Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Regionální kolo soutěže o nejlepšího výčepního Pilsner Urquell zná svého vítěze: v Plzni byl nejlepší Ronald Steiger

Co se píše o pivovarech a pivu


Regionální kolo soutěže o nejlepšího výčepního Pilsner Urquell zná svého vítěze: v Plzni byl nejlepší Ronald Steiger

[středa, 15. červen 2011]

Šestý ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender přešel z úvodní části k sérii čtyř regionálních kol. Barmani a výčepní plzeňského ležáku dnes změřili své dovednosti v Plzni v pivovaru Plzeňského Prazdroje. Vítězem se stal Ronald Steiger z penzionu V Lukách z Dlouhé Vsi u Sušice. Právě vítěz klání a další čtyři nejlepší si zajistili postup do celostátního kola, které se uskuteční v Plzni 4. srpna. Celkově v Plzni soutěžilo 24 výčepních, z toho tři ženy.

Měl jsem značnou trému. Přítelkyně, která mi tady držela palce, říkala, jak moc to na mě bylo poznat… Možná to poznala i porota,“ usmíval se vítěz regionálního kola Ronald Steiger. „Základem je udělat u toho i trochu show, nejlepší pivo na světě, kterým je Pilsner Urquell, i takhle nabídnout, umět ho prezentovat. Host se musí cítit dobře,“ dodal ke svému dnešnímu úspěchu Ronald Steiger, který se regionálního finále soutěže zúčastnil potřetí a po loňském 2. místě se dočkal vítězství.

Plzeň přivítala nejlepší výčepní nejen ze západních, ale i části severních a jižních Čech. Další regionální kola proběhnou v tomto týdnu v Praze, Benešově a Brně. I z nich postoupí vždy pět nejúspěšnějších. Společně tak utvoří elitní dvacítku, která se utká v Plzni 4. srpna v národním finále. S titulem Pilsner Urquell Master Bartender České republiky získá vítěz pivo na rok zdarma a také možnost uvařit si společně se sládkem Václavem Berkou vlastní várku piva do své provozovny. Hlavní výhrou je ale samozřejmě možnost utkat se o celkový triumf v mezinárodním finále, které se koná letos na začátku října v Plzni a Praze.

V plzeňském regionálním kole nás nejvíce zaujal Ronald Steiger, který prokázal ohromné charisma a podal jasný důkaz o tom, že Pilsner Urquell se nechá nádherně čepovat i v malém penzionku v obci s několika stovkami obyvatel,“ komentoval průběh soutěže v Plzni starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka a dodal: „Pilsner Urquell Master Bartender je soutěž pro všechny ctižádostivé výčepní, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro plzeňský ležák. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal skutečný mistr, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo, ale také charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj a znalosti správné péče o pivo.

Do soutěže Pilsner Urquell Master Bartender 2011 se přihlásilo celkem 320 českých výčepních a barmanů. Ještě před regionálními koly proběhla internetová kvalifikace, která byla založena na vědomostních otázkách i na důvtipu řešitelů. Do každého regionálního kola postoupilo vždy cca 30-35 nejlepších výčepních.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender všem zájemcům otevírá nové možnosti. Titul nejlepšího výčepního je prestižní nejen pro jeho nositele, ale je i přínosem pro restauraci, kde jeho majitel působí. Prokazatelně zvedá tržby a zajišťuje zájem veřejnosti. Soutěž je výzvou také pro ženy. V loňské konkurenci dalších 250 výčepních z Čech, Moravy a Slezska se v národním kole probojovala na druhé místo Jana Zachariášová z brněnského VŠK Terč, a svým úspěchem vyvrátila předsudky, že je výčepnictví ryze mužskou záležitostí.

Zdroj: Prazdroj.cz | Autor: Vladimír Jurina

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/981%22%3ERegion%C3%A1ln%C3%AD

[SABMiller] 09:39 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Masakr

středa, 15. červen 2011
18:43

Taková masírovací klasika vedená tradičním postupem podle osvědčených receptů:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

pubitel

středa, 15. červen 2011
17:53

Pilsner Urquell není nejlepší pivo na světě, pan Ronald Steiger taky není nejlepší šoumen, ale hodně hospodských by se od něj mohlo učit. Pivovar pivo vaří, ale hospodský ho dělá.....Vím že PU už dávno nejni žádná sláva, ale i výborné pivo vám někteří umělci v hospodě z ku..í. Nedávno jsem byl v Kácově a odjížděl jsem celkem zklamaný. Čerstvě stočené pivo v petkách, skladovali v přepravkách na sluníčku-bylo asi 28°C a až naplnili i poslední přepravku, tak to odvezla ještěrka do skladu. Na sluníčku stálo cca 20 minut. Kdo chce, můžu mu přeposlat fotky....
Název soutěže se mi taky nelíbí, ale jelikož je to mezinárodní soutěž, tak budiž.... Loni ve světě celkově zvítězil náš výčepní(Lukáš Svoboda myslím)... Podle mě je to jedna z mála akcí PU, která má trošku cenu. Alespoň učí výčepáky, jak se o to pivo trochu starat. Včera jsem se toho účastnil a můžu říct, že na některé kolegy bylo opravdu radost pohledět. A kdyby točily Koutský, tak bych si hned dal říct...


napsal(a): pubitel [Odpovědět]

Adsense

20. duben 2024
06:22


posted by: Inzerce

Narmer

středa, 15. červen 2011
11:49

Narmer

"...nejlepší pivo na světě, kterým je Pilsner Urquell..." - pan Ronald Steiger si vítězství skutečně zaslouží, je to opravdu šoumen :ble:
Ještě bych vyhlásil speciální cenu pro toho, kdo dokáže pětkrát za sebou rychle a bez přeřeknutí vyslovit jméno týhle echt český soutěže "Pilsner Urquell Master Bartender" :D


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Dan

středa, 15. červen 2011
15:40

Dan

to Narmer:
Já to nedokážu vyslovit ani jednou :D

Ale jinak je mi z těch jejich keců vážně na zvracení :ble:


napsal(a): Dan [Odpovědět]

joj

čtvrtek, 16. červen 2011
23:31

to Narmer:
Samochvála smrdí, říkávalo se. Na PR oddělení Pilsner Urquelle by si tedy měli vyvětrat. Sám fakt, že PU už není tím čím býval, že je méně hořký a spíš svíravý, a že pbčas člověk ucítí jemnou máselnou chuť jako symbol "velkovýroby", už asi nepřekvapí Stejně jako nabubřelost jeho komunikátorů.


napsal(a): joj [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI