Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Velikonoční speciál Holba s etiketou pro sběratele a visačkou pro koledníky

Co se píše o pivovarech a pivu


Velikonoční speciál Holba s etiketou pro sběratele a visačkou pro koledníky

[pondělí, 4. duben 2011]

Pivovar Holba rozšiřuje svoji standardní nabídku lahvového piva o světlý sezónní speciál Holba Šerák. Tentokrát u příležitosti Velikonoc, jejichž symboliku připomíná etiketa i visačka, na kterou si koledníci mohou značit třeba své plánované velikonoční obchůzky.

750 hl velikonočního speciálu zaplní 150 tisíc lahví a velký zájem zákazníků již nyní potvrzuje množství objednávek. Lze předpokládat, že se speciál v obchodech moc „neohřeje“ a na pultech vydrží zhruba do konce dubna. Speciály jsou totiž příjemným zpestřením pivní nabídky a jejich oblíbenost v poslední době roste.

Ve srovnání s běžným pivem má Šerák Speciál 13,51 nejen vyšší objem alkoholu, ale větší jsou i podíly sladu a chmele. Při jeho výrobě se používá český aromatický chmel a zvláštní je i samotné chmelení v několika fázích. I když má speciál vyšší hořkost, musí zůstat jemná a tomu pomáhá nejen samotná receptura, ale i správný výběr chmelových odrůd. Šerák Speciál má mimořádně dlouhou dobu výroby a jen v ležáckých sklepích, kde dozrává a dokváší, stráví až 2 měsíce. Tak získává svoji plnou chlebnatou chuť a výborný říz. Zásadou je, že Holba vaří speciál, stejně jako i ostatní druhy piva, na předem danou stupňovitost. To znamená, že hotové pivo neředí vodou, chemicky nedobarvuje ani nedosycuje oxidem uhličitým. Podle sládka jde o zlatý mok, který se nepije na zahnání žízně, ale jeho konzumace přináší výjimečný zážitek a to nejen pro pivní fajnšmekry. „Ideální je vypít jedno až dvě a vychutnat si jeho výjimečnost v každém doušku,“ radí Luděk Reichl, sládek pivovaru Holba.

Zdroj: Tisková zpráva pivovaru Holba Hanušovice


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

Ondra

pondělí, 4. duben 2011
18:10

Neví někdo kde to půjde sehnat v Brně? Jednou to bylo v Albertech v akci, ale teď nevím. Díky


napsal(a): Ondra [Odpovědět]

Petr.L

pondělí, 4. duben 2011
19:33

Petr.L

to Ondra: Zkus pivotéky. Taky to tam půjdu zkusit sehnat. http://www.pivoabeer.cz/ , http://www.pivoteka.eu/


napsal(a): Petr.L [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI