Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Zaměstnanci Prazdroje dostanou na svátky tři kartony piva zdarma

Co se píše o pivovarech a pivu


Zaměstnanci Prazdroje dostanou na svátky tři kartony piva zdarma

[čtvrtek, 9. prosinec 2010]

Každý z více než dvou tisíc zaměstnanců Plzeňského Prazdroje si na konci roku bude smět odnést domů tři kartony Gambrinusu. Vedení pivovaru tak chce svým lidem před svátky přilepšit k už tak bohatému "pivnímu deputátu", který mohou po celý rok čerpat.

Zaměstnanci dostanou v prosinci tři balení po osmi lahvích piva Gambrinus 11° Excelent nad rámec kolektivní smlouvy. Ta jim zajišťuje v průběhu roku zdarma pivo v hodnotě 2500 Kč.

"Letošní rok nebyl pro české pivovarníky jednoduchý. Za celoroční obětavý přístup k osobním úkolům i chodu celé společnosti ale chceme všem zaměstnancům Prazdroje poděkovat, mimo jiné i tímto vánočním pivem navíc," řekl manažer firemních vztahů v Prazdroji Ivan Balogh.

Plzeňský Prazdroj patří v Plzeňském kraji k firmám s nadprůměrnými platy. Zatímco průměrná mzda v regionu dosáhla ve třetím čtvrtletí 22 418 Kč, v Prazdroji je průměrný plat na nemanažerských pozicích lehce přes 31 tisíc.

"Je to včetně všech příplatků a osobních ohodnocení," sdělil mluvčí Prazdroje Jiří Mareček.

Zdroj: Plzeň iDnes.cz

[SABMiller] 13:20 [permalink] [reaguj]


Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

orca

sobota, 11. prosinec 2010
22:47

orca

koukám tady mizí příspěvky .. hmm...


napsal(a): orca [Odpovědět]

siki

sobota, 11. prosinec 2010
12:37

siki

Uf, ještě že nejsem zaměstnancem Prazdroje:-)


napsal(a): siki [Odpovědět]

Adsense

24. duben 2024
11:07


posted by: Inzerce

Petr325

pátek, 10. prosinec 2010
22:29

Jen tak zadarmo to není, o tom ale nepíší. Zaměstnancům bude ze mzdy odečtena spotřební daň + záloha za láhve. Jedinou výhodu jím zaměstnavatel ale nabízí. Zaměstnanec se může vzdát tohoto "dárku" a nemusí jej převzít :-)


napsal(a): Petr325 [Odpovědět]

orca

pátek, 10. prosinec 2010
11:40

orca

Takhle jsem se dlouho nepobavil , jak dokonale funguje PR reklama > jak někdo dokáže "prodat" přilepšení na vánoce v ceně cca 300Kč. a navíc si zajistit skvělou reklamu na nepitelné pivo ....
Ne nadarmo se říká že není problém vyrobit ale je velkým uměním prodat se ziskem ...


napsal(a): orca [Odpovědět]

Masakr

pátek, 10. prosinec 2010
08:17

Tak to dostanou k vánocům pěknou stokorunu:-),musím to dát v práci do fora,třeba dostanem k vánoců okružní jízdu sanitkou.


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

MirEgg

pátek, 10. prosinec 2010
00:25

MirEgg

Přečetl jsem si nadpis a pomyslel jsem si: To je jako flusnutí do xichtu - 3 kartony plecháčů PU po 24 kusech, vždyť to má výrobní náklady nula nula prd a ti zaměstnanci to vědí.
Přečetl jsem si první odstavec a pomyslel jsem si: To je dvojité flusnutí do xichtu - 3 kartony GH patoku po 24 plecháčích - oni jim ani nedopřejí tu pseudo prémiovou značku!
Přečetl jsem si druhý odstavec a pomyslel jsem si: To je neskutečné - oni jim velkoryse dají 3 "kartony" po osmi lahváčích GH 11°...
Já bych to asi bral jako urážku a ne jako bonus :-? :ble:


napsal(a): MirEgg [Odpovědět]

Z

čtvrtek, 9. prosinec 2010
22:42

To je zase sracek v diskuzi. Ne, nepiju G, ani PU, pac mi to nechutna, ale nechapu tolik vysmechu z toho, ze zamestnanci dostanou nejakou odmenu. Kdo z vas vubec neco dostane a kdyz tak co? A v jakych firmach pracujete? Neprodukuje nahodou vase firma nejakou podobnou sracku ve svem oboru? Ty lidi, co tam delaj, jsou nejspis radi, ze maj praci a jestli dostanou k vanocum G? No a co? Pijte svoje pivo, ale proc se vysmivat zamestancum Prazdroje? Prestoze to nepiju, nemel bych problem tam pracovat, kazda zkusenost je dobra a ta darovana piva bych klidne zase daroval.


napsal(a): Z [Odpovědět]

Karel

sobota, 11. prosinec 2010
11:42

karel

naprosto souhlasím se Z.


napsal(a): Karel [Odpovědět]

Dan

čtvrtek, 9. prosinec 2010
17:59

Dan

Asi nebude jednoduché tam pracovat, když i za obětavý přístup k práci, jsou takhle vysoké tresty...


napsal(a): Dan [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 9. prosinec 2010
21:03

Dwarf

to Dan: :D :D :D


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]

honza1205

čtvrtek, 9. prosinec 2010
21:09

honza1205

to Dan: Ale je mi ich celkem líto.jsu to obyčejný lidi a jen doplácej na zabedněný vedení.


napsal(a): honza1205 [Odpovědět]

Masakr

čtvrtek, 9. prosinec 2010
17:57

Dobře jim tak:-) a to je zrujnuje a po novém roce musej zdražit,aby se zahojili.


napsal(a): Masakr (rambleon(a)centrum.cz) [Odpovědět]

Sekal

čtvrtek, 9. prosinec 2010
16:54

Sekal

Je příznačné, že firma, která prodává naleštěné prdy typu PU 11°, zaměstnává takové kreatury jako manažer firemních vztahů.


napsal(a): Sekal [Odpovědět]

kuba

čtvrtek, 9. prosinec 2010
16:36

no ještě tak tři roky zpátky v Praze bylo skoro všude pivo z plzně a ze smíchova, dnes je tich hospod kde čepujou jiný piva tucty, až to způsobuje devalovaci těchto značek, např. KB ,svijany .... já jedu k rokovníku kde bych čekal ve vísce pivo z rakovníka a oni tam čepujou černou horu a v další vesnici zase černou horu u plzně rychtáře


napsal(a): kuba [Odpovědět]

Allegro.g.

čtvrtek, 9. prosinec 2010
15:45

Allegro.g.

A je to tady, Gambrihnus se neprodává, nikdo ho nechce kupovat, natož pít, peníze ve fabrice docházejí, tak se začínají vánoční odměny platit v naturáliích. Ještě pár měsíců "pivní krize" a budou zaměstnanci místo výplaty dostávat sudy jimi vyráběné nahořklé vody.


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]

kozousch

čtvrtek, 9. prosinec 2010
14:11

kozousch

Ve větě "Letošní rok nebyl pro české pivovarníky jednoduchý" mi trošku nesedí slova "české" a "pivovarníky", ale to jsou jen neškodné marketingové lži.

Spíš se ale začínám obávat toho, že to neustálé lhaní o krizi v pivovarnictví, které velké pivovary vytrubují přes úplatná média, je předzvěstí toho, že se chystají lobovat za státní dotace. První krok je totiž neustálým Goebelsovským lhaním vytvořit "pravdu" o krizi v pivovarnictví. Druhým krokem jsou výhružky masivním propouštěním a následném hladomoru. K tomu se samozřejmě bude zdůrazňovat nutnost záchrany tradiční české pivní kultury a odkazu našich předků.

Ve skutečnosti celkový objem prodaného piva nijak zásadně neklesá, ale pouze se mění poměr mezi malými a velkými pivovary ve prospěch těch malých. Pokud klesá výroba na území ČR, tak proto, že levné patoky velkých českých producentů jsou nahrazovány patoky z dovozu. To se ale těm velkým samozřejmě nehodí, ale je to jen a pouze jejich neschopnost a ne důsledek krize v odbytu. Kvalitní pivo vyrábět nezačnou, protože by jim klesl zisk na půllitru prodaného piva. Cenu patoků nesníží ze stejného důvodu. Jejich marketing je sice mocný, ale ne všemocný, takže poslední šanci asi vidí v získání neférové konkurenční výhody v tom, že se pokusí prolobovat "zákon" o podpoře pivovarnictví v takové podobě, že na podporu budou mít nárok jen velké pivovary.

Kéž bych se mýlil ... :-(


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

Allegro.g.

čtvrtek, 9. prosinec 2010
15:41

Allegro.g.

to kozousch: Obávám se, že se nemýlíš ...


napsal(a): Allegro.g. [Odpovědět]

VozechV

čtvrtek, 9. prosinec 2010
18:41

VozechV

to kozousch: Obávám se, že se mýlíte.
Celková výroba piva letos = celková výroba loni + dovozy NEPLATÍ!

V roce 2010 se u nás vyrobilo cca 12 mil. hl. z toho zůstalo doma cca 9,9 mil. hl.
Letos se očekává výroba cca 10,3 mil. hl a z toho doma zůstane cca 8,5 mil hl. Takže propad samotné domácí spotřeby bude cca 1,4 mil hl. Dovoz zahraničních piv oproti loňskému roku vzroste zhruba o 0,5 mil hl. Takže to není o náhradě našeho piva za dovozové. Je to o skutečné zmenšené spotřebě piva u nás. Těch vlivů je hodně. Ale užití Vaší věty: "Pokud klesá výroba na území ČR, tak proto, že levné patoky velkých českých producentů jsou nahrazovány patoky z dovozu", je zavádějící, zcestné a také nepravdivé.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

kozousch

čtvrtek, 9. prosinec 2010
22:52

kozousch

to VozechV: Pokud jsem někomu šlápl na kuří oko, tak se mu omlouvám. Pokud máte lepší informace, tak sem s nimi, protože kde získat účelově (daňově a spol.) nezkreslené informace, já opravdu nevím. I kdyby opravdu klesala celková spotřeba piva na území ČR, což rozhodně nepopírám, tak to automaticky odporuje i ostatním mým pesimistickým a neradostným vizím? Tedy že:

1) velké pivovary přes média systematicky vytvářejí bublinu o krizi v pivovarnictví (ano/ne?)

2) roste dovoz levného piva ze zahraničí (ano/ne?)

3) s odbytem na území ČR mají problém více velké pivovary než malé (ano/ne?)

Nejdůležitější otázka je: pokud bod 3 neplatí a propadá se odbyt v odvětví jako celku, proč si stěžují jen velké pivovary a co sledují tím, že si platí média za šíření této poplašné zprávy ?


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

VozechV

pátek, 10. prosinec 2010
06:38

VozechV

to kozousch: Nejde o šlápnutí na kuří oko, ale o to, že bez znalosti věci podáváte nepravdivé informace, které pak jiní mohou vzít jako relevantní. Jinak nechci tady s Vámi vést polemiku. Jen se mi nelíbí Váš negativistický přístup k věci. Pochopil jsem, že asi něco znáte z marketingu, ale to házení špíny, ta skepse, která z Vašich příspěvků ční je proti mému gustu.

Nicméně Vám odpovím.
1) Neexistuje jednoznačná odpověď, ale krize pivovarnictví tady skutečně je. Jak velká a v jakém rozsahu, to už je věc druhá. Pravdou je, že nejde jen o tento obor, ale i obory související včetně zaměstanosti v pohostinství. Tam je ten propad obrovský a ze zaměstnanců služeb se nyní dostává na úřady práce mnoho lidí. Klesá tedy hodně prodej piva v pohostinství a tam mají pivovary největší marže, takže pokles marží je vyšší, než pokles odbytu. Proto i to volání po zdražení.
2) Ano roste. Řetězce chtějí tak levné nákupní ceny, že už jim to naše pivovary odmítají dodávat. Zatímco loni činil dovoz cca 0,3 mil hl. Letos bude o mých zmíněných cca 0,5 mil hl vyšší (nejvíce se na tom podílí Polsko).
3) Problém má celé odvětví. Malí i velcí. Je jen několik výjimek, kterým odbyt roste. Je to dáno zase mnoha vlivy. Odliv zahraničních turistů. V destinacích, kde se turisté vyskytují jsou zpravidla značky velkých pivovarů. Pak je tady (ale není zas až tak markantní a nepřeceňoval bych to) odklon části klientů od velkých značek k regionálním. A Ti co rostou, není to vždy o kvalitě, ale opět o marketingu a silné podpoře hostinským. Nedělejte si iluze, že svět funguje jen na základě sympatií.

Takže asi tak nějak. Jinak to jsou témata na dlouhé diskuze a skutečnost je jako vždy souhrnem mnoha vlivů.


napsal(a): VozechV [Odpovědět]

kozousch

pátek, 10. prosinec 2010
10:37

kozousch

to VozechV: Předem vám moc děkuji za ochotu vést věcnou diskuzi na nepříjemné téma, ale mě osobně to zajímá víc než stokrát omílané klišé "Gambrihnus fuj".

Pokud je to neustálé hořekování velkých pivovarů o krizi v pivovarnictví jen a pouze marketingové vyjádření reality "zákazníci o naše patoky ztrácejí zájem a marketingové lži o tradičním a prémiovém pivu už nezabírají", tak budu opravdu rád. Opravdu bych se moc rád a mýlil v předpokladu, že se velké pivovary chystají zkopírovat stejnou levárnu jako bankovnictví a automotive.

Pokud je to možné, tak vás poprosím o zdroj údajů o spotřebě piva na našem trhu, protože mě zajímá hlavně její dlouhodobější průběh. Pokud by byl pokles víceletý a napříč celým trhem, tak by to samozřejmě byl problém. Pokud by ale letošní propad byl ojedinělý i když opravdu těch předpokládaných 14 procent, což zatím není jisté a může to být záměrně zkreslené snahami velkých pivovarů šířit poplašnou zprávu, tak je to sice problém, ale ne krize.


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

orca

pátek, 10. prosinec 2010
11:59

orca

to VozechV:
Přátelé já bych problém viděl někde úplně jinde. Otázkou je jestli to lze nazvat problémem.
Zapátrámeli v paměti tak si zajisté vzpomenem že kdysi pod slovem pivo si každý představil Výhradně 10° , pivo 11°a 12° bylo tak vyjímečné a zvláštní,a na spotřebě podílelo zanedbatelným poměrem a o vícestupňových pivech tady nikdo ani netušil. A z to lze dedukovat spotřebu. Běžných výčepních piv se "dalo vypít" hromadu.
DNES ale nabídka pivovarů je mnohem pestřejší a navíc už snad není ani hospůdka kde by neměli krom výčepního i ležák či něco lepšího.
A pointa spočívá v tom že takového Portra 18°se opravdu nedá vypít v pohodě tolik jako výčepáku.
To že jsme na světě největší pijáci je zapříčiněno (dle mého) výhradně tím že to doháníme levným výčepním nízkostupňovým pivem. Docela by mě zajímalo jak jsme na tom ve spotřebě na stupně > tam už budem hluboko za Německem Belgií Anglií atd.
Takže není KRIZE ale pouze zákazník v čím dál větší míře nakupuje vícestupňové piva a tím pádem silnější a logicky jich vypije méně (byť množství alkoholu v součtu může být stejný).
Dále společnost se vyvíjí a ne každej chce dnes a denně vysedávat po hospodách a chlastat, a to nemluvím o pestrosti v nabídce vinařů a masivní nástup všech možných koktejlů a o tvrdém ani nemluvě.
A pokud není naším cílem národ uvést vyloženě k totálnímu alkoholismu (Rusko) tak to můžem brát jako pozitivní trend ....


napsal(a): orca [Odpovědět]

kozousch

pátek, 10. prosinec 2010
23:06

kozousch

odpovím si sám: Aby řeč nestála, tak jsem zlehka poGooglil: Z hlediska prodeje piva na tuzemském trhu byl rekordní rok 2007. V roce 2008 byl meziroční pokles o 1 procento pod rekord. V průběhu roku 2009 se strašilo krizí jako letos a ve skutečnosti byl meziroční pokles opět jen o další procento pod rekord.

Zde se v průběhu roku 2009 se strašilo sedmiprocentním poklesem prodejů na tuzemském trhu oproti roku 2008: http://www.finance.cz/zpravy/finance/247209-spotreba-nealko-piv-rostla-vyroba-veskereho-piva-se-ale-propadla/

Průměrné spotřeby piva za rok na jednoho obyvatele ČR:
2007 - 162 litrů
2008 - 161 litrů
2009 - 160 litrů http://pivni.info/news/5310-velky-uspech-cesi-si-udrzuji-titul-mistru-sveta-v-piti-piva.html

Výsledky skutečné spotřeby za rok 2010 zatím nemáme, ale už se zase straší dramatickým poklesem a krizí.
Navíc lze najít studie, že spotřeba piva v dalších letech poroste: http://www.agroweb.cz/Spotreba-piva-v-dalsich-letech-poroste__s43x45665.html

Opravdu bych raději pracoval s relevantními informacemi ...


napsal(a): kozousch [Odpovědět]

tomino

čtvrtek, 9. prosinec 2010
14:02

tomino

a to je odměna,nebo trest? ::lol


napsal(a): tomino [Odpovědět]

Dwarf

čtvrtek, 9. prosinec 2010
13:38

Dwarf

no, hurá, ještě že tam nedělám...


ICQ: 131508397

napsal(a): Dwarf [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI