Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovar Rychtář chystá speciální pivo kde Dni otevřených dveří

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovar Rychtář chystá speciální pivo kde Dni otevřených dveří

[úterý, 16. srpen 2011]

V ležáckých sklepích Pivovaru Rychtář opět zraje polotmavý speciál. Hlinečtí sládci jej již tradičně připravují na Den otevřených dveří, pivovarské slavnosti, kterými si letos připomenou 98. výročí od založení pivovaru.

HLINECKÉ, jak se speciální polotmavé pivo jmenuje, se vyznačuje jantarovou barvou, bohatou pěnou a karamelovou vůní. „Vyrábíme jej jako ostatní piva tady u nás v Hlinsku z hlávkového chmele, a to poctivě – na výslednou stupňovitost 13 % bez ředění piva vodou technologií HGB a bez urychlování výroby použitím CK tanků, jak to dnes vidíme u velkých pivovarů,“ uvedl Milan Morávek, sládek Pivovaru Rychtář. HLINECKÉ nejprve kvasilo na otevřené spilce a nyní dozrává v ležáckých tancích, kde stráví celkem padesát dní. „Pivní fajnšmekři se tak mohou těšit na příjemně hořké pivo se silným řízem, po jehož vypití budou mít chuť dát si další,“ prozradil Morávek. Obsah alkoholu je 5,5 % obj.

HLINECKÉ se připravuje v limitované várce 130 hl. Ochutnat jej budou moci výhradně návštěvníci Dne otevřených dveří v hlineckém pivovaru, který se bude konat 27. 8. 2011. Zhruba pětina objemu bude stočena také do lahví, takže o pivní zážitek nepřijdou ani řidiči, kteří si na polotmavém speciálu budou moci pochutnat po příjezdu domů.

Polotmavý 13% speciál ale není jedinou pochoutkou, kterou v Hlinsku pro návštěvníky Dne otevřených dveří chystají. Místní sládci si totiž pohráli s recepturou světlého piva Rychtář Premium, a tak nyní v ležáckých sklepích hlineckého pivovaru zraje 100 hl speciálně chmeleného prémiového ležáku. „Tato várka Premia se vyznačuje intenzivní chmelovou vůní a chmelovou chutí, která příjemně ulpívá na jazyku a na patře. Věřím, že pivaři si pochutnají,“ prozradil Morávek. Na konci srpna bude pravděpodobně část této várky uvolněna do prodeje.

Den otevřených dveří se v hlineckém Pivovaru Rychtář koná vždy jednou za dva roky a tradičně návštěvníkům nabízí možnost prohlédnut si výrobu a nahlédnout tak „pod pokličku“ místním sládkům. Kromě exkurzí se příchozí mohou vždy těšit na celý sortiment piv Rychtář včetně pivní lahůdky připravené speciálně pro tento den a bohatý doprovodný program na nádvoří i v přilehlém amfiteátru, letos v čele s takovými hudebními hvězdami jako jsou zpěvák Petr Kolář nebo kapely Kryštof a Mandrage. Vstupné je zdarma.

Zdroj: Tisková zpráva K Brewery


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI