Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Slavnostní otevření Radniční restaurace a pivovaru Jihlava

Co se píše o pivovarech a pivu


Slavnostní otevření Radniční restaurace a pivovaru Jihlava

[středa, 11. květen 2011]

Po úspěšné rekonstrukci vnitřních prostor bývalé Radniční restaurace a diskotéky Netopýr na Masarykově náměstí v Jihlavě otevíráme a představujeme "Radniční v novém".

V pondělí 9. května 2011 proběhne od 18,00 hodin slavnostní otevření Radniční restaurace a pivovaru Jihlava pro uzavřenou společnost. Kromě přípitku na úspěšné zahájení provozu dojde

ke slavnostnímu přestřižení pásky na varnách v Radničním pivovaru. Zlatavému moku z Radničního pivovaru požehná farář Mgr. Karel Koblížek, OFMConv, který zároveň vysvětí varny v minipivovaru.

Očekává se rovněž proslov tří jihlavských osobností a zároveň patronů pivovaru, jež daly jméno pivům z Radničního minipivovaru:

 Vítězslav Schrek – patron piva IGNÁC (světlý 12° světlý ležák)

 Ing. Martin Vetchý – patron piva ZIKMUND (polotmavý 13° ležák)

 PhDr. Renata Pisková – patronka piva ZUZANA (ovocné speciály)

Oficiální otevření Radniční restaurace a pivovaru Jihlava veřejnosti proběhne v úterý 10. května 2011 od 14,00 hodin.

V Radniční restauraci pro Vás šéfkuchař Libor Homolka se svým týmem kuchařů připravil letní variantu stálého jídelního lístku. Vaše chuťové pohárky budeme hýčkat patřičně vybranými pokrmy, zejména ze zastoupení české kuchyně, vždy s důrazem na použití čerstvých surovin. Jako příklad můžeme jmenovat Jehněčí pečené na rozmarýnu a červeném víně s bylinkovou bramborovou kaší. Nejen dámy budou jistě v pokušení nad osvěžujícími a lehkými letními dezerty.

Z nápojového lístku se můžete těšit samozřejmě na pivo z Radničního minipivovaru a dále na široké zastoupení kvalitních vín z Moravy i zahraničí. Kromě stálého jídelního lístku budete moci vybírat z pestré nabídky poledních menu, a to vždy v době od 11,00 do 14,00 hodin.

Také v pivnici bude možné ochutnat různé chuťovky k pivu. Na jídelním lístku naleznete rozličné pomazánky, paštičku, klobásky – vše s křupavým domácím chlebem od pánů kuchařů. Z teplé kuchyně nebudou chybět pečená žebra, jehněčí plec nebo odleželý hovězí steak.

Pivo z Radničního pivovaru bude samozřejmě čerstvé, nepasterizované, nefiltrované a s láskou vařené - v duchu tradic našich předků. Vrchní sládek pro první dny připravil na čep následující piva:

1. pípa: IGNÁC – 12° světlý ležák

2. pípa: ZIKMUND – 13° polotmavý ležák

3. pípa: ZUZANA – višňový speciál

4. pípa: RADNIČNÍ SPECIÁL – pšeničné

Další informace budou postupně zveřejňovány na webových stránkách www.radnicni-jihlava.cz a Facebookovém profilu Radniční restaurace a pivovar Jihlava.

Zdroj: Tisková zpráva Radničního pivovaru Jihlava


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI