Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Sázku vyhrál Berka, Maurer bude čepovat pivo na Pilsner Festu

Co se píše o pivovarech a pivu


Sázku vyhrál Berka, Maurer bude čepovat pivo na Pilsner Festu

[čtvrtek, 9. červen 2011]

Na vyhlášené gourmetské akci Prague Food Festival se letos vypilo rekordních 6 662 litrů piva, Václav Berka, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje, tak vyhrál sázku, kterou uzavřel s pořadatelem festivalu Pavlem Maurerem. Ten proto bude „za trest“ 27. srpna čepovat pivo návštěvníkům Pilsner Festu v Plzni.

Pavel Maurer a Václav Berka se 23. května v Lokálu na Malé Straně vsadili o to, kolik se na Prague Food Festivalu vypije piv. Pavel Maurer nevěřil, že se vypije více než 5 350 litrů piva, zatímco Václav Berka předpokládal, že na Prague Food Festivalu padne hranice 5 500 litrů piva. Celkový součet nakonec zněl 6 662 litrů, respektive 22 206,7 třetinkových sklenic, ve kterých se na festivalu podávala piva Pilsner Urquell, Master a Birell.

Pokud by prohrál Václav Berka, musel by na letošním Pilsner Festu uvařit a naservírovat jednu ze specialit restaurace Lokál, které předvedl na Prague Food Festivalu ve svém výstupu o párování vybraných pokrmů s prémiovými pivy. Nyní však Pavla Maurera čeká úkol zhostit se na Pilsner Festu role výčepního a návštěvníkům srpnového plzeňského festivalu načepovat a odprezentovat plzeňské pivo, pochopitelně pod přísným dohledem Václava Berky.

Nepředpokládal jsem tak vysoké číslo. Přece jen je návštěvnost na festivalech do určité míry dána předpovědí počasí, které nám letos jeden den příliš nepřálo. Návštěvnost i rekord mě příjemně překvapily, takže se rád na Pilsner Festu ujmu pípy. V čepování piva mám ještě určité rezervy, takže beru prohru především jako příležitost přiučit se něčemu novému,“ uvedl Pavel Maurer, pořadatel Prague Food Festivalu.

Zdroj: Prazdroj.cz | Autor: Vladimír Jurina

http://www.prazdroj.cz/cz/pro-media/aktualne/980%22%3ES%C3%A1zku

[SABMiller] 12:26 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

h.p

pátek, 10. červen 2011
13:06

Kdepak,vyhrál jsem já,protože jsem si dal místo plzničky Herolda a stvrdil to Otakárkem...!!


napsal(a): h.p (hrubes.pivo(a)seznam.cz) [Odpovědět]

Krišot

pátek, 10. červen 2011
13:47

Krišot

to h.p: ::lol


napsal(a): Krišot [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI