Oreon









ico rss feed ico rss valid
Přidej na Seznam

Pivo s vůní vanilky

Co se píše o pivovarech a pivu


Pivo s vůní vanilky

[středa, 1. prosinec 2010]

S jakou vůní máme spojeny Vánoce? Tuto otázku si zřejmě položil sládek Marek Pietoň, který připravil pro letošní adventní čas Vánoční vanilkové pivo. Jedná se o další ležák z řady pivních speciálů, se kterými se v rámci svého projektu

Pivo Franc objevil v našem regionu poprvé letos v létě.

V místních restauracích a hospodách si už štamgasti zvykli na neobvyklé chutě jeho piv, které postupně popijí v rámci Lunárního pitného režimu. Nechybí mezi nimi švestkové, višňové, pomerančové a ani zázvorové pivo. Nově k nim tedy od prosince přibylo vanilkové pivo, které je však určené jen pro dny, které předcházejí nejkrásnějším svátkům v roce.

A co dalšího chystá bývalý vrchní sládek kozlovického a štramberského minipivovaru? Zastihli jsme jej při přípravě první limitované edice piva v láhvích. Jeho vanilkový speciál bude k dostání v internetovém obchodě ve třetinkovém balení a každá etiketa bude očíslovaná a podepsaná samotným sládkem.

Část z výtěžku této série poputuje na dobročinné účely.

Vánoce jsou přece svátky, kdy máme myslet také na druhé,“ říká Marek Pietoň. „Naplnili jsme jen sto kusů láhví a jedná se spíše o sběratelskou raritu. Ještě nemáme nasmlouvané

distribuční společnosti a tak bude naše pivo k dostání jen na Internetu. Řekli jsme si, když už Vánoční, tak tedy se vším všudy,“ dodává a podepisuje stou výroční etiketu piva, které bude vydraženo pro účely UNESCO.

A nám nezbývá než se těšit na další řízný ležák, který ovoní mrazivé večery svou příjemnou vůní.

Zdroj: Pivo Franc

Pivo s vůní vanilky

Přidat reakci

Jméno:
E-mail:

velbloud

středa, 1. prosinec 2010
21:39

velbloud

Neví někdo adresu toho eshopu, kde by se to dalo eventuelně objednat :-?


napsal(a): velbloud [Odpovědět]

DanD

středa, 1. prosinec 2010
14:04

DanD

Můžu potvrdit, že švestkové a višňové je vynikající. Snad se to povedlo i s vanilkou.


napsal(a): DanD [Odpovědět]


PI podporuje nae zemdlce Reklama na PI