Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo na kole? Pokuta až padesát tisíc

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo na kole? Pokuta až padesát tisíc

[neděle, 7. srpen 2011]

Cyklisty na Blanensku policisté letos kontrolují víc než jindy. Pozor dávají hlavně na alkohol. Za ten na kole hrozí desetitisícové po­kuty.

...

Cyklisté si často myslí, že jsou nepostižitelní, ale opak je pravdou. Obecně je rozšířený mýtus, že jim policisté můžou vzít řidičský průkaz. To není pravda. Pokuty jim ale hrozí velké,“ varuje David Chládek z blanenské policie.

V momentě, kdy cyklista při policejní kontrole nadýchá, posílají policisté zprávu o jeho přestupku na správní orgán. Pokutu pak zaplatí tak velkou, kolik alkoholu před jízdou vypil. „Záleží na rozhodnutí správního orgánu, jak tyto přestupky řeší. Ale obecně podle zákona může za alkohol do jednoho promile uložit mezi deseti a dvaceti tisíci a od jednoho promile nahoru mezi pětadvaceti až padesáti,“ informoval dále Chládek. Cyklisté, kteří vypijí alkoholu tolik, že nadýchají nad dvě promile, jsou už podle policistů spíš výjimkou. „Jestli mají něco přes jednu promile nebo tři, už zákon nerozlišuje. Takových pak stejně moc není. Na kole by se pomalu ani neudrželi,“ dodal policista.

...

Kráceno.

Zdroj: Blanenský deník.cz | Autor: Vladěna Šebelová

http://blanensky.denik.cz/zpravy_region/pivo-na-kole-pokuta-az-padesat-tisic20110803.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Michal

neděle, 7. srpen 2011
17:39

Michal

Jelikož sou pumpičkáři součástí silničního provozu, tak je to jenom dobře a mělo by se na ně zaměřit víc, páč je všeobecně známo, že jezděj nalitý. Je úplně fuk, jestli 0,1 nebo 1,0 promile. Až budou jezdit všichni po těch předraženejch cyklostezkách, mimo silnice, tak mi to bude úplně fuk.

Druhá věc je, že tu je nulová tolerance alkoholu, ale platí to pro všechny stejně, takže smůla...


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

JardaK

neděle, 7. srpen 2011
18:05

JardaK

to Michal:
Právě že 0,1 a 1,0 není fuk, je to zatraceně velký rozdíl. Těm s 1,0 ať klidně za trest seberou kolo, těm v autě řidičák, ale těm soudným ať dají pokoj. Dávat pozor v jakém stavu kdo je a tvrdě trestat idioty, co se ožerou a jedou, to je příspěvek pro bezpečnost. Ale při přehnané tvrdosti, kdy je jak říkáš fuk 1,0 a 0,1 se zase rychleji plní čárkami výkaz práce. A proto nemůže rozumný člověk vystát ty, co to vymysleli a obhajují. Protože místo mozku mají akorát spínač "rozkaz zněl jasně".


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Adsense

25. duben 2024
02:00


posted by: Inzerce

Krišot

neděle, 7. srpen 2011
19:27

Krišot

to Michal: Nezlob se na mě, tys asi nikdy neseděl na kole, jinak bys takovou blbost nemohl ani napsat. Jezdím na horském kole po kopcích, po cestě zpátky si dám zpravidla 1-2 piva, aby mi za to hrozila několika tisícová pokuta, to může vážně myslet jen člověk, který jako dopravní prostředek zná jenom auto nebo metro. Daleko víc mě štveš, že se toleruje daleko nebezpečnější dopravní přestupek a to předjíždění na plné čáře.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

orca

neděle, 7. srpen 2011
22:28

orca

to Michal:
Možná že ti uteklo to že výhradně dálnice a jen některé silnice 1 třídy jsou výlučně pro motoristy. na zbytku silnic se nám MUSÍ VŠICNI nejen stěstnat ale taky navzájem TOLEROVAT .
Což v českých poměrej je pojem velmi neznámý ....


napsal(a): orca [Odpovědět]

Dan

neděle, 7. srpen 2011
18:35

Dan

to JardaK:
Je to přesně tak. Policie vykazuje činnost, zvyšuje bezpečnost a plní výkazy. Nejsem zastáncem řízení čehokoliv pod vlivem alkoholu, ale feťák za volantem je mnohem větší riziko než někdo kdo si na výletě zastaví na jedno pivo a pokračuje dál. Nevím jak je to legislativně, ale myslím že ani na cyklostezce není člověk bez odpovědnosti, když zaviní nějakou kolizi pod vlivem alkoholu. I tam se může stát smrtelná nehoda.
Největší absurdita je, že cyklostezky jsou určeny i pro kolečkové bruslaře. Ovšem ti nejsou z hlediska alkoholu nijak omezováni, protože jsou to legislatvně chodci.


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Michal

pondělí, 8. srpen 2011
07:07

Michal

to JardaK, Krišot, Orca: OK, ať se udělá nějaká hranice promile, která se bude tolerovat, já nebudu proti. Jedno pivo, 0,5, u každýho to bude asi jinak.

To, že nějaký silnice 1.třídy a dálnice sou výlučně pro motoristy je asi dobře, ono potkat cyklistu "frajera" bez reflexní vesty a bez blikátka (to by tomu beztak nepomohlo) a bez odrazky (ta by pomohla, ale tu sem snad u nikoho neviděl) na jedničce mezi Rokycanama a Plzní v 11 v noci v devadesátce opravdu neni žádná prdel, když ho člověk vidí na poslední chvíli.

Co se týče kola, tak sem na něm seděl naposled loni, nebaví mi to. Radši chodim po svejch, na delší vzdálenosti autem/vlakem.

A taky je rozdíl mezi zabavenim kola/papírů. Samozřejmě je volovina zabavovat cyklistovi papíry na auto, když udělal průser na kole, když kolikrát ani cyklisti papíry nemaj. A zabavení kola asi taky moc neřeší, když pak vytáhne z garáže další a jezdí vesele dál. Ta pokuta je asi adekvátní - pak sme samozřejmě zase u tý nulový tolerance, něco by se povolit mělo.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Krišot

neděle, 7. srpen 2011
19:28

Krišot

to Krišot: Oprava: daleko víc mě štve, nikoliv štveš.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Dan

neděle, 7. srpen 2011
16:33

Dan

Pokud se pamatuji a mám správné informace, tak i v Praze měli problémy cyklisti kteří si zajeli do Chýně. Jeden čas tam na ně ochránci zákona číhali a i samotný pivovar musel změnit název a etiketu svého piva, aby nenabádal k pití na kole.
Je to zase jen přehnaná buzerace a hlavně pro policajty mnohem jednoduší práce, chytat cyklisty, něž frajery v BMV a Audi, kteří pravidla silničního provozu moc neuznávají.
Třeba se dočkáme doby kdy budou policajti dávat dýchnout i vodákům...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

vrána

neděle, 7. srpen 2011
23:49

vrána

to Dan: No pokud se dobře pamatuji, tak na sjezdovkách už bys měl být také "čistý". A k těm vodákům - rafty, plné na mol ožralých trosek, jsou současným morem našich řek. Na lodích se pilo vždycky, ale tohle už je fakt moc.


ICQ: 153647890

napsal(a): vrána [Odpovědět]

Narmer

neděle, 7. srpen 2011
15:20

Narmer

Naštěstí na jihu mají alofokové rozum. Při týdnu pití piva a ježdění na kole na Třeboňsku (obojí mírou vrchovatou) jsme s kámošema nepotkali ani jednoho. Zato hospod plných cyklistů tam je, no jéje... :D


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

JardaK

neděle, 7. srpen 2011
15:14

JardaK

Škoda se rozčilovat, nezbývá nic jiného, než spoléhat na štěstí. Co na tom, že civilizovanější část Evropy má půl promile i za volantem. Jen nechápu, proč se policie tak diví, jak to na našich silnicích vypadá. Ona se totiž kvalita nedá nahradit kvantitou. To si snad jen tak "zkušení a schopní" jako šéf dopravky Tržil mohou myslet, že pár chycených řidičů s jedním pivem, pár se 150 na dálnici a pár cyklistů se dvěma pivy znamenají úspěšný zásah co zvýšil bezpečnost. Ono je vždy jednodušší práci vykazovat než skutečně odvádět.


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

Mosquit

neděle, 7. srpen 2011
19:33

Mosquit

to JardaK:
Ale počtem úspěšně chycených řidičů při rychlosti 150km/h na dálnici v noci si zvýšej statistiku úspěšnosti - navíc pak lze říct, že se "tím" snížil počet smrtelných nehod (jen jestli to náhodou nebylo tím, že se zvyšuje průměrná bezpečnost aut, ale o tom se přeci nemluví...).

Ale oni (PČR) jsou taky jen lidi, co mají dělat svoji práci. Řičičům, jedoucím v protisměru po dálnici, budou nyní mít možnost uložit pokutu "až" 10 tisíc korun...


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

Jana

neděle, 7. srpen 2011
14:33

Jana

Ono to není jen na Blanensku. :ble: Masivně se orgánové prý vyskytují též poblíž Velkorybnického Hastrmana (upozorňoval nás na to, při naší návštěvě-samozřejmě na kole,sám pan Vorel). Ani pražští PaChové (dle hesla Pomáhat a chránit, pokud to někdo nezná) nejsou pozadu. Osobně jsem mluvila s člověkem, jehož skásli o 2 litry ( za 2 piva) na výjezdu z cyklostezky.


napsal(a): Jana [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI