Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo a kouření: nerozlučná dvojka?

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo a kouření: nerozlučná dvojka?

[čtvrtek, 19. květen 2011]

Dnes to mám jednoduché, protože mi téma v hlavě bublá už skoro týden. A co jiného se s tím dá dělat, než krátce ublognout a upustit tlak.

Minulý týden jsem se šel podívat do nově otevřeného pivního baru Zubatý pes ve Vršovicích. 15 píp s výběrovým pivem a zároveň velmi nadějné rozšíření aktivit okolo importéra piva Odddog.cz.

Zubatý pes k pípám pouští pouze výjimečná piva z malých pivovarů z Česka (Matuška, Kout, Kocour) a pivní celebrity z dovozu (Brewdog, Mikkeler, Nøgne ø). Když máte pivo rádi a nebudete se hlídat, možná si při pohledu na denní nabídku i učurnete. Bar, pípy i ošetření piva jsou parádní. K tomu všemu máte i obsluhu, která prostě ví.

Co mě ale naprtlo, je nešťastné rozvržení podniku na kuřáckou a nekuřáckou část. Celý bar a hlavní prostory, které jsou přístupné z ulice a mají denní světlo, jsou kuřácké, kdežto nekuřáci jsou v podzemí, s umělým osvětlením a při cestě na záchody. Přijdete k nim poprvé, vejdete a čucháte kouř. Chcete se posadit na bar, čucháte kouř. Jdete se pokochat nabídkou, vybrat si pivko a pokecat s barmanem — čucháte kouř.

Chápu to u obyčejných hospod i barů, k výběrovému pivu mi to ale prostě nesedí. Respektuji rozhodnutí provozovatele, má pro to určitě své důvody (ať už provozní nebo jakékoliv). Nekuřácký prostor řeší, neignoruje — ale i tak. Když v Česku vyrazíte za současnou pivní kulturou, dost často se se zbytečným kouřem musíte potýkat (namátkou třeba ve Zlých časech — naprosto ukázkově :), nebo v Pivní galerii) a je to prostě otravné.

Pokud mají pivní nadšenci ambice rozšířit dobré pivo mezi veřejnost, bojím se, že v závoji cigaretového dýmu neuvidí na cestu. Můžete mít pivo třeba na světové úrovni, ale když je u něj opřené cigáro, pořád je to jen „kultura gambáče“.

Tak jak tak, pokud Zubatého psa ještě neznáte, valte tam. Fandim a držim palce! ;)

Zdroj: Cuketka.cz


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Narmer

čtvrtek, 19. květen 2011
21:05

Narmer

Přesně - chci si dát třeba po práci jedno a jít, s dobrou náladou (z konce pracovní doby, pochopitelně), nesmradlavej, na vlak a neobtěžovat sebe ani spolucestující smradem z oblečení. Jenže to zarputilí dehťáci nikdy nepochopěj. Stejně jako nepochopěj chuť dobrého piva. Svými zničenými chuťovými pohárky stejně nepoznají žádnou chuť. Mimo jiné to dobře vysvětluje, proč standard české hospody je zahulenej pajzl s G 9°. Pivní kultura, až by se z toho jeden po..smál :-(


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 19. květen 2011
21:34

honza1205

to Narmer: Jasně,takže já kouřim a tak lemtam G9.To snad nemyslíte vážně :-?


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
06:06


posted by: Inzerce

Narmer

pátek, 20. květen 2011
07:29

Narmer

to honza1205: Já nevím, co Vy konkrétně pijete. Mluvil jsem o "standardu české hospody". A to vážně myslím. Stejně myslím vážně, že s poškozenými chuťovými pohárky dříve či později člověk nemůže důkladně vychutnat veškeré chutě, což v limitě vede k tomu, že je mu úplně jedno, co pije.


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 19. květen 2011
22:45

Dan

to Narmer: Vystihnul jsi to naprosto přesně.
Pokud někdo otevře pivní bar a povolí tam hulícím pacientům smrdět s toxickými odpady, pak tam může točit cokoliv...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Vláďa

pátek, 20. květen 2011
13:51

Vláďa

to Narmer: Nechcete obtěžovat sebe ani spolucestující smradem z oblečení, ale klidně a "s dobrou náladou" je budete obtěžovat svými pivními výpary. Neznám nic lepšího, než se s takovým pivním skautem, který nevydrží bez piva ani do večera, sejít v jednom kupé. Trocha soudnosti by neškodila. Já osobně bych spíše zakázal cintání piva ve vlaku mimo jídelní vozy, ale protože jsem tolerantní a z principu obezřetný před různými totalitami a centrálními zákazy, raději toto přetrpím. Tahle protikuřácká hysterie doufám už dosáhla možného maxima.


napsal(a): Vláďa [Odpovědět]

Narmer

pátek, 20. květen 2011
14:10

Narmer

to Vláďa: Abych ocitoval sám sebe :"chci si dát třeba po práci jedno" ... tím jedním myslím jedno, takže pokud tohle považujete za pivní skauting, budiž vám to přáno. Navíc - ani s tím jedním ve vlaku na nikoho z blízka nefuním, takže o obtěžování nemůže být řeč. A navíc - pokud považujete lidi, kterým smrdí cigaretový kouř, za hysterky, rovněž je to vaše věc. Jen si u toho říkám ... a nebo radši nic, ono to stejně nemá smysl ...


ICQ: 149095450

napsal(a): Narmer [Odpovědět]

Jana

pátek, 20. květen 2011
15:50

Jana

to Narmer:
Smysl bavit se s kuřákem o nekouření opravdu nemá. :-(( Já jenom doufám, že "Tahle protikuřácká hysterie " teprve začíná. A až skončí, pak teprve se můžeme bavit, že jsme civilizovaná země, jako ta většina dalších v EU.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

JardaK

čtvrtek, 19. květen 2011
20:40

JardaK

Boj kuřáka s nekuřákem bývá nesmiřitelný. Na jednu stranu jejich věc. Zbytečně vyhozené peníze, ale jejich peníze. Zkurvené zdraví, ale jejich zdraví. Smradlavé oblečení, ale jejich oblečení. Ale proč mám smrdět jako oni a dýchat ten humus? Já je svojí přítomností neobtěžuji, oni mě ano. A argument typu "tak sem nechoď, když vidíš, že se tu hulí" je fakt debilní. Ale opět je to prostor k ještě debilnější nesmiřitelné debatě.
Ale jedna věc by mě zajímala. Ze zákona na pracovišti, kde pracuje byť jen jediný nekuřák, platí zákaz kouření. Chce mi někdo namluvit, že personál jsou bez vyjímky kuřáci :-?


napsal(a): JardaK [Odpovědět]

RoCa

čtvrtek, 19. květen 2011
21:04

RoCa

to JardaK: To zkurvene zdravi, jejich zdravi neni zase az tak pravda. Zdravi sice zkurvene, ale naklady na lecbu nese cela spolecnost a platime ho ze svych dani...


napsal(a): RoCa [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 19. květen 2011
21:36

honza1205

to RoCa: Jak konkrétně?Já přejetýho opilce neplatim?


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

RoCa

čtvrtek, 19. květen 2011
21:44

RoCa

to honza1205: Bavime se tu o kuracich...


napsal(a): RoCa [Odpovědět]

honza1205

pátek, 20. květen 2011
10:06

honza1205

to RoCa: Jo ,ale dělá se z nich terč,mě víc než cigareta štve železničář Standa a troubové z vlády,který umožnili udělat s pivem to co se s nim do teď děje.To se taky platí z našeho.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

RoCa

pátek, 20. květen 2011
15:50

RoCa

to honza1205: To mas pravdu, ale tady reagujeme na clanek o koureni! Zaloz si bloq Vychcany Standa a smele do nej, sem to nepatri!


napsal(a): RoCa [Odpovědět]

hroch

čtvrtek, 19. květen 2011
19:09

hroch

Trochu zanikl ten problém zmíněného podniku. Ten náš skvělý zákon, či vyhláška bohužel dává tři možnosti jak označit svůj podnik, Kuřácký, nekuřácký a s oddělenými prostory- a tady je ten háček oddělené prostory pro nekuřáky. Správně mělo být s oddělenými prostory pro kuřáky- protože by mělo být normální, že když podnik nabízí nekuřákům posezení bez kuřáků tak by nekuřák měl mít možnost vejít do podniku, objednávat si dojít na toaletu zcela mimo dosah kuřáckých částí. Bohužel naši politici to nedotáhli do konce. Jinak u mě v hospodě s kulečníkovou hernou jsme část herny měli vždy nekuřáckou a postupně jsme rošířili nekouření před bar a později uplně. Není pro barmana nic horšího, než když kuřák vyleze z nekuřácké části a jde si u cigára pokecat s barmanem. Nechtěl bych být v kůži hospodskýho, který měl podnik s odělenými částmi pro nekuřáky, ale nechal kuřácký výčep a barman ho zažaluje pro ublížení na zdraví, trvalé následky apod. kvuli neustálému vystavování kouři- a takové kauzi se jistě brzy objeví.


napsal(a): hroch [Odpovědět]

val

čtvrtek, 19. květen 2011
14:54

val

"Kvalitní" cigára nesmrdí, heh, zapálená značková pneumatika tím pádem taky ne. Brilantní.


napsal(a): val [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 19. květen 2011
14:34

honza1205

Jo Zubatej pes je v poho.Kamarád měl moc príma nekuřáckou hospodu a jak rychle jí předělal na kuřáckou aby nemusel zavírat.Sám jsem kuřák,ale chápu,že to někoho obtěžuje,ale nekuřáci hospodu neuživěj.Možná nějakou vydesignovanou,kam zavítaj snobici,ale zas snobik bez Cohiby?To už neni vončo :-)Ono jde možná i o to co kdo kouří pánové.Zabejváte se kvalitou piva,ale i v cigaretách a doutnícich je hodně nekvalitního materiálu.Kvalitní nesmrděj,naopak!


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 19. květen 2011
14:38

honza1205

Proč se vůbec Kuciel(cuketka.cz)cpe do piva?Jeho disciplína je jídlo a někdy mam pocit,že nepozná kaši od bifteku.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Jakubisko

čtvrtek, 19. květen 2011
15:24

to honza1205:
Nejde o to, jestli kouř někomu "voní" nebo ne, jde o to, že to hodně lidí nechce vdechovat...


napsal(a): Jakubisko [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 19. květen 2011
20:37

honza1205

to Jakubisko: Hele já jsem kuřák ,ale nemam problém s tim vlézt do nekuřáckýho podniku.Holt si vylezu ven ,až mě to čapne.Jen chci podotknout,že např.v Německu zakázali kouření všude a začali vznikat soukromý kluby.Tudy cesta nevede.Hospoda kuřácká nekuřácká a tečka.Ať je to na hospodskym.Mě víc vaděj huliči,odskočej si na jointa pak daj jedno pivo a pak na sebe jenom čuměj a útrata žádná.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

PivoPivo

čtvrtek, 19. květen 2011
22:35

to honza1205: to je nazor hodny totalniho ignoranta!!


napsal(a): PivoPivo (pivo(a)email.cz) [Odpovědět]

Elf

čtvrtek, 19. květen 2011
17:17

Elf

to honza1205: Názor, že se nekuřácká hospoda neuživí, leda by šlo o "vydesignovanou" (ať už toto slovo znamená cokoliv) knajpu, kam zavítaj jen snobící, je naprosto mimo mísu. Samozřejmě pokud ta která hospoda nemá co nabídnout (myslím tím kvalitu), je jasné, že nekuřáky nepřitáhne a pokud kuřáci odejdou jinam, hrozí ji krach.
Každopádně již dnes existuje dost úspěšných a zároveň nekuřáckých hospod, že je to, doufám, jen otázkou času, kdy přibudou další. Sám v jedné dělám, nachází se téměř na periferii, ale kromě místních Krpoláků k nám jezdí hosté ze všech koutů Brna. Čím to asi?


napsal(a): Elf [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 19. květen 2011
21:40

honza1205

to Elf: Tak to jste světlá výjimka.Já mam s brňákama zkušenost,že jezděj tam ,kde je levno.Nedáváte jim slevy?


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Elf

pátek, 27. květen 2011
13:51

Elf

to honza1205: Ne, nedáváme slevy na nic, nemáme to zapotřebí. A vystříhal bych se těch trapnejch generalizací. Díky.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 19. květen 2011
17:32

Dwarf

to honza1205: Kvalitní nesmrděj,naopak! Smrděj :-) /je to krásná hříčka češtiny s tím slovem "naopak" :-))


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 19. květen 2011
20:39

honza1205

to Dwarf: Tak mi to vysvětli,páč jsem asi moc nalitej nebo mi stávkuje mozek nebo prostě nechápu :-?


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

val

čtvrtek, 19. květen 2011
14:18

val

Nechci se zase rozčilovat nad omezeností a arogancí čmoudů, proto jen dotaz: které podniky v Praze disponují dobrým pivem a jsou opravdu nekuřácké a člověk nikde nemusí inhalovat ty hnusy? Vím jen o dvou. U Bansethů mi pivo moc nechutná a ten druhý neřeknu, protože byste tam začali všichni chodit, už tak je tam málo míst :-)


napsal(a): val [Odpovědět]

Jakubisko

čtvrtek, 19. květen 2011
14:25

to val:

Napadla mně Merenda a Pivovarský klub...


napsal(a): Jakubisko [Odpovědět]

val

čtvrtek, 19. květen 2011
14:51

val

to Jakubisko: Pravda, Pivovarský klub, na ten jsem zapomněl. Merendu nebrat, nahoře je smrad z kuchyně a zajímavá piva mívají většinou v plynové komoře dole.
Abych to blíže specifikoval - podnik s dobrý pivem a čistým vzduchem prostým jedovatého smradu prostředku pro vykuřování skleníků a pachu z kuchyně apod. Jestli se to někomu zdá jako náročný požadavek, pak Česko leží mnohem víc na východ, než jsem si myslel.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 19.05.2011 ve 14:51:35


napsal(a): val [Odpovědět]

Jana

čtvrtek, 19. květen 2011
17:40

Jana

to Jakubisko:
Kulový blesk.


napsal(a): Jana [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 19. květen 2011
17:17

Sekal

to val: Tak to jako zkusím ještě jinak: Nesnáším hluk a nadměrný hluk je navíc zdraví škodlivý. Půjdu za poslanci a začnu požadovat, aby na diskotékách zakázali hlasitou nebo vůbec jakoukoli hudbu?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

val

čtvrtek, 19. květen 2011
17:33

val

to Sekal: Já to zkusím taky jinak: Představ si, že si budeš chtít posedět u svého oblíbeného piva, ale protože jisté procento lidí nevydrží bez neustálého přísunu stotřicetidecibelového randálu, bude v každé hospodě naplno vyřvávat ta nejsilnější aparatura, co je k dostání. Dotyční závisláci na hluku ti řeknou, že když se ti to nelíbí, tak si založ si Klub přátel ticha. Co uděláš? Budeš navštěvovat občerstovny s vatou v uších? To je správné řešení?
(Můžeš argumentovat tím, že pivo a kouření k sobě patří. Je-li toto tvůj názor, nemám co dodat).


napsal(a): val [Odpovědět]

Mosquit

čtvrtek, 19. květen 2011
20:54

Mosquit

to val:
Pokud se mezi "opravdu nekuřácké" dá zahrnout i podnik s minoritní kuřáckou částí mimo výčep (ale u záchodů), tak lze zařadit i Kavárnu Na Šumavě, kde je i ten krátký průchod většinou strávitelný (odpovídá přibližně pár krokům chůze za kuřákem na chodníku).
Bohužel tam je dle mého názoru výběr piv značně rozkolísaný, a především mi přijde pivo velmi přesycené.

Dále se na severu Prahy nachází jeden nekuřácký bar s nabídkou piv z jednoho z nejlepších minipivovarů vůbec. Jméno radši říkat nebudu, tuším, že je to ten, o kterém mluví "val", tak mu to nechci kazit ;)


napsal(a): Mosquit [Odpovědět]

hasa

čtvrtek, 19. květen 2011
23:04

hasa

to Mosquit: jo ta je hodne v poho :-)))


napsal(a): hasa [Odpovědět]

Henri

pátek, 20. květen 2011
08:47

Henri

to Mosquit: Ano, tento severopražský periferní podnik patří k tomu nejlepšímu, co lze v Praze a okolí navštívit. Bezkonkurenční piva, vynikající kuchyně a hlavně čístý vzduch.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 20.05.2011 ve 08:57:55


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Martin

pátek, 20. květen 2011
11:37

to Henri:
a k tomu ještě výborná obsluha a skoro domácí prostředí, rád tam chodím


napsal(a): Martin (motorista(a)seznam.cz) [Odpovědět]

orca

čtvrtek, 19. květen 2011
10:59

orca

vše je o ceně, všiml jsem si že většina kvalitních hotelů je již 100% nekuřáckých a důvod ? cena za praní atd. Tak ať nejde o nucenej zákaz ze strany státu, stačí dodat podmínky a pak je striktně vyžadovat a mnozí si spočítají že se jim to nevyplatí.
Jinak chvála za náš "Plzeňský klub nekuřácký..." jinam nechodím (maximálně do PET pro Černou Horu do Koruny)


napsal(a): orca [Odpovědět]

Ludwig

čtvrtek, 19. květen 2011
08:48

Ludwig

No, napr. v Brne je minimalne 5-6 nekurackych hospod s dobrym pivem, tudiz do smrti nemusim chodit nekam jinak inhalovat bronchogenni karcinomy plic.
Horsi to maji nekde na vesnicich, jedna "horni" a jedna "dolni" hospoda, v obou smrad jak v plynove komore..
Kdy uz konecne nasi poslanci prosadi absolutni zakaz koureni ve verejnych prostorech, jak je tomu uz po CELE EVROPE? (znad vyjma Albanie a podobnych lokalit)
((Vim, tabakova lobby by pak chodila o zebracke holi, az me by jich bylo lito!))


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 19. květen 2011
10:18

Sekal

to Ludwig: Pardon, že s tím zase otravuji - ale! Hospoda NENÍ veřejným prostorem. Nikdo nikoho s pistolí na spánku nenutí, aby do hospody lezl. Zatímco já po cestě do práce vylezu z metra - smrad z cigár, jdu po ulici - smrad z cigár, jdeme na procházku do parku - snad na každé lavičce někdo sedí a hulí, lezu do krámu, před krámem hulí zaměstnanci hypermegamarketu. Toto mne obtěžuje. Ať se tedy obce zaměří tímto směrem - jsou majiteli pozemků, na nichž jsou komunikace, parky apod., ať na nich zakážou kouření. Žádný - ani morální - nárok na nekuřácké hospody nekuřáci nemají. Pokud jim přijde, že je nekuřáckých hospod málo, ať si nějakou otevřou. A navzdory pesimistům nekuřáckých podniků přibývá hlavně ve městech rychle, za poslední dobu si nevzpomínám, že bych navštívil s výjimkou ZČ a Slovanské lípy nějaký kuřácký podnik.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Weetek

čtvrtek, 19. květen 2011
10:31

Weetek

to Sekal: Rozhodně souhlasím, že hospoda není veřejným prostorem. na druhou stranu, že i pasivní kouření škodí zdraví, a to fest, je prokázáno víc než dost. A stejně jako není dovoleno na lidi sedící u vedlejšího stolu šplíchat kyselinu, nemělo by být dovoleno pouštět jim do plic karcinogenní zplodiny. To máš jako takové veřejné ohrožení v malém. Ale mám pocit, že aspoň ve větších městech se to přece jen už docela tříbí a kvalitní podniky se nebojí zakázat kouření, protože si majitelé spočítali, že se jim to v úhrnu vyplatí. V menších místech je to pochopitelně problém.


napsal(a): Weetek [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 19. květen 2011
10:47

Sekal

to Weetek: Ale už u dveří jsi varován, že se tam šplíchá kyselina. Čili normálně uvažující člověk před takovou hospodou zváží svá pro a proti, zda mu pivo v kuřáckém podniku přináší takový užitek, aby obětoval své plíce. Ale souhlasím, že žváro k pivu nepatří.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Energetik

čtvrtek, 19. květen 2011
11:35

Energetik

to Sekal: Přesné, palec nahoru!


napsal(a): Energetik [Odpovědět]

Ludwig

čtvrtek, 19. květen 2011
11:51

Ludwig

to Sekal:
Nezlob se, ale NEMAS pravdu, klidne to muzes konzultovat s pravnikem. Hospoda je verejny prostor stejne jako zastavka na autobus, knihovna, nebo posilovna, taky nikdo nikoho nenuti pod hrozbou nasili aby tam chodili..
A presto se tam nekouri..
Jde me silene na nervy kdyz musim jet 30 min tramvaji abych si s moji (napr.) tehotnou zenou mohl dat par piv bezesmradu (ona samozrejme jen nealko ::lol )
Zakazat nekomu kourit pod sirym nebem (asi) nejde, i kuraci jsou lidi, ale at me proboha nadusi tema jejich karcinogennima zplodinama v uzavrenych prostorech.. Plynove komory se dnes uz pouzivaji jen v nekterych statech USA na popravu brutalnich vrahu, a to nejsem ani ja ani moje zena, kdyz si chceme po praci pochutnat na pivu. :-8


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 19. květen 2011
12:42

Sekal

to Ludwig: Koukám, že za chvíli bude veřejným prostorem i můj byt. Zeptal se někdo majitelů hospod, jestli je jejich majetek veřejným prostorem? Nebo se z něčeho stává veřejný prostor proto, že to prohlásí nekuřáci za pomoci svých právníků?


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Henri

čtvrtek, 19. květen 2011
12:49

Henri

to Sekal: Veřejným prostorem je takový prostor, kam má veřejnost volný přístup. To jistě ničí byt není, ale hospoda, obchod apod. ano, i když vždy také někomu patří. Něco jiného by byl kuřácký klub, kam by přístup měli pouze členové.


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 19. květen 2011
17:07

Sekal

to Henri: No a jsme u toho. Ve městech časem vznikne dostatek nekuřáckých hospod, na vesnici budou kuřácké kluby.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Ludwig

čtvrtek, 19. květen 2011
17:50

Ludwig

to Henri:
Dekuji, Henri. Totez jsem chtel napsat, byls rychlejsi. 100% souhlas!!


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Elf

čtvrtek, 19. květen 2011
17:10

Elf

to Ludwig: Prosím tě, mi těch 5 až 6 hospod vyjmenuj. Mě se ten počet zdá (bohužel) trochu nadhodnocený.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Ludwig

čtvrtek, 19. květen 2011
17:59

Ludwig

to Elf:
Samozrejme je vyjmenuju, rad..
1.)Na Bozence :D - 100% nekuracky (krome zahradky)
2.)Hlucha Zmije - 100% nekuracky (krome zahradky)
3.)U Proutnika - 100% nekuracky
4.)Pux Pub -75% nekuracky
5.)Pegas -50% nekuracky
6.)Na 12ce (Rooseweltova 14)- 25% nekuracky
Tohle je dle M E H O N A Z O R U 6 podniku kde by se N E M E L O stat, ze by clovek dostal zle osetreny pivo. O znackach piva ktere se tam cepuji se rozepisovat nebudu.
Jiste bych jich nasel vic, ale ty dalsi me jaksi z ruznych duvodu nevyhovuji. . napr. U Andela, Richard, atd.


napsal(a): Ludwig [Odpovědět]

Elf

čtvrtek, 19. květen 2011
20:12

Elf

to Ludwig: No jo, jenže v Pux pubu je často neschopná obsluha a hlavně přes léto mizerně ošetřený pivo. Pegas je opět na štíru s obsluhou i pivem. 12 neznám, ještě jsem tam nebyl.


napsal(a): Elf [Odpovědět]

Henri

pátek, 20. květen 2011
08:52

Henri

to Sekal: To už nechme trhu, ale neobával bych se toho. V Německu, kde absolutní zákaz kouření již nějakou dobu platí, jsou i na vesnicích stále stejné hospody a výskyt kuřáckých klubů jsem tam nezaznamenal i když je pravdou, že jsem je ani nehledal. Důležité pro mě je to, že jsou tam stále normální hospody a nekouří se v nich.
---------------------------------
Zpráva byla upravena 20.05.2011 ve 08:58:58


napsal(a): Henri [Odpovědět]

Masakr

čtvrtek, 19. květen 2011
07:59

U nás v Benešově,pivní klub 12 druhů piv,ale není vidět přez kouř na výčep.Tak tak choděj jenom místní matadoři co do hlavy lejou Holbu a hulej jednu za druhou.Když si člověk zajde aspoň do džbánku tak je za tu chvilku uzenej jak kdyby tam seděl celej den.Škoda:-(


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI