Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

V Prazdroji podepsali novou kolektivní smlouvu

Co se píše o pivovarech a pivu


V Prazdroji podepsali novou kolektivní smlouvu

[úterý, 26. duben 2011]

Vedení Plzeňského Prazdroje společně se zástupci odborových organizací dnes slavnostně podepsalo jednotnou kolektivní smlouvu, která bude platná pro zaměstnance Plzeňského Prazdroje. Smlouvu stvrdili podpisem předsedové odborových organizací Bohumír Matas, Radovan Otipka a Petruška Kačírková společně s ředitelem úseku lidského kapitálu Ivanem Baloghem. Kolektivní smlouva nabývá účinnosti zpětně k 1. dubnu 2011 a bude platit dvanáct měsíců stávajícího finančního roku.

Foto

Smlouva stanoví mzdový vývoj na období následujících tří let, přičemž už v tomto roce si někteří zaměstnanci mohou polepšit v závislosti na pracovním výkonu až o 3%. Nové znění kolektivní smlouvy navíc garantuje navýšení mezd ve variabilní složce mzdy i do následujících dvou let, kdy se platy zvýší dvakrát vždy o 1% u většiny zaměstnanců. Variabilní složka mzdy, která odměňuje dobrý výkon zaměstnanců, bude nově více reflektovat týmové výsledky, které mají vliv na hospodaření společnosti.

Zaměstnancům zůstává i nadále roční nárok na benefity v celkové výši přes 17 tis. Kč. Mezi ty nejoblíbenější patří samozřejmě pivo z pivovarů Plzeňského Prazdroje. Zaměstnanci dostávají poukázky na pivo v hodnotě 2500 Kč a rovněž zaměstnanecké pivo na dovolenou. Zaměstnavatel zpravidla také dává zaměstnancům pivo nad rámec kolektivní smlouvy při příležitosti oslavy úspěchů na českých i mezinárodních degustačních soutěžích a na Vánoce.

Mezi další benefity patří roční příspěvek na penzijní připojištění až 6000 Kč nebo vstupenky na exkurze do pivovarů Plzeňského Prazdroje. Fyzické i duševní zotavení po práci by měly podpořit poukázky na kulturní a sportovní vyžití, které dostanou zaměstnanci i letos v hodnotě 4 700 Kč. Zaměstnanci rizikových provozů obdrží navíc částku ve výši 1 500 Kč na regeneraci organismu. Navýšen bude také příspěvek zaměstnavatele na stravování o 4 Kč na jedno jídlo.

Dlouholetí zaměstnanci Prazdroje dostanou opět ocenění za loajalitu. Pětiletá věrnost bude odměněna jednorázově ve výši 5 000 Kč, během dalších kulatých výročí mohou dlouhodobí zaměstnanci dostat společně s nepeněžním plněním až 25 000 Kč.

Jak okomentovali kolektivní smlouvu zástupci zaměstnanců a zaměstnavatele:

Bohumír Matas, předseda odborové organizace Plzeňského Prazdroje:

Vyjednávání o textu nové kolektivní smlouvy bylo letos složité, jelikož zaměstnavatel chtěl zohlednit do návrhu vývoje mezd nepříznivý vývoj prodejů z uplynulých dvou let. Došlo k udržení základních mezd, což jistě přispěje k udržení sociálních jistot. Rovněž je nezanedbatelné zajištění dalšího zvyšování mezd na dobu 3 let podle výkonnosti jednotlivých týmů společnosti.

Ivan Balogh, ředitel oddělení firemních vztahů a lidského kapitálu:

Děkujeme našim partnerům v kolektivním vyjednávání za spolupráci. Věřím, že přinášíme našim zaměstnancům dobré zprávy, jelikož jsme schopni navýšit variabilní složku mzdy i přes nepříznivý vývoj českého pivního trhu. Plzeňský Prazdroj si jako dobrý zaměstnavatel váží práce svých lidí a jejich spokojenost je pro nás důležitá.

Foto

Zdroj: Tisková zpráva Plzeňského Prazdroje

[SABMiller] 22:17 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Sekal

čtvrtek, 28. duben 2011
10:16

Sekal

To by mne zajímalo, zda to pivo, s nímž si ťukají a které má výjimečně pěnu, odečetli odborářům z deputátu, který si tak složitě vybojovali.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 28. duben 2011
11:31

Dan

to Sekal:
Třeba je to jinak, možná po "problémech" s fotografováním v minulosti, konečně, pro tyto účely zakopili filmové rekvizity s trvalou pěnou :D
Po vyfocení se to zase uloží do krabice a schová na další focení...
Jinak ta fotka je jak z časů brigád socilastické práce :)


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Masakr

čtvrtek, 28. duben 2011
07:25

Jelikož mají v PU nařízeno slepě věřit,že vařej kvalitní pivo a ostatní co je PU podporuje taky,takže železná morálka tam funguje na 115 procent natašo:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Adsense

29. březen 2024
00:40


posted by: Inzerce

Masakr

středa, 27. duben 2011
19:57

Že budou všichni oddaně poslouchat boha Berku na věčné časy a nikdy jinak a k tomu nám dopomáhej HGB a černoušek z JAR,amen.


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

culik

středa, 27. duben 2011
23:16

culik

to Masakr: V poslednom case mam pocit, ze to nie je pivne info, ale p.r. eurosraciek. Preco sa tu tak malo pise o PIVE?


napsal(a): culik [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI