Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivovarští koně z ulic nezmizí. Zatím

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivovarští koně z ulic nezmizí. Zatím

[pátek, 1. duben 2011]

Pivovarský povoz s koňmi měl dnes Plzní projet naposledy. Plzeňský Prazdroj chtěl totiž jeho provoz zrušit. Při dnešním jednání se ale rozhodlo, že tradice bude zatím pokračovat. Jana Míčová, která s povozem jezdí pět let, si tak mohla alespoň na čas oddechnout.

Foto

Jak to tedy nakonec dopadlo?

Dohodli jsme se na prodloužení smlouvy o měsíc s tím, že se bude jednat i o dalším nastavení. Počítá se také, že by se do projektu mohlo zapojit i město Plzeň. Zatím ale není jisté, jak se k tomu postaví.

Potěšilo vás, že nemusíte skončit?

Samozřejmě. Ulevilo se mi. Jsem moc ráda, že tradice prozatím nekončí. Začala v roce 1990 a trvá do současnosti. Ze začátku jezdilo pět povozů, pak zůstal jen ten mého tatínka Jana Šůse. Když zemřel, převzala jsem živnost po něm já.

Do roku 2009 jste každý den zavážela sudy. Teď je situace jiná. Co děláte dnes?

V současné době jezdíme třikrát týdně, v pondělí, ve středu a v pátek. Zavážku už nezajišťujeme. Plníme reklamní účely. Vždycky se někde tak na čtvrt hodiny zastavíme a pak pokračujeme dál. Když jsme rozváželi sudy, byli jsme více na očích. Ale i tak si nás lidé všimnou. Turisté si nás fotí.

Máte kromě Barny a Bajky, které táhnou povoz, ještě jiné koně?

Ano, děti mají huculka a také chováme ještě jezdecké koně.

Zdroj: Plzeňský deník.cz | Autor a Foto: Ladislav Vaindl


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

umbob

pátek, 1. duben 2011
21:55

umbob

Tradice která začala v roce 1990? Jděte už doprdele s těmi tradicemi(koně nekoně)!!! Za měsíc bude Vrchní kecka Mareček se svou hlavní Hlásnou troubou Berkou tvrdit,že tradiční ležák Pilsner Urquell 11 si jeho příznivci nejlíp vychutnají z historických a tradičních PET lahví. Africký PU manažer pro ekologické vnímání PET flašek výhodu tohoto obalu jen potvrdí. Bojkot podobným tradicím!


napsal(a): umbob [Odpovědět]

Michal

sobota, 2. duben 2011
10:51

Michal

to umbob: Tak ono dřív se pivo rozváželo normálně koňmo, akorát zasraný komáři na všechny tradice srali, tak to zrušili (zřejmě v rámci motorizace, nebo kdoví čeho), takže tuto je spíš obnovení tý tradice. Respektive taková připomínka starejch časů.


ICQ: 260962312

napsal(a): Michal [Odpovědět]

Dan

pátek, 1. duben 2011
20:09

Dan

Prodloužení o měsíc... no to se teda manažeři z chemičky předvedli!
Oni chudáci nemají peníze na provoz reklamního povozu. :-?


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

25. duben 2024
02:16


posted by: Inzerce


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI