Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Prazdroj má 22 nových speciálních nápojářských ještěrek

Co se píše o pivovarech a pivu


Prazdroj má 22 nových speciálních nápojářských ještěrek

[středa, 23. březen 2011]

Pivovar obdržel nových 22 manipulačních vozíků Hyster v unikátní nápojářské úpravě od společnosti Phoenix-Zeppelin. Upravená verze má kabinu řidiče umístěnou o 300 mm výše, což zajišťuje lepší výhled strojníka z kabiny a tím pádem i bezpečnější manipulaci s nákladem. Plzeňský Prazdroj používá celkem 148 vozíků Hyster různých typů a nosností.

Po uzavření dlouhodobého kontraktu s firmou Phoenix-Zeppelin na dodávku vysokozdvižných vozíků značky Hyster následovalo vyhodnocení zkušeností z provozu a praktického používání a obě firmy spolupracovaly na technických modifikacích.

"Na dvaadvaceti nových vozících Hyster oceňuji zejména redukci vibrací a hluku v kabině řidiče a vynikající výhled, který zásadním způsobem ovlivňuje bezpečnost práce

i manipulace. Ta je absolutní prioritou ve všech našich provozech,“ řekl Jakub Nový, specialista flotily manipulační techniky Plzeňského Prazdroje.

"Do plzeňského závodu jsme dodali šest vozíků Hyster S7.0FT v nápojářské verzi, přičemž dalších šestnáct stejného označení jich pracuje v pivovarech ve Velkých Popovicích, Nošovicích a v obchodně distribučních centrech Plzeňského Prazdroje po celé republice,“ řekl Michal Beneš, ředitel prodeje Hyster ze společnosti Phoenix-Zeppelin.

Nově dodané stroje Hyster S7.0FT s plynovým pohonem tak mají oproti předchozím modelům řadu vylepšení – např. třístupňovou převodovku DuraMatch™ 3, která šetří motor při dlouhých cestách s nákladem, nebo automatický systém snižování rychlosti (ADS), s nímž řidič minimalizuje opotřebení brzdy a zvyšuje životnost svého stroje. Vozík dokáže vyzvednout až čtyři palety s pivem o váze až 3 600 kg do výšky 3,8 metru při vyložení těžiště 1,2 metru.

Spolupráce obou společností začala již před třemi lety, kdy Phoenix-Zeppelin zvítězil ve výběrovém řízení na dodavatele manipulační techniky. V současné době dochází k plnění smluvních podmínek. "Všechny vozíky jsme dodali v rámci operativního pronájmu. Pořizování vozíků za pomoci operativního pronájmu je trendem, který se na českém trhu zabydlel a v dalších pěti letech bude pokračovat,“ řekl Michal Beneš.

S vozíky Hyster jsou při manipulaci s pivem a obalovým materiálem už od první dodávky v roce 2008 celkově spokojeni i řidiči a skladníci Plzeňského Prazdroje. "Servis a reakce techniků na potřebné údržbové zásahy jsou také velmi rychlé,“ říká Josef Procházka, manažer logistiky a služeb v Plzeňském Prazdroji, a dodává: "Díky sběrnici dat v každém vozíku můžeme snadno například vyhodnocovat efektivitu manipulační techniky a optimalizovat potřebný počet vozíků nebo sledovat náklady na zmanipulování jedné palety.

Zdroj: Zpravodajství Plzeň.cz

[SABMiller] 14:41 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

pivo

čtvrtek, 24. březen 2011
21:42

pivo

Moc pěkný článek, nejvíc se mi ale líbí závěr poslední věty "sledovat náklady na zmanipulování jedné palety". Bez komentáře ...


napsal(a): pivo [Odpovědět]

Dan

středa, 23. březen 2011
21:08

Dan

Chápu to dobře, že se nikde jinde vysokozdvižné vozíky nepoužívají a vděčíme Plzeňskému Prazdroji za pokrok. Díky Prazdroji a spřáteleným firmám, se pokrok nezastaví...
V každém případě pěkný článek, plný zajímavých informací :D


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Adsense

28. březen 2024
17:35


posted by: Inzerce

job

středa, 23. březen 2011
21:51

to Dan: to Dan:
Kabina posazená o 300 milimetrů výš je skutečně inovativní počin, který stojí za vypíchnutí v tiskové zprávě. Řekl bych, že kdyby si dal "ještěrkář" pod zadek polštářek nebo složenou deku, vyšlo by to nastejně. Ale to je Prazdroj. Už by ale mohl začít komunikovat i pivo, které bude tak hořké jako kdysi. To bych četl raději.


napsal(a): job [Odpovědět]

Masakr

středa, 23. březen 2011
20:42

Nebo ještěrku za pivo:-)


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Chody

středa, 23. březen 2011
19:50

Chody

Tak mě napadá ještěrku za koně... Resp. koně za ještěrky :-8
---------------------------------
Zpráva byla upravena 23.03.2011 ve 19:50:43


ICQ: 414292574

napsal(a): Chody [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI