Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Projekt Pijte s mírou pokračuje i letos

Co se píše o pivovarech a pivu


Projekt Pijte s mírou pokračuje i letos

[úterý, 7. červen 2011]

Projekt Pijte s mírou slaví roční narozeniny. Inspirací pro lokální informační kampaň, kterou právě před rokem spustila společnost Heineken Česká republika, se stalo oblíbené a okřídlené rčení většiny Čechů, které ovšem vždy nemusí korespondovat se skutečností: pijte s mírou! Kampaň s řadou novinek bude pokračovat i v letošním roce.

Projekt odstartoval právě před rokem spuštěním webových stránek www.pijtesmirou.cz. Odkazy na kampaň dále spotřebitelé v průběhu roku nacházeli na všech obalech výrobků společnosti Heineken Česká republika. Na webových stránkách se představil kreslený hrdina Míra, který se v krátkých komiksových příbězích s návštěvníky webu dělil o zkušenosti s pitím alkoholu. Téměř tisícovka fanoušků si Míru našla také na globální sociální síti Facebook.

Projektem jsme chtěli oslovit širokou veřejnost a propagovat zodpovědnost v přístupu k pivu. Jako výrobce alkoholických nápojů si uvědomujeme, jaké celospolečenské i individuální následky může nezodpovědná konzumace mít,“ konstatuje PR manažerka společnosti Heineken Česká republika Kateřina Beute. Sympatická postavička jménem Míra na webu nenásilně a vtipně vštěpuje základní zásady rozumné konzumace, například kdy, kolik a při jaké příležitosti alkohol pít.

Webové stránky Pijte s Mírou přinášejí v komiksech a v sekcích Mírova škola a Dvě pro zdraví informace o alkoholu jako takovém, o výrobě piva a účincích na lidský organismus. V rubrice Pivo a aktuality se návštěvníci webu dozvědí, kdy se pití piva vyvarovat.

Projekt Pijte s mírou si pro letošní rok připravil několik novinek. Návštěvníci webu se mohou těšit pravidelný „přísun“ článků, které budou publikovány i na Facebooku. Letos se dále chystají i dvě spotřebitelé soutěže o věcné ceny, které budou vyhlašovány na homepage a za pomoci Facebooku.

Pijte s mírou nadále poběží i na sociální síti Facebook. Kromě Mírových komentářů a doporučení, si zde uživatelé přečtou pravidelné týdenní příspěvky na aktuální témata. Samozřejmostí je i otevřená diskuse fanoušků Míry.

Zdroj: marketingové noviny

http://www.marketingovenoviny.cz/?Action=View&ARTICLE_ID=9933

[Heineken] 07:08 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI