktů, tak u novinek v oblasti balení. Naši pivaři si zaslouží ten nejlepší pivní zážitek a naším úkolem je jim ho dodat,“ shrnuje důvody generální ředitel Plzeňského Prazdroje Doug Brodman.

Foto

Ve stále více poptávaném PET balení nyní Plzeňský Prazdroj nabízí značky Primus, Klasik a Velkopopovický Kozel. PET lahve, které Prazdroj používá, chrání pivo před světlem a oxidací.

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/1019%22%3EPrazdroj

[SABMiller] 10:24 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Petr F.

středa, 24. srpen 2011
16:03

"Naši pivaří si zaslouží ten nejlepší pivní zážitek a naším úkolem je jim ho dodat" Do PETek. Tak tohle už je opravdu obludnej masochismus a může to prohlásit je pitomec. Já už tyhle žvásty prostě číst nebudu.


napsal(a): Petr F. [Odpovědět]

FrantaNovak

středa, 24. srpen 2011
15:39

napsal(a): FrantaNovak (fr1nta(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

19. duben 2024
22:31


posted by: Inzerce

hroch

středa, 24. srpen 2011
17:01

hroch

to FrantaNovak: To je sice pravda, že nabídly PET lahve, ale jak psal Jirka Kaňa tak se jednalo o PET plněné mimo ČR, takže na 90% i pivo nečeské. Teď již budou mít linku v hlavním stanu.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

FrantaNovak

čtvrtek, 25. srpen 2011
09:44

to hroch: jj, o tom žádná... mně spíš přijde úsměvné, že pánové víceméně naznačují, že do PET lahve patří pouze low-endové močky a to není nic pro ně a jejich zákazníky... a bum, dva roky na to i Prazdroj cpe své low-endové euro močky do PET lahví :-) že jim to prozření ale trvalo ;)


napsal(a): FrantaNovak (fr1nta(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 25. srpen 2011
12:43

Dan

to FrantaNovak:
Skoro bychom už mohli začít uzavírat sázky, za jak dlouho se začne do PETek plnit "prémiový ležák" PU11. Myslím že "pokrok" se zastavit nedá.

A jelikož jsme národem líným a PET obaly nám vyhovují, tak proč by toho výrobci nevyužili. I pro ně je to výhodnější obal, než sklo.
Jen by mne zajímalo, jestli někde existuje statistika, kolik PET lahví, z těch které se prodají, se recykluje. Myslím že procento které skončí v kamnech, na divoké skládce, nebo volně v přírodě, bude vysoké...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Njorloj

čtvrtek, 25. srpen 2011
16:10

Njorloj

to Dan: Podle EKO-KOMU se v ČR zrecykluje (rok 2010) 61% plastových odpadů, čímž jsme tuším stále na prvním místě v Evropě. Zbytek pro zajímavost k dohledání na ekokom.cz


napsal(a): Njorloj [Odpovědět]

ladin

čtvrtek, 25. srpen 2011
16:24

to Njorloj: Projed se kolem firem, ktere ty PETky "recykluji". Ve skutecnosti vsechny sklady praskaji ve svech a nikdo nevi, na co dalsi pouzite PET vyuzit. Dokonce vim o pripadu, kdy byly tyto PET oficialne nabizeny jedne spalovne/elektrarne jako palivo... Osobne pouzivam PET jen v nouzi- u nasich minipivovaru pripadne jako mnohokrate pouzitelnou lehkou nadobu na piti.


napsal(a): ladin [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 25. srpen 2011
18:04

Dan

to Njorloj:
Díky za odkaz.
Ale i přes relativně velké procento recyklovaných obalů, tu zůstává 39% které skončí bůh ví kde. Vezmemeli v úvahu ohromné množství prodaných obalů, tak je to strašná zátěž pro ekologii.
A pokud se někde obaly jen skladují, tak se budou muset řešit někdy v budoucnu.
Já PET lahve používám k svozu piva z menších pivovarů a také na pití. Ovšem ani jedna neskončila jinde než v příslušném kontejneru na plasty.
Ovšem to co se vidí leckde v přírodě je k pláči a díky nadnárodním firmám se to bude jen zhoršovat... Ledaže by někdo vymyslel třeba zálohování


napsal(a): Dan [Odpovědět]

h.p

středa, 24. srpen 2011
14:48

Nejlepší pivní zážitek..?Děkuji,již jsem zvracel !!


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Dan

středa, 24. srpen 2011
13:32

Dan

"Na prvním místě je pro nás přání spotřebitelů"
Já mám přání, aby Plzeň chutnala jako tenkrát... :D

Jinak to prohlášení pana ředitele, to je vážně síla!
To kdyby viděli naši předci, co za magory teď pokračuje v "pivní tradici" :(


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Masakr

středa, 24. srpen 2011
12:40

Naši pivaři si zaslouží ten nejlepší pivní zážitek a naším úkolem je jim ho dodat,“ shrnuje důvody generální ředitel Plzeňského Prazdroje Doug Brodman.Tomu říkám člověk na svém místě,to musí bejt extra blb,když se pod tohle ještě podepíše:-(


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Jana

středa, 24. srpen 2011
14:03

Jana

to Masakr:
Mě napdá jen -trochu upravené- : Doughu Badmene, já se vrátím a se mnou přijde zákon! :-))


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Džordž

středa, 24. srpen 2011
12:08

Džordž

Už se těším na PETkovou 11° PU :D


ICQ: 365234863

napsal(a): Džordž [Odpovědět]

jiri.kana

středa, 24. srpen 2011
10:40

jiri.kana

Takže poslední příležitost ke koupi budapešťského Kozla, Primusu a Klasika je tady. Milovníci "nejvyšší kvality" a exotiky zároveň, rychle do supermarketů!


napsal(a): jiri.kana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI