Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Sponzora odradily nepovolené výčepy

Co se píše o pivovarech a pivu


Sponzora odradily nepovolené výčepy

[čtvrtek, 16. červen 2011]

Posledního velkého sponzora Zahrady - Velkopopovický pivovar - odradil fakt, že na soukromých zahradách u frekventované uličky mezi hlavní scénou v amfiteátru a takzvanou Kapličkou se kromě stánkařů s drobnými suvenýry objevily i stánky s pivem. "Točilo se tam asi osm druhů jiných piv. Když hlavní sponzor nemá výtoč, tak se neudrží," vysvětlil Konečný.

Pořadatelé festivalu spolu s náměšťskou radnicí letos přišli s opatřením, které má situaci zachránit - zaslepí uličku mezi Kapličkou a amfiteátrem, kudy dosud proudily davy lidí a potencionálních zákazníků nepovolených stánků s pivem. I když to znepříjemní cestu i návštěvníkům (budou muset oklikou kolem zámku), festival tak chce udržet letošního sponzora - brněnský pivovar. "Jestli ani tento sponzor nevydrží, tak Zahrada v Náměšti je možná letos naposledy," dodal Konečný.

Starostka Náměště na Hané Marta Husičková si neumí obec bez festivalu představit. "Je to pro nás nejen prestižní záležitost, ale co bychom také dělali s areálem amfiteátru? K ničemu jinému než folkovému festivalu se nehodí," podotkla.

Na starostku přišlo trestní oznámení a dostává anonymy

Nic jiného než Zahrada a pak srpnové lidové Hanácké slavnosti se v náměšťském amfiteátru ani nekoná. Konec Zahrady by byl pro obec ranou i z toho důvodu, že každým rokem do areálu investuje statisíce korun, přičemž předloni za milion korun vybudovala zázemí pro účinkující.

Husičková, na kterou už podnikatelé ze zahrad podali trestní oznámení a chodí jí také anonymy, tvrdí, že obec nechce bránit stánkařům, kteří prodávají drobnosti. Vadí jí ale stánky s pivem. "Místní lidé se zřejmě drží hesla: Hanák se stará - Hanák má. Neuvědomují si, že kdyby nebylo festivalu, tak nemají vůbec nic," poznamenala starostka.

Zdroj: iDnes | Autorka: Petra Klimková | Kráceno

http://olomouc.idnes.cz/legendarni-festival-zahrada-mozna-skonci-ublizuji-mu-cerne-stanky-105-/olomouc-zpravy.aspx?c=A110614_1602947_olomouc-zpravy_sot


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

DanD

pátek, 17. červen 2011
09:14

DanD

Paní starostka je v tom nevinně, sponzora si vybírá pořadatel, v tomto případě FM Production a pan Michal Konečný. On od něj inkasuje dar a tlačí starostku (která z toho nic nemá), aby blokovala přístup ostatním pivovarům v celém městečku (tedy nikoliv jen v areálu festivalu!).
Sponzorem byl loni Kozel, letos Starobrno a pivo čepují za 30,- Kč (desítku). Mimo areál festivalu si ale návštěvníci můžou dát Poličku, Svijany nebo piva od KBT. A za ceny nižší, než je to sponzorské. Jejich volba je tedy pochopitelná.


napsal(a): DanD [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 16. červen 2011
21:00

Sekal

Divím se, že v Popovicích, nebo kde se Kozel vaří, nejsou frustrováni z toho, že to návštěvníci Zahrady nechtějí pít.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Adsense

16. duben 2024
14:52


posted by: Inzerce

Prd

čtvrtek, 16. červen 2011
15:35

Prd

Ono je to těžký - sponzora odradí stánky s PIVEM, návštěvníky zase odradí stánky s Kozlem / Starobrnem..


napsal(a): Prd [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 16. červen 2011
15:26

Pavel R.

Možná by měla paní starostka popřemýšlet o tom, jestli by se nevyplatilo pustit na festival malé pivovary a za prodejní místa vybírat poplatek jako v Žatci, než mít sponzora z Brna.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 16. červen 2011
17:09

Dan

to Pavel R.:
Možná ale "kozlí" sponzor byl natolik štědrý, že by to výběr od stánků malých pivovarů nevyrovnal. A nebo se paní starostka rozhodla na základě "jiných" argumentů...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Pavel R.

čtvrtek, 16. červen 2011
17:21

Pavel R.

to Dan: Myslím, že některé pivovary zase až tak štědré nejsou. Spíš jde o zklamání z poznání, že lidem chutnají i jiná piva. Neznám lokalitu a nevím, kolik stánků by se tam vešlo, ale pokud by se za jedno místo vybíralo cca 5000,- Kč, má paní starostka asi po starostech.


napsal(a): Pavel R. [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 16. červen 2011
12:40

Dan

Tak to je bomba! Zabránit lidem v ochutnání jiných piv, i kdyby kvůli tomu měli zrušit festival!
Lidi, chlemtejte piva "velkého sponzora". Je to ve vašem zájmu!... :(


napsal(a): Dan [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI