Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Radniční pivovar v Jihlavě uvařil dvacet tisíc piv, mok posvětil farář

Co se píše o pivovarech a pivu


Radniční pivovar v Jihlavě uvařil dvacet tisíc piv, mok posvětil farář

[úterý, 10. květen 2011]

Místo diskotéky teče v podzemí Masarykova náměstí v Jihlavě Radniční pivo. Stejnojmenná restaurace v centru města po roce a devíti dnech od uzavření opět otevřela. Ve 14:00 přivítá první hosty.

Foto

Šéfkuchař Libor Homolka si novou kuchyni v Radniční restauraci pochvaloval. "Veškeré vybavení jsem si vybíral sám, takže s kuchyní musím být spokojen," řekl muž, který osm let dělal šéfkuchaře v hotelu Gustav Mahler.

A zatímco kuchaři se na novém pracovišti cítili jako ryba ve vodě, v restauraci se od neděle "rozkoukávaly" akvarijní rybky v novém akváriu.

Radniční restaurace v přízemí doznala znatelných úprav. Zmizela dřevěná nadstavba nad barem a celá restaurace je laděná v novém interiéru se stále stejným výhledem na Masarykovo náměstí.

Pravé lákadlo a srdce nového podniku se ukrývá v podzemí, kde dříve bývala diskotéka Netopýr. Nyní tam sídlí nový pivovárek z Vysočiny s padesátkou míst.

V klenbách historického sklepení čeká hosty vkusně a stylově zařízený interiér. Ani milovníci tance nepřijdou zkrátka. V části, kde byl dřív velký diskotékový bar, je v plánu taneční plac. "Hudba přitom nebude v oddělené části rušit další hosty," dodal Tomanec.

Podzemí zaplnilo i deset tisíc litrů chmelového moku. Varny Radničního pivovaru dokonce vysvětil farář Karel Koblížek. Pivovárek vaří tři druhy piva s názvy Ignác, Zikmund a Zuzana.

Podle provozovatele Radničního pivovaru Miroslava Tomance činí investice do vybavení asi 10 milionů korun. Z toho asi polovina peněz padla právě na technologii pivovaru.

Fotogalerii naleznete zde...

Zdroj: Jihlava iDnes.cz | Autor: Michal Kolařík


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Na tento příspěvek zatím nikdo nereagoval!


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI