Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Noví provozovatelé vyškovského pivovaru udělali průzkum a děkují

Co se píše o pivovarech a pivu


Noví provozovatelé vyškovského pivovaru udělali průzkum a děkují

[čtvrtek, 21. červenec 2011]

Poté co výrobu Vyškovského piva převzala společnost CBIC (CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY a.s.) se již více a to kladně začíná mluvit o kvalitě vyškovských piv. Jedním z cílů bylo skutečně úzkostlivě dbát na kvalitu.

Pravidelní vyznavači vyškovského piva to ví, ale je ještě stále velká skupina lidí, kteří dlouho místní pivo nepili. Aby i oni měli možnost zkusit, jak si na kvalitu hledí nový provozovatel, uskutečnily se oslavy 100 let od postavení pivovarských sklepů přímo na náměstí. Oslava se konala 13.7.2011 ve spolupráci s Městským kulturním střediskem za doprovodu místní kapely Lament.

Pod heslem „Slavte s námi“ byly ceny piv více jak symbolické. Vyškovská desítka za 10,- Kč, oblíbený Džbán za 11,- Kč a Vyškovský Březňák logicky za 12,- Kč. Nabídku doplnilo povedené a chuťově vyvážené nealkoholické pivo Alkostop a točená limonáda, taktéž z produkce pivovaru.

Při té příležitosti byl mezi návštěvníky, kterých se odhadem sešlo okolo 300 uskutečněn průzkum. Z něj vyplynulo, že současná chuť vyškovského piva je výborná, což označilo 98% dotázaných! Jediné výhrady se týkaly dlouhé fronty na pivo a to, že pivo bylo teplejší než by bylo vhodné. Organizátor Roman Holoubek z nové společnosti se tímto dotyčným omlouvá a slibuje, že se příště polepšíme.

Až nevídaně pozitivní výsledek průzkumu nás utvrzuje, že jsme se v kvalitě piva vydali správným směrem a dává nám naději, že místním není jedno, co se stane s pivovarem a že se začíná projevovat hrdost na staronové Vyškovské pivo. A tak doufáme, že jedinou zásadní výtku uslyší i provozovatelé restaurací. Tou výtkou je malá dostupnost Vyškovského piva ve Vyškově a okolí.

Navazujeme na to nejlepší z tradice vyškovského pivovarnictví … okoštujte, CZECH BEVERAGE INDUSTRY COMPANY, a.s.

Zdroj: Tisková zpráva Pivovaru Vyškov | Autor: Roman Holoubek


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

vrána

neděle, 31. červenec 2011
02:26

vrána

Onehdá jsem poprvé ochutnal točeného Generála a musím říci, že to bylo velmi vydařené seznámení! Jen tak dál!


ICQ: 153647890

napsal(a): vrána [Odpovědět]

thrasher

sobota, 30. červenec 2011
21:48

Nevím jak chutnalo vyškovské za komančů ale teď je opravdu vynikající a jak kroužkuje po půllitru...prostě balada.


napsal(a): thrasher (thrashmetalman(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
19:40


posted by: Inzerce

Jezewec

sobota, 23. červenec 2011
12:02

Při cestě po Moravě jsem si ve Vyškově v pivovárské prodejně koupil od každého druhu vzorek. Opravdu vyborné pivo. Držím Vám palce v boji proti nadnárodním rádobypivním velkovýrobcům.


napsal(a): Jezewec (hrubes.michal(a)pandaeast.cz) [Odpovědět]

Pivas

sobota, 23. červenec 2011
08:49

to Krišot:


napsal(a): Pivas (jobras(a)seznam.cz) [Odpovědět]

lhoťák

sobota, 23. červenec 2011
00:17

lhoťák

S vyškovem jsem přicházel do styku dva roky 79-81 na vojně a byl to hrozný zážitek.Přezdívky samoser a petrolej byly normální tak jsem rád
jestli je to dnes dobré pivo ale nemám možnost ochutnat.Tak fandím ať
je to další dobrý regionální pivo.


napsal(a): lhoťák [Odpovědět]

Krišot

sobota, 23. červenec 2011
08:11

Krišot

to lhoťák: No,jo to bylo tehdy ale o bolševickém přístupu k práci v tehdejších pivovarech a hospodách. Na Moravu se vozili také horší suroviny než do českých pivovarů, práce se po bolševicku šidila, a když k tomu připočteš, že se v moravských hospodách moc nedbalo na čištění trubek a správnou teplotu piva, výsledek byl takový jaký byl.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

yerka

pátek, 22. červenec 2011
22:06

yerka

S vyškovským pivem jsem přišel do styku jen dvakrát, v Brně je to už min. 10 let, myslím, že to byla jedenáctka Havran (je to správný název nepopletl jsem to?) a chutnalo. A pak až letos v květnu na Pivním festivalu v Praze, kde jsem měl možnost koštnout pivo Generál a to byla lahoda. Takže vyškovskému pivovaru držím palce.


napsal(a): yerka [Odpovědět]

JzB

pátek, 22. červenec 2011
21:35

Na téma spokojenosti s pivem snad jen napíšu, že jsem si dneska dal v Brně pár Březňáků nefiltr. Něco tak voňavého, chuťově plného a uspokojícího jsem neměl v hubě už dlouho. Tohle pivo chci aspoň v jedné hospodě nastálo!


napsal(a): JzB [Odpovědět]

bomber1

pátek, 22. červenec 2011
15:09

Tak Dušane, Marku aspol. konečně jste se dočkali. To, že máte dobré pivo víme už dlouho. Držte se.


napsal(a): bomber1 [Odpovědět]

Karel M.

pátek, 22. červenec 2011
08:41

Infomace v tiskovce jsou nějak podivné:
...sešlo se okolo 300 lidí ... ...výhrady se týkaly dlouhé fronty...
To je snad vtip, ne? 300 lidí je navštěvnost fotbalového utkání v Horní Dolní a to zvládnou dva zkušenější výčepáci na dvou kohoutech.
...pivo bylo teplejší, než by bylo vhodné ...
A cílem je úzkostlivě dbát na kvalitu a konzumentům naservírujou teplé pivo!
Prostě akce jak má být a ještě to dají do tiskovky! Vrchol amatérismu!!!


napsal(a): Karel M. (mech151266(a)gmail.cz) [Odpovědět]

Roman Holoubek

pátek, 22. červenec 2011
12:26

Roman Holoubek

to Karel M.: Jak tomu bylo? Město zajišťovalo elektrický proud na náměstí. My jsme byli na místě okolo 13,45. Akce měla začít v 15.00. Chtěli jsme zapnout chlaďáky a začít ve 14.30 čepovat, aby přišedší první hosté dostávali v klidu své pivo.
Elektrikář města nám zapojil elektřinu až ve 14,45, tedy 15 minut před akcí!

Žádné chlazení za tak krátkou dobu nevychladíte. Ve tři hodiny už bylo na místě přes 200 lidí a všichni si stoupli do fronty. Nezbývalo nic jiného, než toto ne správně vychlazené pivo točit. Jak nám to pěnilo, netřeba zdůrazňovat. Tolik na vysvětlenou.

Jelikož tato zpráva vychází i pro místní v deníku, tak je slušné se jim za situaci omluvit. Zvláště, když naprostá většina byla tolerantní a situaci chápala.

Nejsem zastáncem sdělení polopravd a překroucených faktů. Když se něco nepovedlo (byť ne zcela naší vinou), tak to otevřeně přiznám.

Ale tisková zpráva je zde proto, že jsem byl velmi příjemně překvapen pozitivními ohlasy na pivo vyráběné naší společností. Jak zdůrazňujeme 98% (přesněji 98,2%) oslovených se velmi pochvalně vyjádřilo k pivu a doufali, že bude i v jejich oblíbené hospůdce. A to už za zveřejnění stojí ne?


DanD

pátek, 22. červenec 2011
13:19

DanD

to Roman Holoubek:
Tak mě napadlo, jestli za dřívější špatnou pověst nemůže i film Kurvahošigutnták, kde Bohuš (Bolek) prohlašuje: "Furt byste enem to pivo chlastali! Patoky vyškovské...kozle....totok...! Nějaké víno si dáme!"
Scénáristé asi hřešili na státní vlastnictví pivovaru Vyškov. Kdyby tohle napsali o nějakém tom europivu, máme na krku další arbitráž.


napsal(a): DanD [Odpovědět]

Krišot

pátek, 22. červenec 2011
13:33

Krišot

to DanD: No, tak samozřejmě, že v podvědomí lidí na Jižní Moravě výraz Vyškovské patoky zůstal. Mimochodem, v době kdy se točil Kurvahoši, označení europivo se ještě prakticky nepoužívalo, možná pár zasvěcených, kteří upozorňovali na možnou unifikaci chuti českého piva.


napsal(a): Krišot [Odpovědět]

Tchoř

pátek, 22. červenec 2011
17:22

to DanD:
Patoky vyškovské to možná kdysi asi byly, ale stejně jsme to jako vojáci (1990) s chutí chlastali ve velkém (a prokládali režnou), nejraději Na Lapaču nebo ve Skleníku, co se tam vůbec dneska točí? Romane, držím palce!


napsal(a): Tchoř [Odpovědět]

Karel M.

pátek, 22. červenec 2011
14:40

to Roman Holoubek:
Mě hlavně zaujala ta "velká" návštěva 300 lidí - to je spíš neúspěch ne? Pokud tedy byla akce komunikována dostatečně předem - nevím? Pokud bych použil % hodnocení jako Vy, pak mi vychází účast 1,3 % (samozřejmě včetně dětí do 18 let).
A další věc - čepovat pivo za 10 Kč, tak to se pak bude líbit všem.
Navíc mi Vaše komunikace silně připomíná Krušovice - jen chybí dovětek Chutná jako tenkját!
Nicméně děkuji za upřesnění tiskové zprávy.


napsal(a): Karel M. (mech151266(a)gmail.cz) [Odpovědět]

Roman Holoubek

pátek, 22. červenec 2011
18:25

Roman Holoubek

to Karel M.: Vy si asi potřebujete rýpnout, co?
A když už nás srovnáváte s Krušovickou akcí, tak mi vypočítejte prosím počet dotazovaných na krušovickém koštu. Sami píší na více než 300 místech 65 445 třetinek. Při pravděpodobnosti několik třetinek na jednoho návštěvníka jejich akce dojdeme k odhadovanému počtu 20 až 30 tisíc lidí. Jaké je to procento z dosělé populace?

Ale nebudeme spolu polemizovat, že? Zjevně Vyškovské pivo i tato zpráva nejsou pro Vás. :)


Dan

pátek, 22. červenec 2011
16:11

Dan

to Roman Holoubek:
Myslím že by všichni měli být rádi, že se podařilo Vyškovské pivo zachránit a že pivovar mají v rukou lidi, co to myslí dobře. Návrat regionálních značek do podvědomí lidí bude v této zemi ještě nějakou dobu trvat. Ale myslím že pivovary které vaří poctivá piva, mají našlápnuto k tomu, aby se kvůli nim štamgasti zase i poprali.
Za sebe můžu říct, že Vyškovské pivo mi vždy moc chutnalo. Věřím že i "nové" pivo bude dobré.
Nenechte si kazit náladu někým, kdo jen kritizuje. Rozhodně nejste první ani poslední, komu na akci nastaly nepříjemnosti s chlazením.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 22.07.2011 ve 16:12:05


napsal(a): Dan [Odpovědět]

pivo

pátek, 22. červenec 2011
23:46

pivo

to Roman Holoubek: Ano, vypadá to, že si někdo potřebuje za každou cenu rýpnout. A ještě když napíše, že "akce byla komunikována" , tak to mi fakt stačí, fuj. Jinak vyškovské je pořádné poctivé pivo, však také bude, kromě jiných na čepu v sobotu 23.7. na 1.Prštenských pivních slavnostech ve Zlíně-Prštném.


napsal(a): pivo [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI