Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Jak se vařilo pivo za Františka Ferdinanda a jak se vaří dnes

Co se píše o pivovarech a pivu


Jak se vařilo pivo za Františka Ferdinanda a jak se vaří dnes

[pátek, 17. červen 2011]

Na zámku Konopiště se mohou návštěvníci seznámit s postupem vaření piva za dob Františka Ferdinanda a v současnosti - a to při hodinové přednášce ve čtvrtek 23. června od 18 hodin.

Jak se vařilo pivo za Františka Ferdinanda a jak se vaří dnes? Přednáška manažera benešovského pivovaru Václava Vyvadila o vaření piva se uskuteční 23. června na zámku Konopiště. Součástí přednášky bude i ochutnávka benešovského piva.

Od roku 1887 se vařilo pivo v pivovaru, který patřil majiteli konopišťského panství Františku Ferdinandovi d´Este. Ten v roce 1897 dokončil přestavbu, která dala základ dnešnímu pivovaru v Benešově s produkcí 50 000 až 60 000 hektolitrů piva ročně.

Nová obchodní známka Ferdinand přinesla v roce 1992 rekord v ročním výstavu piva 233 712 hektolitrů. Dvanáctistupňové pivo Ferdinand bylo oceněno druhým místem v celostátní soutěži ČOI. V roce 1994 zahájil Benešovský pivovar výrobu deset a dvanáctistupňového piva s názvem Staročeské pivo a doplnil tak řadu svých piv o další druh vedle již tradičně vyráběných světlých a černých piv pod názvem Ferdinand. V současné době pivovar vyrábí pět druhů piv.

Zdroj: Novinky.cz | Autorka: Ivana Kvasnicová

http://www.novinky.cz/vase-zpravy/stredocesky-kraj/benesov/684-5151-jak-se-varilo-pivo-za-frantiska-ferdinanda-a-jak-se-vari-dnes.html


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI